Pax Pamir (második kiadás) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
  • webrend/images/termek_large/2023/tarsas_2023_wehrlegiggames_paxpamir_2nd2_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 1-5 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 120 perc

Ajánlott: 13 éves kortól


Adatok:

Szerző: Cole Wehrle

Kiadó: Wehrlegig Games

Kiadás éve: 2023


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

A játék ezen kiadása a fém pénzeket nem tartalmazza.


A Pax Pamir-ban a játékosok XIX. századi afgán hadurak szerepét öltik magukra, akik egy új államot próbálnak létrehozni a Durráni Birodalom bukása után. A nyugati történelemkönyvek ezt az időszakot általában „A nagy játszmaként” emlegetik az európaiak szerepvállalása miatt, akik megpróbálták Közép-Ázsiát a saját rivalizálásuk színtereként használni. Ebben a játékban szigorúan csak az afgánok szemszögéből látjuk az európai birodalmakat, akik megpróbálták manipulálni a betolakodó idegeneket a saját önös céljaik elérése érdekében.


Játékmenetét tekintve a Pax Pamir egy elég egyértelmű tablóépítős játék, ahol a játékosok a legtöbb körüket arra használják, hogy a központi piacról vásároljanak kártyákat, majd ezeket a kártyákat maguk elé egy sorba kijátsszák, amit udvarnak hívunk. A kártyák kijátszásával egységek helyezhetők fel a játék térképére, hozzáférést szerezve további akciókhoz, amelyekkel más játékosokat lehet megzavarni vagy befolyásolni a játék menetét. Annak ellenére, hogy mindenki saját sorát építi a kártyáiból, a játék rengeteg lehetőséget kínál egymás közvetlen vagy közvetett akadályozására.


A túlélés érdekében a játékosok szövetségeket köthetnek. A különböző szövetségek dominanciáját a játékosok fogják kiértékelni amikor egy különleges kártya, a „Dominancia ellenőrzés” előkerül. Ha az egyik ilyen ellenőrzés során az egyik szövetség egyértelmű fölényben van, akkor az ahhoz a szövetséghez lojális játékosok Győzelmi pontokat szeretnek, attól függően, hogy mekkora befolyásuk van abban a szövetségben. Ugyanakkor, ha egy ilyen ellenőrzés során Afganisztán szétszakított állapotban van, akkor a játékosok a saját követői bázisuk ereje alapján kapnak Győzelmi pontokat.


Minden egyes Dominancia ellenőrzés után meg kell vizsgálni a győzelmi feltételeket, és a játék ekkor részlegesen újraindul, lehetővé téve a játékosoknak, hogy újra megpróbálják elérni a céljaikat. A játék akkor ér véget, amikor valamelyik játékosnak sikerül legalább 4 Győzelmi pont előnyt szereznie a többiekkel szemben, vagy a negyedik és egyben utolsó Dominancia ellenőrzés bekövetkezett.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertetőAngol nyelvű ismertető

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.