Diplomacy

Új Társasjáték - Önálló játék
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Az intrika, a bizalom, és az árulás klasszikus játéka!
A 20. század fordulóján, a hét európai nagyhatalom folytat kűzdelmet a fennhatóságaikért. Hadseregek indítanak inváziót és vonulnak vissza, határok tolódnak el és a nagyravágyó hatalmak merész lépésekre szánják el magukat.

Diplomacy

Szabály a dobozban:Angol
Kiadó: Avalon Hill
Kiadás éve: 2005
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Harci, Stratégia (Eurogame),
Nincs más termék ebben a sorozatban.
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Stratégiai játéknak pehelysúlyú, viszont ha öt-hétfős társasággal csak 4-5 óránk van játszani (pl. munkanap este), akkor ideális választás. Nagyon egyszerű szabályok, nincs dobkocka, a lényeg a körök közötti titkos tárgyalásokon dől el. Az adott szó itt senkit nem köt, így sértődősek kerüljék. Jó, ha van játékmester. Azonos számú női-férfi játékossal igen izgalmas, az eltérő vérmérsékletek miatt. Egyébként mi az Axis&Allies 1914 3Ds figuráival játsszuk, mert a Diplomacy eredeti kartonjelzőivel kevésbé hangulatos.

 • A játékot eredetileg kikölcsönöztük, hogy megnézzük, van-e nálunk létjogosultsága, mert bár a leírások alapján ígéretesnek tűnt, de 7 embert ajánlanak hozzá és az egyes játszmák hossza akár 7-8 órára is rúghat.

  Ehhez képest ez alatt az egy hét alatt már 4-szer játszottunk vele és volt, hogy csak 4-en. Meg is vettük végül.

  Az első játéknál 6-an tudtunk csak összegyűlni, de a kisebb létszám azóta sem okoz problémát, mert a játékszabály kellően rugalmas ahhoz, hogy kevesebb játékossal is legalább olyan élvezhető legyen. Először 8 órán át viaskodtunk egymással, míg végül a fáradtságra hivatkozva békét kötöttünk egymással, de a legszívesebben azonnal elölről kezdtük volna.

  A játék menete nagyon gyorsan megtanulható, de több játék után is előfordul, hogy egy-egy harci szituációt alaposan ki kell elemezni, hogy biztosak legyünk a helyes lépésben. Ez magába foglalja azt is, hogy a taktikai részletessége az egészen egyszerűtől a viszonylag bonyolultig terjed. Azért írom így, mert a könnyebb helyzeteket 6 éves fejjel is meg lehet érteni, de a nehezebbeknél az is elgondolkodik néha, aki kívülről fújja a szabályokat. Mindezt egyébként pozitív értelemben.

  Aki szereti a taktikázást és a hosszan tartó köröket, mert szereti végiggondolni a lépéseit, az ebben abszolút megtalálhatja a számítását, mert minden döntés nagy jelentőséggel bír.

  Aki viszont nem szereti a konfrontációt és hogy bizony hátba kell döfni a másikat, annak nem lesz a kedvence, szinte csak így lehet játszani.

  A szerencsének semmi helye nincs benne és ettől lesz egyre jobb minden egyes játszma, mert az ember fejlődhet közben.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat