Rettegés Arkhamban (magyar, második kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.8
25 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 3960,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 3960,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Féltél már valaha az életben?

Ha azt hiszed igen, akkor itt az ideje, hogy csalatkozz...
A Rettegés Arkhamban játék minden képzeltedet felülmúlja és még tovább is lép rajta.
Együttműködő játék, gyönyörű képek, hangulatos szövegek és rengetegszer újrajátszható. De ne szaladjunk ennyire előre.

Arkham és a Cthulhu mítosz

Ha nem tudod mit jelent a Cthulhu, ki az a H.P. Lovecraft, ne keseredj el.
A Rettegés Arkhamban teljesen élvezhető mindezek nélkül is, csupán a különböző helyszínek és szörnyek lehetnek ismerősek azoknak, akik már régebben is találkoztak Lovecraft könyveivel.
A kártyákon rengeteg szöveg szerepel, mind azért hogy megfelelően sötét és félelmetes hangulatot teremtsen a játékhoz.

Mit jelent az, hogy "co-operative"?

A játékmenet nem a szokványos mindenki saját magáért elvet követi, ahol a játékosok egymás ellen tevékenykednek, hanem egy merőben más hozzáállásba enged bepillantást.
Arkham városában vállt-vállnak vetve kell neked és társaidnak megkűzdenie az ocsmány szörnyekkel és uraikkal.
A társasjáték a játék folyamán folyamatosan generálja azokat az eseményeket (dimenziókapuk nyitása, szörnyek mozgatása és egyéb meglepetések), melyek akadályoznak titeket.
A játék kétféleképpen érhet véget. Nyer a csapat és sikerül megfékezni a Nagy Öregek egyikét, vagy elbuktok és a játék a győztes.

Nyomozás

Mint Arkham városának lakosa az lesz a feladatod, hogy megtisztítsd a várost a szörnyektől és a dimenzió kapuktól, melyek a szörnyeket a városra szabadítják.
Arkham városában mozogva kell nyomokat gyűjtened, szörnyeket kikerülnöd, legyőznöd és megtalálni a dimenzió kapukat, hogy lezárhasd őket.
Ám ahhoz, hogy lezárhass egy dimenzió kaput át kell lépned rajta és vissza is kell jutnod, hogy utána az Ősök jelével le tudd pecsételni és végérvényesen lezárni. Mindeközben a társaid is azon lesznek, hogy ez sikerüljön nektek.


Rendszer

A dobókocka játsza a főszerepet abban, hogy eldőljön egy cselekedetedről (varázslás, szörny kikerülése, harc), hogy sikeres volt-e avagy sem.
Ám könnyedén befolyásolni lehet a dobás sikerességét azzal, ha okosan használod nyomozód képességeit, felszerelését.
Ráadásul mivel csapatjátékról van szó, ezért a különböző tevékenységeket mindig a csapaton belül arra bízhatjátok, aki a legjobban ért hozzá.

Küllem

A tábla hatalmas, színes és elsőre átláthatatlan. Ám ahogy megismered a szabályokat máris mindent tisztábban fogsz látni rajta.
A kártyák szintén színesek és hátoldaluk alapján könnyedén megkülönböztethetőek és azonosíthatóak, hogy melyik paklit is képezik. Ráadásul a rengeteg hangulati szöveg és idézet remek hangulatot tud teremteni.
A dobozban még töménytelen mennyiségű jelzőt találhatsz, melyek a játékhoz szükségesek.

Soha véget nem érő játék!

Az alapjáték is sokszor újrajátszható, melyről a 16 különböző nyomozó, a 8 főellenség és a kártyák gondoskodnak, hiszen nem valószínű, hogy kétszer egymás után ugyanabban a sorrendben húzzátok őket.
A készítők pedig még kiegészítőkkel is kedveskedtek a játékosoknak:

 • Curse of the Dark Pharaoh
 • Dunwich Horror
 • The King in Yellow
 • Kingsport Horror
 • The Black Goat of the Woods
 • Innsmouth Horror
 • The Lurker at the Threshold
 • Miskatonic Horror

Kiknek Ajánljuk?

Ha valami újra vágysz, szereted a horrort és nem riaszt el a rengeteg jelző, akkor biztos nem fogsz csalódni benne. Baráti társaságokban biztosan nagy sikert arat, ráadásul akár egyedül is játszható!A magyar nyelvű szabályok megtekintéséhez kattints ide!

Rettegés Arkhamban (magyar, második kiadás)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Kevin Wilson,
Richard Launius
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Arkham Horror játékok
Címkék: Fantasy, Kooperatív,
25 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 20
 • 4
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ajánlom azoknak, akik szeretik a horrort, és a szerepjátékokat. Elég összetett játék, tehát nem lehet egy gyors partit lenyomni vele, de nem is ez a lényeg, hanem a szórakozás.

  Rendesen van anyag a dobozban, ehhez mérten az ára szerintem nem is magas.
  Szóval nagyon jó társas, remélem nemsokára a kiegészítőket is lehet kapni hozzá.

 • Hosszú-hosszú idő óta az első olyan társasjáték, amely igazán megmozgatta a fantáziámat. Valóban kell rá időt áldozni, több órás játék, de rendkívül hangulatos. Akik szeretik a horrort, azoknak nagyon ajánlom. Akik nem, azoknak is.

 • Uhh, hát végre megkaptam, és kicsomagoltam, és csak néztem. Nagyon igényes, gyönyörűen nyomott papír, hihetetlen mennyiségű mütyür, tényleg meglepően jó minőségű (első tapasztalat, kicsomagolás után) Sajnos játszani a héten nem volt időm, de a szabálykönyv alapján nagyon várom már a hétvégét :)
  Ránézésre is érdemes volt megvennem!

 • Ha számít valakinek egy társasjáték anyagának minősége, akkor az AH bontogatásánál nagyon élvezkedni fog! :), hacsak nem ijeszti meg a jelzők és kártyácskák sokasága... ez nekem kifejezetten bejött. Nagyszerű minőség, nagyszerű grafika, hangulatot keltő szöveges üzenetek (ha ismerős a Cthulhu mítosz, ha nem, akkor talán picit furcsa) és pocsékul szerkesztett szabálykönyv - ami viszont végső fokon semmit nem von le a későbbi partik kellemes játékélményéből.
  Ha megfelelő a társaság, egy hosszabb munkahét átvészelésére elegendő pozitív élményt nyújthat ez a játék, ha az ember rászánja azt a jó néhány órát, amit egy nem túl tapasztalt csapat esetén rá kell szánni.
  Összességében nagyon jól összerakott játék, nagy az újrajátszhatóság lehetősége, sokféle megközelítéssel játszható. Néha egy verejtékkel elvesztett játék sokkal jobb, mint egy adott esetben könnyen megnyert parti. Ha már eléggé tapasztalt a kalandozóink csoportja, érdemes használni - vagy legalább kipróbálni - Richard Launius házi szabályait, amelyek nehezíthetnek, vagy adott esetben komolyan könnyíthetnek a játékon.
  Én angol verzióval játszom, játszótársaim kedvéért, így viszont eléggé nehéz volt kezdőként összehozni az első néhány partit; még úgy is, hogy letöltöttem a magyar nyelvű szabálykönyvet, de a sok össze-vissza lapozgatás miatt az embernek mindig az az érzése, hogy valamit elfelejtett, kihagyott.

  Tízes skálán kilencésfél

  UI: Cthulhu-t lenyomni szinte lehetetlen :)

 • Pár napja hirtelen ötlettől vezérelve vettük meg ezt a társasjátékot, úgy, hogy szinte semmit sem tudtunk róla. Azóta kiderült, hogy óriási ötlet volt beszerezni, ugyanis azóta teljesen rákattantunk...:) A játék a H.P. Lovecraft klasszikus horrornovelláin alapszik, és mindent tekintetben méltó az író életművéhez. A hangulat, a tartozékok design-ja, a lezajló események mind-mind nagyszerű időtöltéssé teszik a Rettegés Arkhamban-nal való játékot.

  Elsőre ugyan kicsit nehéz átlátni a szabályokat, de pár óra játék után minden gördülékenyen megy, és egyenlőre komoly kihívást is jelent minden parti, tehát a nehézséggel sincs baj.

  Bátran ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek a misztikus, sötét, hátborzongató dolgok, és a jó stratégiai játékok. Lovecraft rajongóknak pedig kötelező darab!:)

 • Tökéletes társasjáték! Jó pár rettegés van már a hátam mögött, de bármikor kapható vagyok egy újabbra! Számomra egyszerűen megunhatatlan! Az első két-három játék alatt folyamatosan tanul az ember, ilyenkor hasznos, ha van olyan a közelben aki ismeri a szabályokat. Nagyon szeretem Lovecraft novelláit, így számomra sok helyszín, szörny látványa is külön örömet okoz, de természetesen a művek ismerete nélkül is lehet a sok-sok képben gyönyörködni. Bátran és meleg szívvel ajánlom mindenkinek!

 • Még nem játszottam vele de elolvastam a játékszabályt és nagyon megtetszett.Majd valamikor megveszem,már várom.

 • Elsőre bonyolult, de nem szabad feladni!!! :) A harmadikat már átéléssel és élvezettel játszottuk. Változatos, izgalmas, és nem utolsó sorban látványos. Ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik szeretik a hosszú játékokat.

 • Most rendeltem meg már várom.A játék szabályt elolvastam és már innen tudtam hogy ezt meg kell vennem.Ajánlom mindenkinek.

  Tanács:Ha valamit megakarsz venni(társasjáték)akkor olvasd el a játék szabályt és nézd meg hogy értékelték a többiek!

 • Én még régebben vettem ezt a játékot, játszottam már vele jó párszor és még mindig vannak benne meglepetések. Egyedül is élvezhető játék. Viszont ha egyedül játszik az ember akkor 15-20 perc alatt végig lehet vinni ha ideálisak a feltételek :D
  Véletlenül vettem észre, hogy ha a professzorral vagyunk akinek 7-es az épelméjűsége, és a Mérhetetlen ős pedig Hastur akkor ha nem zárunk be egy kaput sem 8 végzet jelző lesz az ősön amikor felébred. Hastur 2 épelméjűséget vesz el a nyomozóktól, viszont a proffnak eggyel kevesebb az épelméjűség vesztesége. Szóval elég könnyű nyerni :D Csak pár jó dobás kell meg az elején jó varázslat.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat