Battlestar Galactica

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.5
15 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 3960,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A Battlestar Galactica az azonos című TV-sorozat alapján készült kooperatív játék 3-6 fő részére. A játékosoknak együtt kell működniük, hogy átvészeljék a menekülő flottát sújtó kríziseket és az öntudatra ébredt gépek, a Cylonok folyamatos támadásait. Az igazi kihívást a flottában megbúvó, embernek látszó Cylonok jelentik, ugyanis a játékosok közül néhányan titokban közéjük tartoznak.

Néhányan embernek tűnnek

Az emberek akkor nyerik meg a játékot, ha meghatározott ideig túlélik az őket ért támadásokat. Adva van négy különböző erőforrás (üzemanyag, étel, morál és populáció), melyek közül ha bármelyik nullára csökken, az embereknek végük. Ezen kívül elvesztik a játékot akkor is, ha a hajó túl sok sérülést szenved, illetve a hajót megszálló Cylonok is az emberek vesztét jelenthetik. Természetesen a Cylon játékosok pontosan ez, hogy az emberek veszítsenek.

A játék elején választani kell a különböző képességű karakterek közül. Vannak katonai vezetők, politikusok, pilóták, mindegyik típusnak fontos szerepe van a játék folyamán. A katonai vezetők közül kerül ki az Admirális, aki az atomfegyverek felett rendelkezik, az Elnök, aki politikai hatalmát felhasználva tud tevékenykedni, a pilóták pedig a Cylon támadó hajók visszaverésében játszanak elengedhetetlen szerepet. Ezután mindenki megkapja a titkos „hűség” kártyáját, melyből megtudja, hogy a Cylonokhoz, vagy az emberekhez tartozik a játék folyamán. Fontos, hogy a játék feléhez érve újabb kártyák kerülnek kiosztásra, azaz az addig emberként játszó játékosból is könnyen áruló válhat!

Ha egy Cylon játékos úgy dönt, hogy nem kíván többé rejtőzködni, önként felfedheti magát. Innentől kezdve nyíltan, új képességekkel és lehetőségekkel felruházva áll szemben az emberekkel.

Krízis krízis hátán

Minden körben sor kerül az aktuális krízisre, melyet a játékosoknak rendszerint közös erővel kell elhárítaniuk, legyen az aktuálisan ivóvízhiány, börtönlázadás vagy egy hátramaradt pilóta megmentése.

Az egyik típusú krízisnél a játékosoknak a kezükben lévő kártyák közül kell lerakniuk az asztalra, arccal lefelé, egy közös pakliba. A Cylonoknak, amíg rejtőzködnek elsősorban ilyenkor van lehetőségük az embereket hátráltatni, ugyanis ilyenkor negatívan is hozzá lehet járulni a próba „sikeréhez”.

A másik típusnál az Elnök, vagy az Admirális határozott döntésére van szükség, általában két rossz választás közül.

A harmadik típusú krízisnél döntési lehetőség nincs, ugyanis ekkor a Cylon flotta támadja meg a Galacticát, azaz ellenséges hajók jelennek meg, melyek az erőforrásokat szállító civil hajókat veszik célba. Mondani sem kell, hogy a civilek védelme az emberek számára szintén létfontosságú.

Miután az aktuális krízis véget ért, a táblán lévő ellenséges hajók aktviálódnak, mozognak, támadnak, a Cylon anyahajók új vadászokat küldhetnek a harcba, a csapatszállítókról pedig Cylon centúriók hatolhatnak a Galactica belsejébe. Ha ez megtörténik, az embereknek meg kell semmisíteniük a megszálló egységeket, mielőtt kieresztik a hajó levegőjét, a fegyvereit pedig a civil flotta ellen fordítják.

A krízis kártyák utolsó funkciója, a térugrás előkészítése. Ha található rajta ezt jelző ikon, a térugrás sáv egyet halad előre. Minél előrébb tart ez a sáv, annál biztosabb az emberek számára a menekülés, azaz az új úticélhoz való „ugrás”. Ekkor az admirális titokban megnézi a két lehetséges úticélt, és az egyiket kiválasztja. Az úticélok általában szintén valamilyen erőforrás, rendszerint üzemanyag veszteséggel járnak, de található rajtuk egy távolságot jelző szám is. Ha a játék folyamán az emberek eljutnak összesen nyolc távolságig és egy utolsó sikeres ugrást végrehajtanak, megnyerik a játékot.

So say we all!

A Battlestar Galactica kétségkívül a jelenleg kapható egyik legjobb kooperatív játék. Tökéletesen visszaadja a sorozat hangulatát, a megbúvó árulók, a folyamatos bizalmatlanság, a feszült krízishelyzetek, az állandó támadások remek élményt teremtenek. Mindenkinek ajánlott, aki szereti az izgalmas, kooperatív játékokat, a sorozat rajongóinak pedig egyenesen kötelező darab. Egyetlen jelentősebb hibája van csupán: függőséget okoz.

Angol nyelvű szabály

Magyar szabály a Battlestar Galactica blogról.

 

Játékbemutató


Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
15 értékelés alapján

4.5

A pontok átlaga

 • 10
 • 4
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Csodálatos játék, könnyű megérteni a szabályokat, ám elsajátítani a nyerő módszert csak több alkalommal lehet. Az a jó benne, hogy minden játék új élményt ad, egy jó sztorit, amit később is fel lehet emlegetni. Társaság imádja.
  Nagyon javaslom az áruló lap szabály kihagyását (official variant).

 • Mi sokféle társasjátékkal játszottunk, de valószínűleg ez minden idők legjobb játéka. Amit érdemes róla tudni:

  - A játék öt fős, se többen sem kevesebben nem érdemes játszani. Talán még három fővel lehet próbálkozni, de az sem az igazi.

  - A játék magát játssza. Az események véletlenszerűek, így a jobb játékosok nem nyernek automatikusan. Az eredmény, hogy mindenki élvezi a játékot a folyamatos, váratlan fordulatok miatt. Egy látszólag előnyös/hátrányos pozíció is pillanatok alatt megfordulhat akár egyetlen kártyán.

  - Csapatjáték, öt főnél 3/2 a felállás, így senki nincs egyedül.

  - Megjátszani hogy a másik oldalon állunk igazi kihívás. Gyakran már az is leleplezi az embert, ha nem elég lelkes.

  - Folyamatos figyelmet igényel, akkor is, ha nem rajtunk van a kör. Folyamatosan tanácsokat kell adni, persze mindig az aktuális játékos dönt. Így teljesen leköti a játékost, nincs ideje unatkozni.

  - Az összes kiegészítő kell hozzá (Pegasus, Exodus, Daybreak). Az alapjátékban viszonylag kevés az opció, a különféle kiegészítők pedig elfogultak valamelyik oldal irányában. A Daybreakre sikerült nekik egészen rendbe tenni a dolgokat, ha az összes kiegészítő megvan.

 • Tapasztalt gamer csapattal az első kooperatív játékunként tegnap nyomtuk első menetünket. Folyamatosan zakatolt a srácokban a "milyen furcsa a gép ellen játszani" érzés, de mivel optimalizált 5 fős csapattal toltuk így végül is kettő cyclonunk lett, tehát mégiscsak két csapat küzdött egymás ellen. A játékban nagyon komoly szerepe van a szerencsének, kockadobások és rengeteg kártyahúzás határozza meg a teljes játékmenetet, azaz ilyen értelemben a random úgy tűnik simán eldöntheti a játék végeredményét (szóval nem egy Revolution: The Dutch Revolt kifinomultságú rendszer).

  Ugyanakkor sci-fi rajongó csapattal játszva a klasszikus gyilkosos/"Bang!"-es fílinget meglovagolva nagyon érdekes és izgalmas volt a játék. A kivitelezés az elvártaknak megfelelően gyönyörű, a kombinációs lehetőségek bár kissé korlátoltak de első játéknál azért elégségesnek bizonyultak ahhoz, hogy senki se unatkozzon, a kooperatív jelleg nagyon kellemes változatosságot jelentett a szokásos mindenki mindenki ellen típusú játékok után. Összességében nagyon remek kis játék és határozottan megérte a befektetést.

  Kiváncsi vagyok, hogy a kiegészítők mennyire tudják fokozni a komplexitást, mert úgy érzem az alapjáték 3-4 menet után alighanem kimaxolja magát és kiismerhetővé válik (nyílván a rendszer meg a kártyák teljes megismerése szintjén hisz a humán meg a cyclon faktor azért okozhat meglepiket), a friss élmény alapján biztosan beruházunk néhány további csomagra is :-)

 • A játék a semi-cooperative játékok egyik királya, csak ajánlani tudom a kipróbálását. A cooperative tualjdonság miatt nem baj, ha kezdőként csatlakozik egy játékos, mert szinte játék közben tanulhat meg játszani (nem baj ha kérdez). Bár a szerencse szerepe elég nagy, ezt a kiegészítők jó irányba terelik (a cylon fleet opcióra gondolok elsősorban ami az Exodusban jelenik meg). Annak ellenére, hogy tényleg néha kétórás játékok kimenetele múlik egyetlen 50-50 esélyű kockadobáson, nem ez a meghatározó. Élvezhető akár emberként, akár cylonként, előbbiként főképp akkor ha együtt nyer az embercsapat, utóbbiként pedig szinte minden esetben, különösen egy igazán hatásos felfedést követően.:) Egyetlen dologra érdemes figyelni: a hipersértődékeny játékosok el tudják rontani a többiek szórakozását is... Ennek ellenére az összkép 93-95%-osan tökéletes, a maradék százalék pedig a kiegészítőkkel bőven feltornászható akár 100%-ig is.:)

 • Elég sokat értékelt játék ez itt, úgyhogy csak annyit írnék: Ez az a játék, ami behúzott a társasjátékok világába és azóta is a kedvencem maradt.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat