• webrend/images/termek_large/tarsas_ffg_cosmicencounter2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_ffg_cosmicencounter3_lrg.jpg

Cosmic Encounter

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
3 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Értékelés


Gondoltál már arra, hogy idegen fajok vezetőjeként benépesíted az egész univerzumot?
Ebben a sok interakciót, egyezkedést és taktikázást ígérő játékban megteheted. Nagy kozmikus találkozások részese lehetsz, de vigyázz nem Te vagy az egyetlen, aki erre törekszik.

Szórd szét kolóniáidat az egész univerzumban!
Játékosok idegen fajok vezetői, szövetségesei. A játék célja, hogy a saját naprendszereden kívül álló bolygókon, kolóniákat alapíts. A támadáshoz kártyákat kell kijátszani, a sikerhez azonban nem elég a puszta erő, sokszor egyezkedni is kell. Öt kolónia alapításával lehet nyerni.

Állj mellém és nyerünk!
Jellemző a játékra az állandó kommunikáció, üzletelés, alkudozás. A támadások-védekezések során szövetségeseket szerezhetsz, ha jól tudsz egyezkedni, vagy meggyőzőek az érveid. Szövetségesként is megkapod jutalmad a támogatásodért - függően attól melyik oldalra álltál.
Ami a játékot még izgalmasabbá teszi, hogy van 50 idegen karakterkártya (már méretben is hatalmasok) speciális képességekkel, akiket magad mellé állítva még változatosabbá tehetőek a harcok. Akár négyen is nyerhetnek egyszerre, ha egy időben lesz meg az 5 kolóniájuk.

Új külső:
A játék legelső kiadása 1977-ben jelent meg, azóta több módosítást is megélt, az alapjáték azonban megmaradt. A legújabb kiadásban sok elemet megváltoztattak a régiekhez képest, pl. az űrhajók könnyen egymásra helyezhető korongok, a fajkártyák szebben kidolgozottak és praktikusabban használhatók és sok új lényt is hozzáadtak a korábbiakhoz.

Kinek ajánljuk?
A játék minden játék alkalmával más és más, mivel sokat kell egyezkedni. Nem egy konkrét játék, ezért azoknak ajánljuk, akik szeretik a változatos, sci-fi témájú, kissé elvont játékokat.

A doboz tartalma
:
- Angol nyelvű szabálykönyv
- 1 szubtérmező lapka
- 5 kolónia jelölő - a játékosok színében
- 1 hiperűr-kapu
- 25 bolygó (5 játékosonként)
- 100 műanyag úrhajó jelölő (20 játékosonként)
- 50 idegen karakterkártya
- 20 sors kártya
- 72 kozmikus kártya
- 50 villám kártya
- 20 technológia kártya
- 42 kozmikus token
- 7 átok token
- 1 anyabolygó
- 1 Hold-ágyú token
- 1 Prometheus token
- 1 alternatív lopás fény

Linkek:
FFG kiadó honlapján: https://www.fantasyflightgames.com/en/products/cosmic-encounter/
Rövid-mókás videó a játékmenetről: https://www.youtube.com/watch?v=grKC8WXMYwg
Videó a különböző verziók közti különbségekről: https://www.boardgamegeek.com/video/550/cosmic-encounter/video-review-cosmic-encounter-comparison-to-olde

Cosmic Encounter

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Peter Olotka,
Jack Kittredge,
Bill Norton,
Bill Eberle
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2008
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Cosmic Encounter játékok
Címkék: Sci-fi, Ajándék társasjáték jediknek, Blöffölés, Stratégia (Eurogame), Felfedezés, Tematikus (Amerigame), Kereskedés,
28488,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 3
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Egy remek társasjáték, talán az egyik legjobb. A rengeteg variációs lehetőség miatt nincs két ugyanolyan játszma, és minden játékos szinte állandó jelleggel be van vonva a játék menetébe. A szabályok első látásra valakinek talán bonyolultnak tűnhetnek, mégis gyorsan elsajátíthatóak és egy-két játszma után már kifejezetten egyszerűnek tűnnek. Már sokakkal volt szerencsém játszani ezzel, és kivétel nélkül mindenkinek nagyon tetszett.

  Ezek alapján mindenkinek nagyon ajánlom!

 • Az utóbbi pár év legjobb vétele, mióta megvan nem is nagyon játszottunk mással.

  A változatossága kimeríthetetlennek tűnik, a moduláris szabályrendszernek köszönhetően pedig könnyen lehet a menet bonyolultságát a játékosok komfortzónájához igazítani. A kiegészítőkkel együtt borsos az ára, de bőven megéri pénzét, bátran ajánlom mindenkinek aki nem ijed egy kicsit kaotikus játékmenettől.

  Az játék egyetlen gyenge pontja a rengeteg kivétel és speciális szabály miatt felmerülő, nem egészen egyértelmű helyzetek. Ezeket közös megállapodás útján kezelni lehet, ennél a játéknál bevett gyakorlat egy két házi szabályal saját szájízhez igazítani a játékmenetet.

  Kártyavédő használata erősen javasolt, a kártyák sokat forognak játék közben, és egy véletlen sérülés ami felismerhetővé tesz egy adott lapot könnyen belezavarhat a játékmenetbe.

 • Csak ismételni tudom az előttem szólókat - 10-15 játék után azt mondhatom, hogy talán A legjobb társasjáték, amivel valaha játszottam, mindig újabb és újabb váratlan helyzeteket, fordulatokat biztosít az összes játékos számára és szinte sosincs üres járat, hiszen függetlenül attól, hogy kinek a fordulója van éppen, ugyanannyira tevékeny marad az ember, mintha a saját fordulónk lenne. A játék talán legjobb aspektusa, hogy nagyon nagy az interakció a játékosok között, folyamatosan megy a tárgyalás, egyezkedés, röhögcsélés.
  Talán az egyetlen negatívum amit említeni tudok a játék nyelvfüggősége - jól megalapozott angol tudással érdemes csak nekivágni a játéknak a kártyákon található sok szöveg, illetve szabályértelmezések miatt.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat