Rettegés Arkhamban

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.8
25 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 3960,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 3960,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Féltél már valaha az életben?

Ha azt hiszed igen, akkor itt az ideje, hogy csalatkozz...
A Rettegés Arkhamban játék minden képzeltedet felülmúlja és még tovább is lép rajta.
Együttműködő játék, gyönyörű képek, hangulatos szövegek és rengetegszer újrajátszható. De ne szaladjunk ennyire előre.

Arkham és a Cthulhu mítosz

Ha nem tudod mit jelent a Cthulhu, ki az a H.P. Lovecraft, ne keseredj el.
A Rettegés Arkhamban teljesen élvezhető mindezek nélkül is, csupán a különböző helyszínek és szörnyek lehetnek ismerősek azoknak, akik már régebben is találkoztak Lovecraft könyveivel.
A kártyákon rengeteg szöveg szerepel, mind azért hogy megfelelően sötét és félelmetes hangulatot teremtsen a játékhoz.

Mit jelent az, hogy "co-operative"?

A játékmenet nem a szokványos mindenki saját magáért elvet követi, ahol a játékosok egymás ellen tevékenykednek, hanem egy merőben más hozzáállásba enged bepillantást.
Arkham városában vállt-vállnak vetve kell neked és társaidnak megkűzdenie az ocsmány szörnyekkel és uraikkal.
A társasjáték a játék folyamán folyamatosan generálja azokat az eseményeket (dimenziókapuk nyitása, szörnyek mozgatása és egyéb meglepetések), melyek akadályoznak titeket.
A játék kétféleképpen érhet véget. Nyer a csapat és sikerül megfékezni a Nagy Öregek egyikét, vagy elbuktok és a játék a győztes.

Nyomozás

Mint Arkham városának lakosa az lesz a feladatod, hogy megtisztítsd a várost a szörnyektől és a dimenzió kapuktól, melyek a szörnyeket a városra szabadítják.
Arkham városában mozogva kell nyomokat gyűjtened, szörnyeket kikerülnöd, legyőznöd és megtalálni a dimenzió kapukat, hogy lezárhasd őket.
Ám ahhoz, hogy lezárhass egy dimenzió kaput át kell lépned rajta és vissza is kell jutnod, hogy utána az Ősök jelével le tudd pecsételni és végérvényesen lezárni. Mindeközben a társaid is azon lesznek, hogy ez sikerüljön nektek.


Rendszer

A dobókocka játsza a főszerepet abban, hogy eldőljön egy cselekedetedről (varázslás, szörny kikerülése, harc), hogy sikeres volt-e avagy sem.
Ám könnyedén befolyásolni lehet a dobás sikerességét azzal, ha okosan használod nyomozód képességeit, felszerelését.
Ráadásul mivel csapatjátékról van szó, ezért a különböző tevékenységeket mindig a csapaton belül arra bízhatjátok, aki a legjobban ért hozzá.

Küllem

A tábla hatalmas, színes és elsőre átláthatatlan. Ám ahogy megismered a szabályokat máris mindent tisztábban fogsz látni rajta.
A kártyák szintén színesek és hátoldaluk alapján könnyedén megkülönböztethetőek és azonosíthatóak, hogy melyik paklit is képezik. Ráadásul a rengeteg hangulati szöveg és idézet remek hangulatot tud teremteni.
A dobozban még töménytelen mennyiségű jelzőt találhatsz, melyek a játékhoz szükségesek.

Soha véget nem érő játék!

Az alapjáték is sokszor újrajátszható, melyről a 16 különböző nyomozó, a 8 főellenség és a kártyák gondoskodnak, hiszen nem valószínű, hogy kétszer egymás után ugyanabban a sorrendben húzzátok őket.
A készítők pedig még kiegészítőkkel is kedveskedtek a játékosoknak:

 • Curse of the Dark Pharaoh
 • Dunwich Horror
 • The King in Yellow
 • Kingsport Horror
 • The Black Goat of the Woods
 • Innsmouth Horror
 • The Lurker at the Threshold
 • Miskatonic Horror

Kiknek Ajánljuk?

Ha valami újra vágysz, szereted a horrort és nem riaszt el a rengeteg jelző, akkor biztos nem fogsz csalódni benne. Baráti társaságokban biztosan nagy sikert arat, ráadásul akár egyedül is játszható!A magyar nyelvű szabályok megtekintéséhez kattints ide!

Rettegés Arkhamban

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Kevin Wilson,
Richard Launius
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Arkham Horror játékok
Címkék: Fantasy, Típus: Kooperatív,
25 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 20
 • 4
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Hosszú időnek kellett eltelni, hogy megérjen bennem a gondolat: számomra az Arkham egy csodálatos játék volt: nézni. Sajnos játszani, már nem annyira. S, hogy miért írom ezt? Hangulatos tábla, bámulatosan szép kártyák százai, érdekes előtörténettel megáldott egyedi karakterek, vérmes s valóban öldöklő szörnyek, mint alattvalók és szinte legyőzhetetlen istenségek, mint végső ellenfelek. Mindez tényleg megadta a horror alaphangulatot, annak is azt az egyedi, borzongó és kilátástlan ágát, amit H.P Lovecraft képviselt. S ha ez nem lenne elég, számos kiegészítő áll rendelkezésünkre, hogy még inkább beleássuk magunkat a Mérhetetlen Vének sötét titkaiba... A játékmenet is érdekes, mint a kooperatív játékokban általában, a játék emberi játékos nélkül is az ellenfelünk lehet, és izgalmas nyomon követnünk a városban kószáló szörnyeket, bújkálni előlük és töltekezni fegyverekkel és varázstárgyakkal, hogy egy nagy leszámolás alkalmával felül kerekedjünk rajtuk. Idegtépő a félholt hőseinkkel idegen világok síkjaira merészkedni, vagy épp a St.Mary kórház felé kornyadozni, hogy egy kicsit biztonságban megpihenhessünk. S ami mégis, sok-sok játék után keserű tapasztalatként leülepedett bennem: a játéknak megvan a maga belső mechanizmusa, ami spirálszerűen ismétlődik és amin nem lehet változtatni. A karakterek gyakorlatilag funcionális csoportokba oszlanak, így a szabadság érzése is csorbul, hisz előre tudott, kinek milyen cselekvéscsoportot érdemes végrehajtania, ezen túlmenően a tapasztaltabb játékosok mindig átláthatják kinek mit érdemes végrehajtania, így könnyen előfordulhat az a helyzet, hogy egy hat fős csapatot valójában két vén róka irányít, míg a többi játékos gyakorlatilag bábként dolgozik a kezük alá. Az alapcsomagon túl több kiegészítőt is megvettem mellé, de végül egyáltalán nem sajnáltam, hogy meg kellett váljak tőlük, mert így olyan játékokba fektethettem felszabadult erőforrásaimat, melyek nem csak szépséget nyújtottak, hanem e mellett valódi gondolkodtató játékmenetet és változatosságot is.

 • Call of Cthulhu szerepjátékosként évekig csak beszámolókból hallottam a játékról, ki így, ki úgy nyilatkozott, így hát roppant óvatosan, de egyúttal kíváncsian is ültem le az első alkalommal játszani.
  Ketten voltunk, a nyomozókat, képességeket sem nagyon ismertem, a szabálykönyvet a tapasztaltabb játékosra hagytam, mondván majd elmondja, mit kell tudnom.
  A bemutatkozó játék nem volt rövid, 2-3 órát sikerült eljátszogatni. Igaz, a mérhetetlen vén felébredt, a nyomozók elpusztultak, a világ véget ért, de a játék hangulata azonnal megfogott és tudtam, újabb és újabb nyomozói életeket fogok még Arkhamban leélni.
  Szerelem az első látásra: ha csak stratégiai szempontból nézzük is, bőven ad lehetőséget kombinációkra, taktikázásra, pláne, ha a történetet is mesélitek mögé. (A helyszín- és mítoszkártyák leírása amúgy is ezt a játékmódot sugallja: rövid kis eseményleírás található rajtuk, majd valami próba és/vagy módosító a nyomozók/karakterlap számára)
  Ezentúl a HANGULATa hatalmas (igen, ezúttal így, csupa nagybetűvel), főleg ha friss játékosként nem ismered a helyszínkártyákat, a szörnyek képességeit.
  Elborultabb partiknak tudom ajánlani CoC játékokhoz, mesélőknek ötletgyárként gyakorlatilag kimeríthetetlen, játékosoknak térképnek, gyorsított karakteralkotáshoz/egyszerűsített szabályrendszerhez kiváló.

 • Sziasztok!

  Végre megkaptam ezt a várva várt játékot. Nagyon megörültem, hogy újra kiadják magyarul, rögtön mondtam is feleségemnek, hogy ha még nem választott karácsonyi ajándékot, akkor nekem volna egy tippem. :)

  A szabálykönyv értelmezése tényleg nehézkes az elején, mivel rengeteg szabály van és e miatt ide-oda kell lapozgatni, de amint az ember kiismeri, hogy mit hol talál, akkor már nem annyira vészes. Mindenesetre nem szabad a játékba úgy belekezdeni, hogy az alapokkal nincs tisztában az ember, és a szabálykönyvet nem olvasta át 1-2 szer, mivel így az 1. játék nem lesz túl szórakoztató plusz a játékidő is túlzottan és fölöslegesen kitolódik illetve akadozottá válik. Rá kell szánni az időt. Persze, ha van egy veterán a csapatban akkor minden más (nálunk nincs).

  Az új dobozbelső kialakítása hasonló a régihez, de több rekesszel van ellátva. Van 3 rekesz a kártyáknak, egy 4. kisebb (ebben a pénzeket szeparáltan és a kockákat tartom) meg egy nagy. Sokan kritizálták, hogy mindent ömlesztve kell tárolni és ez által túlzottan elnyúlik az előkészület. Ez nálam nem igazán okoz gondot, a dobozból teljesen összepakolt játékot néhány perc alatt kiteszem. Minden egyes jelzőt fajtánként 1-1 kisméretű simítózáras tasakban tartok, ill. a végzet, élet és épelméjűség jelzőket értékenként külön gyufásdobozba raktam. Ezáltal szépen sorba elfér minden, a ki és bepakolás gyorsan megvan, játék közben semmit nem kell keresgélni, nem szóródnak szét a dolgok.

  Miután átrágtam magam a szabálykönyvön és belekezdtem első játékomba (egyedül 2 karaktert irányítva), nagyon szórakoztatónak találtam a játékot, még ha időnként kellett is puskáznom a könyvből. Szerintem nagyon jó a játék mechanikája és hangulata, engem és feleségemet nagyon megfogott ,még csak ketten játsszuk, most fogjuk bevonni az ismerősöket. A kártyák szövegei tetszenek, szépen ki van minden dolgozva, mint szövegileg, mind grafikailag, és a kellékek minőségére sincs panasz (bár a hagyományos d6-ok helyett örültem volna a külön megvásárolható AH d6-oknak). Bár nekem sajnos nincs affinitásom mesélésre és ismerőseimnek sincs, de ahogy megfigyeltem nagyon alkalmas arra a játék, hogy szerepjátékos elven, mesélve játsszák, ez külön pozitívum.
  Én nem csak Lovecraft fanoknak ajánlanám, igaz az apróbb utalások a többieknek nem fognak "átjönni", viszont ettől függetlenül jó szórakozást nyújt a játék bárkinek.
  A játék nehéz, néha sokat kell törni az embernek a fejét, hogy merre induljon, sokszor kerül nehéz helyzetbe a játékos, akár a szörnyek miatt, akár az események alakulása miatt, de ez így van jól egy ilyen játékban. Akár a játék elején is jöhet olyan lap ami egy jól felszerelt játékosnak is nehézségeket okoz, ezzel akár a játék végét is megpecsételve, de azért nem büntet folyamatosan a játék ill. ezektől izgalmasabbá, horrorisztikusabbá válik, könnyebben bele éli magát a játékos egy kiszolgáltatott mit sem sejtő ember szerepébe.
  Eddig 2 játékon vagyok túl és mind a kettő győzelemmel zárult. Úgy érzem a vereség sem csüggesztene, mert ugye "Nem a cél a fontos, hanem az oda vezető út.", és ebben a játékban az állandóan változó szituációk igen csak aktív szórakozással halmozzák el a játékost, még ha a végén el is pusztul a világ.

  Az általam játszott két játék nagyon tanulságos volt, lehet előre tervezni, de a játék egy kör alatt is rettentően megváltozhat és akár játékstílust is kell váltani, amire meg van a lehetőség. Tehát a végcél megtervezése fontos (aki harcolni akar a vénnel annak be kell táraznia nyomokból), de a rövidebb távú (néhány körös) tervezgetést azért ne véssétek kőbe, rugalmasnak kell lenni, mert néhány esemény azért igencsak felboríthatja a terveiteket.

  Mint már írtam az általam végig játszott két játék győzelemmel zárult, amiért azért rendesen megizzadtam.
  Elsőnek egyedül játszottam két karakterrel. A szabálykönyv tanácsa szerint Yig-et választottam Vénnek, de karaktereket random húztam. Mandy Thompson (kutató) és "Gyárkémyény" Pete (csavargó) volt a 2 karakter, sikerült az összes kaput zárni (bár már volt 5 ősi jel) és így 10 pontos lett a győzelem. Pete a város díszpolgára. :)
  Második játékomat már feleségemmel játszottuk, hasonló feltételekkel, de itt a karakterek /feleségem/ Bob Jenkins (utazó ügynök) és /én/ Mária nővér (apáca) voltak. Yig a végén felébredt, de sikerült lenyomni így 12 pontos győzelemmel Bob lett a város díszpolgára.

  Tapasztalatom szerint két karakterrel a játéknak csak töredékét lehet megismerni, nincs idő a helyszíneken találkozásokkal elütni az időt, mivel a majd minden körben megnyíló kapuk igen csak sietségre kényszerítenek, és ha egy találkozás rosszul sül el akkor abból akár a kudarcunk is származhat. Ezt nem tartom negatívumnak, csak érdemes rá oda figyelni.

  Tudnék még írni, de így is elszaladt velem kicsit a ló. A Lényeg, hogy ajánlom mindenkinek aki szereti a horror sztorikat, nem riad vissza a nehézségektől és nem szegi kedvét, ha a játék nyer a végén, mert attól független végig jól szórakozik az ember, ha kikap akkor sem vész el a több órányi szórakozás (nem elpazarolt időként kell rá gondolni, mert NEM az).

  Remélem segítettem ezzel az írással azoknak akik tanácstalanok a vásárlást illetően és azoknak is akik már megvették, de rosszul fogtak bele a játékkal való ismerkedésbe.

  A játékhoz egy jó felfogásmód: Ma elpusztult a világ, majd megmentem holnap!

 • Az első komolyabb kooperatív játék volt, amit a barátommal együtt megvettünk, több mint egy éve játszunk vele, szóval sok kalandon túljutottunk :) Szuper választás volt!
  - A szabálykönyv jó, érthető, nem barokkos körmondatokban magyaráz. Persze játék közben merültek fel kérdések, de akkor ezekre az esetekre ha a szk. nem is... Ott az Arkham Wiki ;)
  - Lovecraft világa magávalragadó, főleg zenei aláfestéssel!
  - A set up nem tart sokáig, ugyanis egy-két játék után mindennek meglesz a helye és könnyen megy együtt a tereprendezés, mi már ketten néhány perc alatt előkészülünk, ami jó ahhoz képest, hogy mennyi mütyür token van hozzá!
  - Mit kapunk a pénzünkért? Sok tartalmas hangulatos estét! :) Abszolút megéri rááldozni a pénzt :) Az FFG sok szép remekül kidolgozott fordulatos kártyát, halomnyi különböző fajú és képességű szörnyet, tárgyakat és varázslatokat tett bele ebbe az alapjátékba! Nem beszélve a nyomozókról és a Mérhetetlen Vénekről :)
  - Játékidő. Változó. Szerencsétől és csapat döntéseitől is függ. Ha szépen együttműködve mozgunk nyomozóinkkal Arkhamban és idegen világokban könnyebben érünk el sikereket. Tényleg fontos az összetartás.
  - Volt, hogy összehangoltan választottunk nyomozókat, akkor szinte játszva nyertünk :) 2-4-5-en próbáltuk eddig és mindig szuper volt! Izgalmasabb, ha vakon húzunk karaktereket és főellenséget is.
  - Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretik a szerepjátékot vagy a jó sztorikat :) Főleg ha szinte átadja magát valaki a karakterének.
  - A Lurker at the Threshold-ot vettük meg mellé a kis dobozos kiegészítők közül és imádjuk! Remekül kombinálható és szinte szabályozható a játék nehézsége azáltal, hogy milyen elemeit használjuk a kiegészítőnek :)
  Lassan érik, hogy egy táblás kiegészítőt is vegyünk hozzá!
  - Közeleg a tél és a hosszú közös esték otthon vagy barátoknál, mindenki aki teheti és még nem Arkhamozik egyedül, párban vagy családban azoknak ajánljuk, hogy ezt a játékot vigyék haza!

  Iszogatós verziója ugyan még nincs a játéknak, de mi már játszottuk úgy is, hogy aki szörnyet ölt, ivott egy nyelet pálinkát vagy amit kívánt... :) Higyjétek el, nem csordult túl a szörnylimit egyszer sem a városban ;)

  Eszti & Tomi

 • Sokat hallottam róla ismerősöktől, és kíváncsi voltam rá, ez az első co-operatív játékom. Még csak párszor játszottunk vele, de nekem nagyon tetszik. A játék elég összetett, de a 2. játék után már minden magától értetődő és logikus volt, bár elsőre nehéz eldönteni, hogy szörnyek az ijesztőbbek, vagy a hosszú szabálykönyv. De aki nem riad vissza elsőre, nem bánja meg utólag, nagyon jó játék, igényesen kidolgozva.
  ami miatt nálam csak négyet kap, az a sok apró kis jelző-izé-bigyó tartozék, valamint hiányolom belőle a „szörnytároló”-t, ami kell hozzá, de nincs mellékelve. viszont aki rutinos a társasjátékok terén, könnyen túllép ezen a problémán, és egy fantasztikus 3-4 órát tölthet el a tábla mellett, a világvége árnyékában, de pont emiatt csak tapasztaltabb társasjátékkedvelőknek ajánlom, kezdőknek könnyen a kedvét szegheti, viszont egy bizonyos szint után kötelező darab ;)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 0,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat