Keltis kártyajáték (magyar)

Új Társasjáték - Önálló játék
 4.2
5 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A kövek új útja
Ez a játék az eredeti Keltis újragondolása. Itt nincs szükség táblára vagy jelzőkre, csupán kártyákra! A kártyákból színsorokat kell kialakítanotok, ahol a számok növekvő vagy csökkenő sorrendben helyezkedhetnek el. Minél hosszabb egy sor, annál több pontot ér… de ha túl rövid marad a játék végén, pontlevonás jár!

Kezdődjön a játszma!

A játék előkészítése során ki kell helyeznetek az asztalra a kilenc kívánságkő kártyát felfordítva. A maradék kártyákat össze kell keverni egy pakliba, majd minden játékos kap nyolc-nyolc lapot. Ezután kezdődhet a játék!
A soron következő játékosnak ki kell játszania egy kártyát a kezéből. Ezt több módon is megteheti.

Eldobhat egy kártyát, ami az asztalra kerül felfelé fordítva. Minden színnek külön paklit kell kialakítani. Ha két kártyát is eldob, akkor magához veheti az egyik kívánságkő kártyát az asztalról, amit el kell helyeznie a saját asztalrészén.
Kijátszhat egy számkártyát maga elé. Minden színnek egyetlen saját sora van játékosonként. Ha a kijátszott lapnak megfelelő szín már van a játékos előtt, az új lapot valahogy be kell illesztenie a sorba.
A lapot félig rá kell csúsztatni a sor utolsó lapjára. Ha az új lap nagyobb számú, akkor a továbbiakban is csak nagyobb lapokat lehet a sorra helyezni. Amennyiben kisebb, a következő lapoknak is kisebbeknek kell lenniük.
A sort be lehet fejezni a lezáró kártyákkal. Ezeket is csak a megfelelő színű sorokra lehet kijátszani. Lezáró kártyára csak ugyanolyan színű lezáró kártyát lehet kijátszani, számkártyákat már nem.

Pontkártyát is kijátszhat a játékos maga elé. Kialakíthat egy teljesen pontkártyákból álló sort, aminél nem számít a számérték, csak a pontérték. Másik lehetőség egy számsor végére illeszteni pontkártyát, ehhez viszont a kártyákon levő számoknak passzolniuk kell egymáshoz.
A kör végén a játékosnak fel kell húznia annyi kártyát, hogy nyolc legyen a kezében. Felhúzhat egy új kártyát a pakliból vagy az egyik eldobó pakli tetejéről felvehet egy felfordított kártyát.

A játék vége

A játék akkor ér véget, ha valamelyik játékos befejezi mind az öt sorát, vagy ha elfogy a felhúzó pakli. Ilyenkor még a játékosok kijátszhatnak két-két kártyát a kezükből, majd kezdődik a pontozás.
A színsorok minél hosszabbak, annál több pontot adnak. Legalább négy lapnak kell szerepelnie a sorban ahhoz, hogy pluszpontot adjanak – ez alatt levonás jár!
A kívánságkő kártyákkal is hasonló a helyzet. Legalább három kell a pozitív eredményhez. Ennél kevesebbért büntetés jár.
A pontkártyák egységesen egy-egy pontot érnek a játékosoknak.
A játékot az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

A doboz tartalma

110 kártya: 80 számkártya öt színben, 10 lezáró kártya, 11 pontkártya és 9 narancssárga kívánságkő kártya.

Értékelés

A Keltis eme új formája nagyon egyszerű, nagyon gyorsan megtanulható és kicsiknek-nagyoknak is élvezetes játék lehet. Egy-egy játék lejátszása nem tart tovább félóránál, így bármikor lejátszható egy visszavágó. Nagy előnye még, hogy könnyen szállítható, így ideális játék kirándulásokhoz, nyaraláskor, esetleg partijátéknak.

Ha tetszett, próbáld ki a táblás változatot is, mely 2008-ban elnyerte az Év Játéka Díjat!

Magyar szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!

Keltis kártyajáték (magyar)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Reiner Knizia
Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2009
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Típus: Kártyajáték,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
5 értékelés alapján

4.2

A pontok átlaga

 • 2
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon egyszerű, könnyen tanulható játék, ami szinte két személyre van szabva. A dobozos változatát nem próbáltam, de úgy gondolom, hogy a kártyás verziót nem is kellene tovább bonyolítani.

  Ez is azon játékok közé tartozik, amit egy kör után nem lehet abbahagyni. Érdemes esetleg nagyobb célt kitűzni, pl. hogy kinek lesz meg minél előbb összesen a 100, 200 vagy több pont.

  Abszolút jó vétel!

 • A Játék nem más,mint az "Elvezett Városok" négyen is játszható változata,kissé megbonyolítva,de feleslegesen,izgalmasabb nem lett sőt...Előnye az említetten kívül:a korrekt ár és normális méret.

 • A táblás verzióval, valamint az Elveszett Városokkal ugyan nem játszottam, és ezt a játékot is merészen, kipróbálás nélkül vettem meg, (igaz nem itt, sajnálom is) de nem kellett csalódnom. A szabályok egyszerűek, könnyen tanulhatóak, 2-4 játékos számára ideális kikapcsolódás lehet. Túl nagy interakció ugyan nincs a játékosok között, így szívatni sem nagyon lehet. Ami különösen tetszett az a külcsín; nagyon szépek a kártyák, szabálylap és a doboz is. Ennyi pénzért abszolút megéri; kicsi olcsó, hordozható és kellemes játék!

 • Könnyen megtanulható, gyors, pörgős játék. Nekem a römi ugrott be elsőre róla, bár annál gyorsabb és egyszerűbb szabályokkal bír. A setup gyors, a játék végéig nyitott, hogy ki fog nyerni.

  Hiányoltam azonban belőle az interakciót (ami pl a röminél megvan a beszúrkálással) és sajnos a szerencsének túl komoly szerepe van a játék végkimenetelében.
  Ár-érték arányban viszont nagyon rendben van!

 • A Keltis "dobozos" játékát is imádtuk és ez a kártyajáték is fantasztikus. Ketten is, többen is nagyon élvezetes. Könnyen tanulható, gyorsan lejátszható. Ár-érték arányban verhetetlen kártyajáték.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat