Android

Új Társasjáték - Önálló játék
 4.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 3 db
Össz ár: 3270,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 4 db
Össz ár: 4360,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A világgal együtt a bűnözés is megváltozott, fel tudod venni vele a versenyt?

Az Android egy társasjáték gyilkosságról és összeesküvésről egy távoli, sötét jövőben. A játékban egy nyomozó bőrébe bújsz, aki New Angeles városa és a hold kolóniája, Heinlein, között próbálja követni a nyomokat és felkutatni a mindent átszövő sötét összeesküvést.
A nyomozódnak mindeközben magánéletével és saját, belső démonaival is meg kell küzdene.

Hogyan zajlik egy kör?

Minden nyomozó rendelkezik mozgásponttal (a játékban csak röviden és frappánsan "Time"-nak nevezik), melynek a segítségével lehet akciókat végrehajtani. (Utazás, nyomok gyűjtése, kártyák kijátszása, stb.)
A játék egyik nagy sajátossága az utazás a helyszínek közt. Ugyanis a jövőben már nem a földön kerekeken gurulva közlekednek a járművek, hanem a levegőben repülve, így a helyszíneket sem köti össze semmilyen út. Ehelyett minden járműnek van egy kis, félkört formázó, karton mérőeszköze, melyet a térképre helyezve láthatóvá válik, hogy milyen távolságot tud beutazni a nyomozó egy "Time" elköltésével.

Bűnös vagy ártatlan?

A játék megkezdése előtt kapsz két kártyát. Az egyik az a személy, akit te bűnösnek vélsz, a másik az akit biztosan ártatlannak tartasz. Itt jön a képbe a játék újabb zsenialitása, mégpedig az, hogy a játék elején nincs eldöntve, hogy ki a bűnös.
A tett elkövetőjét ti fogjátok meghatározni, mégpedig azzal, hogy nyomokat gyűjtötök egyik, vagy másik gyanúsított bűnösségét vagy ártatlanságát bizonyítandó. Ám nem mindegyik nyom egyenértékű, lesz olyan ami többet, lesz olyan ami kevesebbet ér. Ezeket a jelzőket titkosan helyezitek a gyanúsított lapjára és csupán a játék végén, a két hét letelte után feditek fel. Amelyik karakteren a legtöbb bűnös jelző lesz, az bizonyul az elkövetőnek.
Ha ez a te gyanúsítottad, akkor bónusz pontokat kapsz.

Az összeesküvés

A tábla jobb felső sarkában van egy Összeesküvés rész, amit ti tudtok felderíteni. Ez egy puzzle, melyet ti alakítotok. A különböző szervezeteket összekötve a bűnténnyel plusz pontokat szerezhettek.

Nyomozók

Mindegyik nyomozó különböző előnyökkel és hátrányokkal bír, ráadásul mindegyiknek van egy háttértörténete, amelyik a játék alatt kiteljesedik és plusz illetve mínusz pontokkal jár attól függően, hogy sikerült a végére jutnunk. (Ilyen például Louis Blane, a korrupt zsaru viszonya a feleségével. Ha a nő meghal, az sok mínusz pontot jelent, de ha teherbe esik, akkor csak úgy dőlnek a plusz pontok.)
Bárkit is választasz, csupán két heted van, hogy felderítsd a gyilkosságot, felfedd az összeesküvést, és szembenézz személyes démonaiddal.

Angol nyelvű szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!

Android

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Kevin Wilson
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2008
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Címkék: Sci-fi, Következtetés/Nyomozás,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Az Android a maga nemében különleges, és ezt első sorban a komplexitásából adódik. A tervezők egyszerre akartak egy bonyolult nyomozós/stratégiai játékot készíteni és emellett a témát is ugyanilyen mélységben kívánták megjeleníteni a játékmenetben. Sajnos azt kell mondjam, hogy néha a kevesebb több. Három legalább négy órás játék után éreztük először azt, hogy körülbelül átlátjuk, hogy mi minden történik egyszerre. A másik nehézség az angolsága (nyilván anyanyelvi beszélőknél ez fel sem merül). A társaságban mindannyiunknak legalább közép fokú angol nyelvvizsgája van, szóval általában nem okoznak problémát a komplexebb nyelvezetű társasok, de az Android még nálunk is fennakadásokat okozott, ami sokszor komolyan kihatott a játékra. Csak olyanoknak ajánlom, akik tényleg jól beszélnek angolul, különben vért fognak izzadni!
  Ettől függetlenül az Android nem egy rossz játék. Ha nem okoz problémát a rengeteg szabály elsajátítása, ami legalább 3-4 játékülést igényel, ha szeretitek a cyber-punk hangulatot, és valami tényleg egyedülállóra vágytok, akkor jó választás.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat