Pörgés

Antikvár Könyv
 4.7
3 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

  Egy októberi éjszakán a tízéves Tyler Dupree döbbenten nézte végig, ahogy a csillagok sorra kihunynak az égen. Az űr egy csapásra valóban üres lett.

  Tyler azóta felnőtt, és ahogy valamennyi embernek a Földön, neki is meghatározó élményévé vált a Nagy Elsötétedés néven elhíresült jelenség. A Nap csupán egy halvány korong az égen, a Hold eltűnt, a mesterséges űrobjektumok pedig kivétel nélkül lezuhantak, és maradványaik olyan vénséges-vénnek tűnnek, mintha a nyilvántartottnál sokkal régebben keringtek volna bolygónk körül.
 
  Kutatók próbálják megfejteni a rejtélyt, és amire bukkannak, az tragikus jövőt vázol föl az emberi faj előtt: a Földet egy idegen lények építette fal szigeteli el a világegyetem többi részétől, és odakint sokkal gyorsabban telik az idő – egy nap alatt mintegy százmillió év! Ebben az iramban csillagunk életéből nem lehet több hátra negyven esztendőnél!

  Robert Charles Wilson regénye egyszerre sodró SF-thriller, szerelmi történet és apokaliptikus vízió, de mindenképpen csúcsminőségű irodalmi mű. Ebben az olvasókkal a kritikusok is egyetértettek, így a könyv nemcsak bestseller lett Amerikában, de elnyerte a rangos Hugo-díjat is.

"Robert Charles Wilson első osztályú mesemondó." - Stephen King

Pörgés

Szerző: Wilson, Robert Charles
Kiadó: Metropolis Media
Kiadás éve: 2007
Sorozat: Pörgés sorozat
Sorozat hanyadik része: 1
Címkék: Sci-fi, Hard Sci-Fi,
1-1 a(z) összesen 1 elemből
60%
kedvezmény
Nem rendelhető
Nem rendelhető,
Nem tudjuk lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Most fejeztem be a könyvet, mindent egybevetve jóra értékelem.
  A regény szerkesztésében a jelen és a múlt eseményei fejezetenként váltakoznak, ezt egy kicsit nehézkesnek találtam eleinte, de hamar bele lehetett szokni. (Ennél az "Időutazó felesége" sokkal kaotikusabb volt, ott látszólag minden rendszer nélkül ugráltunk az időben, ahogy az időutazó is, és mégis haladt a történet.)
  A szereplőkkel együtt kutatjuk a fő problémát, ki építette és miért a pörgéshártyát? Közben azon gondolkodunk, hogy a biztosan bekövetkező vég árnyékában mit lehet, mit érdemes tenni. Ha tudjuk, hogy csak 40 év van hátra, azt mivel érdemes eltölteni?
  Mostanában főleg Fantasy regényeket olvastam, de most ismét kedvet kaptam a Sci-fihez.

 • Nekem, mint Arthur C. Clark kedvelőnek nagyon tetszett a könyv. Eredeti, izgalmas, elgondolkodtató. Egy dedikált példány valószínűleg az életemet mentette meg, ugyanis, ha nem lapozok vissza az elejére, hogy megnézegessem az aláírást, akkor minden bizonnyal lelépek a menetiránnyal ellentétesen épp a megállóba érkező villamos elé.Kösz Robert :).

 • A sorozat első része szerintem remekre sikerült. Tetszett az időben való ugrálás, az, hogy figyelni kell a történetre, és az, hogy a történet nem tűnt ismerősnek, meg tudott lepni. Jó az elgondolás, tetszik, hogy olyan talánokkal játszik el az író, amik az én fejemben is megfordultak már.
  Mindenképpen csak ajánlani tudom!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat