Axis & Allies - Pacific 1940 (második kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Az Axis & Allies - Pacific 1940 második kiadása!


Pár szó az első kiadásról és a játékról:

II. Világháború. Japán. Pearl Harbor. Mi jut ezekről eszedbe?

Remélem pontosan ugyanaz, mint az Axis & Allies sorozat legújabb darabjának a Pacific 1940 készítőinek.
Ebben a játékban a Csendes-óceáni fronton állhattok helyt a II. Világháborúban.
A játékot önállóan játszható, de úgy adták ki, hogy a 2010-ben megjelenő Axis & Allies Europe 1940-el közösen is lehessen játszani egy grandiózus 6 személyes háborút lejátszva.

A Japán birodalom

A játékot a Japán birodalom kezdi, mint legerősebb frakció, a többiek bevételei és termelése elmarad tőlük. Talán túlságosan is nagy előnyt adva a japánoknak.
Egy játékos irányítja a japánokat és egy vagy több játékos a Szövetségieket. (USA, Kína, Nagy Britannia) Innen már látszik, hogy a legjobb ketten vagy hárman játszani, bár lehetőség van a négy főre is.
Japán győzelmi feltétele hat győzelmi pontot érő város irányítása a meglévő nyolcból, míg a Szövetség akkor győzedelmeskedhet, ha elfoglalja Japánt.

Valamivel harcolni is kell!

A rengeteg egység és azok speciális képességei nagyon komoly stratégiák kidolgozására ösztönözhet.
A földi egységeknél rendelkezésre áll a gyalogság, a lövegek, a tankok, a légvédelmi ágyúk és a motorizált egységek.
A levegőben irányíthatsz vadászgépeket, taktikai és stratégiai bombázókat, míg vízen a csatahajót, repülőgéphordozót, rombolót, tengeralattjárót, cirkálót és szállítóhajót.
Ráadásul egy-egy egység több képességgel is rendelkezik, amikre nem árt építeni a stratégiát.

Kiknek ajánljuk?

Az Axis & Allies Pacific 1940 egy nagyon eltalált II. világháborús stratégia, telis tele akcióval és taktikával. Sajnos a Japán birodalom nagyon erősre sikerült, de egy kis javítással és foltozással sikerülhet eltalálni az egyensúlyt.

Az angol szabályt megtalálod a kiadó honlapján: Angol szabály

Hasonló játékok:
Harci stratégia - Axis & Allies - Spring 1942
Történelmi - Britannia

Axis & Allies - Pacific 1940 (második kiadás)

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Lawrence H. Harris
Kiadó: Avalon Hill
Kiadás éve: 2012
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Axis & Allies játékok
Címkék: Harci, Wargame, Stratégia (Eurogame),
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Az Axis & Allies sorozat méltó tagja ez a játék. A távol-keleti hadszintér érdekes feldolgozása, apró szigetekkel, kikötőkkel, repterekkel, nagy hadiflottákkal, és kisebb szárazföldi ütközetekkel.

  A tervezők több érdekes újítást csempésztek bele az Anniversary Edition óta, amelyek tovább színesítik a játékot. Az én kedvencem ezek közül a hadüzenet, mint stratégiai elem behozatala, amely alapvetően meghatározza az első néhány kör hadmozdulatait mindkét fél számára. Röviden összefoglalva, ha Japán hadat üzen a nyugati hatalmak bármelyikének, akkor, mint valami visszaszámlálás, beindul az amerikai hadiipar, amely néhány kör alatt elsöpör minden oppozíciót, így Japánnak ezen rövid idő alatt kell győzelemre vinni seregeit. Én a játékban a japán túlerőt egyáltalán nem látom, sőt szerintem nehezebb dolga van, mint valaha.

  Hátrányként a játék "economy" felszereltsége említhető, megszüntették a játékpénzt, helyette ezt papíron kell vezetni. A pontvezető táblázat túl rövid, valamint a harci táblából is "harci csík" lett, bár ez a gyakorlottabb játékosokat annyira nem fogja zavarni. Szintén zavaró, hogy a plussz pontos nemzeti küldetések csak a szabályban találhatók meg, így a kezdőbb játékosok gyakran megfeledkeznek róluk a játék folyamán.

 • Fiammal együtt játsszuk a játékot már néhány hete. Nem vagyunk hardcore játékosok, nem is nagyon ismerünk a szokásos Risk mellett (és a számítógépes kör-bázisú játékok mellett) ilyen játékokat, tehát nagyon kíváncsi voltam, mit lehet egy ilyen jellegű játékból kihozni, mennyire tud élvezetes lenni. A játék kivitele első körben nagyon meggyőző, hangulatot adnak a valósághű figurák (bár máig nem tudom, az USA esetén melyik a vadász és melyik figura a taktikai bombázó :)), a dobozok és a tábla kemény, erős anyag, jól pakolható (bár egy plusz-doboz nem ártana a kockáknak és az általános térkép-figuráknak).
  A játék szabályai logikusak, általában gyorsan tanulhatóak, a leírás próbál olvasható lenni (általában sikerrel), néha viszont szétesik a struktúra, egyes leírásokat túl általánosnak éreztem, miközben gyakorlati hatásuk volt (a háborúba belépés feltételeit sokáig kellett nézni), egyes pontok még sok olvasás után is homályosak, de ilyen kevés van. Figyelem, a leírás angol nyelvű!
  A játék indulása előtt hosszú idő kell az előkészítésre, sok a felhelyezendő figura, de a leírás jól és intuitívan segíti - tetszett az ötlet, hogy az országok figuráit tartalmazó doboz tetejére van nyomtatva a kiindulási helyzet listája. A kiindulási helyzet mindig azonos, előre kidolgozott nyitási stratégiák ki tudtak jól alakulni.
  Az első körökben a japán fölényt nagyon jól végiggondolva kell használni, a négy ellenség beszorul, de a legkisebb iránytévesztés vagy aránytalanság kihasználható. A játék sok időt igényel, még hatodik-hetedik játékra is eltart néhány óráig, míg az első néhány - döntő - kört végigjátsszuk, odáig, hogy valóban Japánt ki lehessen gyengíteni a folyamatosan feljövő amerikai gazdasággal, még nem jutottunk el, vagy, mert Japánnak sikerült teljesen lerohanni a pályát, vagy mert egész egyszerűen sok idő kell annyi körhöz, amikor ez már releváns lehet.
  A történelmi hűség néhol áll, de a játék alapvetően nem tudja, nem akarja követni, a japán haderő - a kiegyenlítettség miatt, gondolom - a valóságnál nagyobb, Pearl Harbort induláskor illik elfoglalniuk. Ez nem okoz nagyobb törést, az angol Force Z próbálkozik visszatartani a japán flottát, amely nemsokkal aztán testükön keresztül gázol tovább.
  A fiam és barátai lelkesedése tart, további hasonló készletek kiválasztását tervezgetik, talán érdemes egy kis játékidejű variáns kiválasztása, hogy rövid idő alatt is játszhassanak. Összességében egy jól eltalált játék, talán a szabályleírás precizitását kellene emelni, és egy játékra sok időt kell rászánni, nekünk jól bejött.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat