Wizard kártyajáték

Új Társasjáték - Önálló játék
 2.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Ki a legjobb jövendőmondó?

A Wizard egy olyan gyors és könnyed kártyajáték 3-6 játékos részére, amiben a játékosok varázslótanoncok bőrébe bújva küzdenek meg egymással. A cél bebizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobb jövendőmondó a csapatban.
Hogyan érhetjük el ezt? A kártya-játék körei alatt el kell találnunk, hogy hány ütésünk lesz, és ha lehet, akkor ez a szám minél nagyobb legyen.

A játék dobozában a következőket találjuk:
- 1 Szabályok Tekercse (szabálykönyv)
- 1 Igazság Táblája (pontozófüzet)
- 60 Karakterkártya

A kártyák között 4 fajból találunk 1-13-ig számozott lapokat, valamint 4-4 Bolondot és Varázslót. A négy faj az emberek, törpék, elfek és óriások, akiket különböző színekkel jelez a játék. Persze a kártyákon található grafikák alapján is megkülönböztethetőek.

Maga a játék
A játék során a játékosok célja az, hogy minden körben eltalálják mennyi ütést tudnak elvinni. Akinek sikerül az kap 20 pontot + 10 pontot minden elvitt ütésért, viszont aki nem az annyiszor 10 pontot veszít amennyivel eltévesztette hány ütést fog vinni. Akinek az utolsó kör végére a legtöbb pontja van nyer, és tanoncból varázsló lehet!
A játék több körből áll, a körök pedig egyre több fordulóból, ahogy a játék halad. Az első körben egy, aztán kettő és így tovább, amíg el nem fogy a pakli.
Minden kör elején kiosztunk a fordulószámnak megfelelő lapot a játékosoknak, majd felcsapjuk melyik szín az adott körben az adutt. Ezután minden tanonc megteszi a tippjeit.
A fordulók során a kezdőjátékos kirak egy lapot, a többieknek pedig azonos színűt kell rá tenniük, ha tudnak. Ha nincs olyan színű lapjuk, akkor tehetnek adutt, vagy rádobhatnak bármilyen lapot. Varázslót vagy Bolondot akkor is ki lehet játszani, ha van színünk: az előbbi bármit elvisz, míg az utóbbi semmit sem.
Az adott fordulóban a győzelmi sorrend így derül ki:
- Elsőnek kijátszott Varázsló, vagy
- Legmagasabb adutt, vagy
- Legmagasabb lap a színből

Előnyök
A játék könnyen tanulható, és viszonylag egyszerű, de azért nyújt taktikázási lehetőségeket. Mivel nyelvfüggetlen, gyerekeknek is ajánlható. Összességében családi játéknak vagy utazáshoz kiváló.

Hátrány

Viszonylag nagy a szerencsefaktor.

Wizard kártyajáték

Szabály a dobozban:Magyar
Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2009
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Kártyajáték, Ütős-vivős,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

2.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 0
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • 5 világbajnoságon és egy magyar világbajnok megszültesén van túl ez a játék, de az első játszma messze elmaradt az alap elvárásaimtól is.
  Kezdjük ott hogy maga a játékszabály totálisan érthetetlen. Nem tudni hogy mi történik az adut lappal (máskülönben nem jön ki a leosztás), mennyit ér egy ütés, mit kell írni a mellékelt kis feljegyzésre stb.
  A játék a youtube-on már több magyarnyelvű videóban is szerepel.
  Amennyire nekem leesett az egész arról szól hogy tippelni kell egy számot. Magyarul hogy mennyi ütést fogunk nyerni. Ez a tipp a legfontosabb az egész játékban. Maga a játék mondhatni másodlagos. A cél az hogy a játékot úgy igazítsuk hogy elérjük a tippünket de legalábbis ne essünk tőle túl távol mert minden tévedés -10 pont.
  ez így nem hangzik valami élvezetesnek. Nem is az. De akad akinek ez bejön. A lengyelpiacos 300 Ft-ot talán megérte, de biztos vagyok benne hogy a bolti árában sokkal jobb játékok is vannak. Mondjuk egy Babszüret is élvezetesebb.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat