Battlestar Galactica

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.5
15 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 3960,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A Battlestar Galactica az azonos című TV-sorozat alapján készült kooperatív játék 3-6 fő részére. A játékosoknak együtt kell működniük, hogy átvészeljék a menekülő flottát sújtó kríziseket és az öntudatra ébredt gépek, a Cylonok folyamatos támadásait. Az igazi kihívást a flottában megbúvó, embernek látszó Cylonok jelentik, ugyanis a játékosok közül néhányan titokban közéjük tartoznak.

Néhányan embernek tűnnek

Az emberek akkor nyerik meg a játékot, ha meghatározott ideig túlélik az őket ért támadásokat. Adva van négy különböző erőforrás (üzemanyag, étel, morál és populáció), melyek közül ha bármelyik nullára csökken, az embereknek végük. Ezen kívül elvesztik a játékot akkor is, ha a hajó túl sok sérülést szenved, illetve a hajót megszálló Cylonok is az emberek vesztét jelenthetik. Természetesen a Cylon játékosok pontosan ez, hogy az emberek veszítsenek.

A játék elején választani kell a különböző képességű karakterek közül. Vannak katonai vezetők, politikusok, pilóták, mindegyik típusnak fontos szerepe van a játék folyamán. A katonai vezetők közül kerül ki az Admirális, aki az atomfegyverek felett rendelkezik, az Elnök, aki politikai hatalmát felhasználva tud tevékenykedni, a pilóták pedig a Cylon támadó hajók visszaverésében játszanak elengedhetetlen szerepet. Ezután mindenki megkapja a titkos „hűség” kártyáját, melyből megtudja, hogy a Cylonokhoz, vagy az emberekhez tartozik a játék folyamán. Fontos, hogy a játék feléhez érve újabb kártyák kerülnek kiosztásra, azaz az addig emberként játszó játékosból is könnyen áruló válhat!

Ha egy Cylon játékos úgy dönt, hogy nem kíván többé rejtőzködni, önként felfedheti magát. Innentől kezdve nyíltan, új képességekkel és lehetőségekkel felruházva áll szemben az emberekkel.

Krízis krízis hátán

Minden körben sor kerül az aktuális krízisre, melyet a játékosoknak rendszerint közös erővel kell elhárítaniuk, legyen az aktuálisan ivóvízhiány, börtönlázadás vagy egy hátramaradt pilóta megmentése.

Az egyik típusú krízisnél a játékosoknak a kezükben lévő kártyák közül kell lerakniuk az asztalra, arccal lefelé, egy közös pakliba. A Cylonoknak, amíg rejtőzködnek elsősorban ilyenkor van lehetőségük az embereket hátráltatni, ugyanis ilyenkor negatívan is hozzá lehet járulni a próba „sikeréhez”.

A másik típusnál az Elnök, vagy az Admirális határozott döntésére van szükség, általában két rossz választás közül.

A harmadik típusú krízisnél döntési lehetőség nincs, ugyanis ekkor a Cylon flotta támadja meg a Galacticát, azaz ellenséges hajók jelennek meg, melyek az erőforrásokat szállító civil hajókat veszik célba. Mondani sem kell, hogy a civilek védelme az emberek számára szintén létfontosságú.

Miután az aktuális krízis véget ért, a táblán lévő ellenséges hajók aktviálódnak, mozognak, támadnak, a Cylon anyahajók új vadászokat küldhetnek a harcba, a csapatszállítókról pedig Cylon centúriók hatolhatnak a Galactica belsejébe. Ha ez megtörténik, az embereknek meg kell semmisíteniük a megszálló egységeket, mielőtt kieresztik a hajó levegőjét, a fegyvereit pedig a civil flotta ellen fordítják.

A krízis kártyák utolsó funkciója, a térugrás előkészítése. Ha található rajta ezt jelző ikon, a térugrás sáv egyet halad előre. Minél előrébb tart ez a sáv, annál biztosabb az emberek számára a menekülés, azaz az új úticélhoz való „ugrás”. Ekkor az admirális titokban megnézi a két lehetséges úticélt, és az egyiket kiválasztja. Az úticélok általában szintén valamilyen erőforrás, rendszerint üzemanyag veszteséggel járnak, de található rajtuk egy távolságot jelző szám is. Ha a játék folyamán az emberek eljutnak összesen nyolc távolságig és egy utolsó sikeres ugrást végrehajtanak, megnyerik a játékot.

So say we all!

A Battlestar Galactica kétségkívül a jelenleg kapható egyik legjobb kooperatív játék. Tökéletesen visszaadja a sorozat hangulatát, a megbúvó árulók, a folyamatos bizalmatlanság, a feszült krízishelyzetek, az állandó támadások remek élményt teremtenek. Mindenkinek ajánlott, aki szereti az izgalmas, kooperatív játékokat, a sorozat rajongóinak pedig egyenesen kötelező darab. Egyetlen jelentősebb hibája van csupán: függőséget okoz.

Angol nyelvű szabály

Magyar szabály a Battlestar Galactica blogról.

 

Játékbemutató


Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
15 értékelés alapján

4.5

A pontok átlaga

 • 10
 • 4
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nem régen tettem szert a JÁTÉKRA (a csupa nagy betű nem véletlen...:) ) és próbáltuk ki először 3, majd 4 játékossal. Bár kissé elfogult vagyok, mivel szeretem a sorozatot, de a játék nagyon jóra sikeredett. Nem túl bonyolult szabályrendszer, kiváló a hangulata, hűen visszaadja a sorozat első évadában jelenlévő feszültséget. Érdekes látni a játékosokon, és magamon is az eluralkodó paranoia jeleit..:) Szükséges az igazán jó játékhoz, hogy megfelelő társaság jöjjön össze, hiszen óriási szerepe van a megnyilvánulásoknak, a gyanú elterelésének, vagy éppen valakire irányításának.:) (Széles vigyorral néztem, hogy a társaim ártatlanul becsukják egymást a tevékeny segítségemmel, míg én rejtőzködő cylon ügynökként szinte egyedül rohangáltam a fedélzeten és sikoltoztam, hogy mekkora a baj..:DDD ) Összegezve egy nagyon eltalált játék, ajánlom azoknak is, akik nem ismerik a sorozatot.

 • Az összes társasom közül ez a favorit! Kooperatív, de emellett vannak köztünk árulók is. Nagyon kiélezett a küzdelem a túlélésért, minden alkalommal hajszálon múlik a siker vagy a bukás. Folyamatos a feszültség, mindenki gyanús, sosem lehet tudni igazán ki barát ki ellenség. Komolysága ellenére, sokat lehet röhögni a blöffölések és gyanúsítgatások közepette. A sorozat ismerete nem szükséges, önmagában is eléggé lebilincselő a játék... (az Arkham ehhez képest egy nagy nulla)

 • Vitathatatlanul a legjobb játékom és a legjobb, amivel eddig játszottam. A hangulata verhetetlen, az intrika, a stressz, a paranoia tökéletesen visszaadja a sorozat hangulatát. A feszültség mellett tele van humorral is minden játék. Ugyanakkor pedig egyike azon keveseknek, amiből minden partira visszaemlékszel és fel tudod idézni a fordulatait és legérdekesebb mozzanatait. Must have!

 • Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Elsőre túl soknak tűnhet a rengeteg tartozék, de az első játszma után egyértelművé válik, hogy ez egy pörgős játék, és minden darabja a helyén van. A színészek, manipulátorok előnyben részesülnek a játékban, hiszen sosem tudni ki az ellenség:) Az eddigi legszórakoztatóbb játék, amatőrök is bátran kipróbálhatják, közel sem az a túlbonyolított stratégia. Az egyszerűség a játék előnyére vált.

 • Ahogy a barátom megvette a társast, első dolgunk az volt, hogy lefordítgassuk a kártyák 90%-át. Ez kötelező akkor is ha a csapatból csak egy valaki is nem ért az USA nyelvén. De ez más társassal is így van.
  Játszottunk már pár party-t és a következő jött le: Ha sokan játszotok akkor, sajnos nagy a holtidő egy –egy cselekvésed között. Így van rá kb 30 perced, hogy eldöntsd mit fogsz csinálni, mikor megint terád kerül a sor. Van, hogy teljesen egyértelmű mit kell tenni, de van amikor lelassul a játék a sok lehetőség miatt.
  Kb 4-et játszottunk és az emberiségnek nagyon kevés esélye volt a túlélésre. Ezért így az nyert aki véletlenül kihúzta a cylon vagy kártyát.
  Azt tervezgetjük, hogy játszunk egy olyat, amikor senki sem cylon, hiszen a krízis kártyákat túlélni éppen elég.
  Nekem személy szerint nem fogott meg a hangulata a játéknak, sőt egy picikét száraznak találtam a játékmenetet, de lehet (sőt biztos), hogy velem van a probléma.
  Ezek ellenére a BSG nélkül e g y társas összejövetelünk sem maradhat el.

 • Nem is tudom mióta játszunk vele - közel egy év szinte minden héten, vagy két héten kerítünk rá időt, hogy haverokkal összeröffenjünk egy vagy két menetre.
  Abszolút újrajátszható, s csak a játékosok szemétségétől és/vagy ravaszságától függ, hogy mekkora a káosz, gyanúsítgatás és hogy mennyire véres harc folyik a hatalomért.

  Mindenképp ajánlom mindenkinek, rengeteg emberrel szerettettük meg a sorozatot is. 2, legfeljebb 3 játék szükséges a belerázódáshoz - bár azt hiszem ez nem nagy negatívum.

 • Bár hangulatát illetően egy jól sikerült termék, sajnos játéktechnikai oldalon már kevésbé jó. Az első pár alkalom még nagyon szórakoztató de idővel sajnos unalmassá válik. Ez talán azért lehet mert tulajdonképpen ez egy sima gyilkosos játék, csak itt nem gyilkosnak hanem cylonnak hívják és van hozzá némi körítés. Azoknak ajánlom akik nem akarnak túl rendszeresen játszani vele. Akik szeretik az elgondolkodtató, hosszú távon is kihívásokkal és újdonságokkal rendelkező játékokat, azok találhatnak ennél jobbat is.

 • Ez egy összetett stratégiai játék, ahol csapatok állnak össze: emberek és cylonok, akik egymás ellen vannak. Embernek lenni nincs olyan izgalmas mint a beépült cylonnak, aki megpróbálja kb a játék feléig leplezni kilétét. Az árát nagyon megéri szerintem, hiszen minden minőségi anyagból van (elég a gyártóra gondolni: FFG). Egy kritikám van: a játék menete lassú, sok idő telik el mire sorra kerül az ember, ezért 5-en már nem annyira élvezetes játszani. Sokat kell benne gondolkodni, tervezni, kiderül hogy milyen az embernek a problémamegoldó képessége. Ajánlom mindenkinek aki szereti a stratégiai játékokat, és aki szeret másokkal együtt dolgozni egy cél elérése érdekében.

 • Egyik legjobb társasjáték, amit ismerek: nem hasonlítható másikhoz; összetett - mégis egyszerű. A társaság meghatározza a játék hangulatát, ezért érdemes jól megfontolni kivel játszuk. Nagyszerű játék, ajánlom!

 • Vélemény a játék tartozékairól: Jó minőségűek, az utasítások érthetők, de angolul mindenképp érdemes tudni.
  Vélemény a szabálykönyvről: A szabály érthető, de nem árt elolvasni a NOTES kiegészítést.

  Vélemény általában a játékról: Kicsit sokáig tart a szabályok ismertetése és túl nagy a szerencsefaktor. A játék változatos és élvezetes.
  Kiknek ajánlaná: Sci-fi rajongóknak és baráti társaságoknak.

  Ami a legjobb volt: A karakterek képességeinek változatossága.
  Ami a legkevésbé tetszett: A játék erőssége hirtelen változik hosszabb egyhangúság után (félidőnél).

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat