• webrend/images/termek_large/tarsas_7csodaalap2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_7csodaalap3_lrg.jpg

7 Csoda (7 Wonders)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.7
17 értékelés
Neked való ez a játék, ha könnyen megérthető és elmagyarázható játékra van szükséged, amit akár 7-en is játszhattok és mégis gondolkodás és stratégia áll mögötte.
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 110*250 mm Prémium (20 db-os) 1 db
Össz ár: 2970,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Építsd fel a világ csodáit a gízai piramisoktól kezdve a rodoszi kolosszuson át egészen a babiloni függőkertekig! Irányítsd valamely ókori civilizációt, fejleszd városod, kereskedj és légy gazdagabb minden más birodalomnál!

 

 


Játék a világ csodáival

 

A 7 Csoda egy kártyajáték, melyben három korszakon keresztül kell fejlesztened városod épületeit, katonaságát, technológiáját és persze a város Csodáját is megépítheted. Mindezt úgy kell megtenned, hogy más birodalmak is épülnek melletted, amikre jó, ha figyelsz, mert ugyanazok a célokért küzdötök.

A játék három koron át tart. Minden korhoz más-más pakli tartozik. Ezek a paklik tartalmazzák a felépíthető épületeket, céhlapokat, technológiai vívmányokat. Egy-egy pakli mérete a szerint alakul, hogy hányan vesztek részt a játékban. Mindig pont annyi lap kerül játékba, hogy maradék nélkül jusson minden játékosnak.
Az előkészületek során mindenki kap egy Csodakártyát a hét közül. Ezt ki lehet osztani véletlenszerűen, de ha akarjátok, ki is választhatjátok. A Csodakártyák szerint kell kiosztani a Csodák tábláját, amiknek két oldala van: „A” és „B”. Az „A” oldal egyszerűbb, kevesebb szabályt alkalmaz, kezdőknek ajánlott. A „B” oldal változatosabb, de nagyobb odafigyelést igényel.
Kaptok még három-három érmét, amit a kereskedelemhez vagy bizonyos épületek megépítéséhez használhattok majd. Mikor ezzel megvagytok, kezdődhet az első kör!

 

 


Épüljön a civilizációd!

 

Minden kor kezdetén ki kell osztani a paklit. Ha jól készítettétek elő a játék elején a kártyákat, akkor pontosan hét lap fog jutni mindenkinek. Akkor ér véget az adott kör, mikor megszabadultatok az összes laptól.
Kiválasztotok a rendelkezésetekre álló lapok közül egyet-egyet és azt lefordítjátok magatok elé. A maradék hat lapot az egyik szomszédos játékoshoz leteszitek, ami a kör végéig lefordítva ott marad. Mikor mindannyian kiválasztottátok a lapotokat, egyszerre végrehajtja mindenki a saját akcióját.Három különböző akció közül lehet választani: létesítmény felépítése, Csoda építése, kártya eldobása.


A legtöbb esetben létesítményeket fogtok felépíteni. Ezt úgy kell, hogy a kártyán szereplő nyersanyagokat kifizeted. Mind a Csoda, mind a város épületei termelhetnek bizonyos mennyiségű és fajta nyersanyagot. Ha rendelkezésedre áll elég erőforrás, a lapot kiteheted magad elé így fejlesztve a várost. Valamely lapnak nincs ára, ezeket ingyen felépítheted. Néhány fejlettebb épületet kitehetsz ingyen, ha az előző korok valamelyikében megépítetted az „elődjét”. Ha nyersanyag szűkében vagy, a szomszédos játékostól vehetsz erőforrást, darabonként két érméért. Jól gondold meg, hogy megéri-e a megépítendő létesítmény az ellenfél erősítését!
Csoda építésénél a kártyának nincs sok szerepe, a Csodán látható árat kell kifizetni a következő szintért. Ha ki tudod fizetni, a kijátszott lap képpel lefelé a Csoda alá kerül a megfelelő szinthez. Fontos, hogy a szintek nincsenek korhoz kötve, így akár az első korban felépítheted az egész Csodát!
Harmadik lehetőségként eldobhatsz egy kártyát három érme kifizetésével. Nem érdemes megszabadulni minden kártyától. Ezt a lehetőséget akkor alkalmazd, ha semmiképpen nem akarod, hogy szomszédod megkaparintsa azt a kártyát.
Az akciók után mindenki felveszi a szomszéd megmaradt lapjait. Hogy melyik szomszédét, az az aktuális kortól függ: az első és harmadik korban a baloldaliét, a második korban a jobboldaliét. Ezután mindaddig ismételni kell a fenti akciókat, amíg a szomszédos játékostól már csak két lapot kaptok. Az ezt követő körben a két lap közül egyet szabadon el kell dobni, a másikat pedig a szabályok szerint kijátszani.
Miután minden lap elfogyott a katonai konfliktusok kerülnek sorra. Ahhoz, hogy megkapjátok egy-egy város katonai hatalmát, össze kell számolni a piros pajzsokat, amit a katonai épületek és esetleg a Csodák adnak. A kapott eredményt össze kell hasonlítani a szomszédos játékosokéval. Akinek nagyobb a hadserege, az kap egy győzelemjelzőt, a vesztes fél pedig egy vereségjelzőt. Ezeknek a játék végén lesz fontos szerepük.
Az összes kort ennek megfelelően kell lejátszani. Mikor véget ért a harmadik kor is, kiderül, hogy melyik város lett a legfejlettebb, leggazdagabb a világon.

 


A végső pont hét tényezőből áll össze.
A győzelemjelződ és vereségjelződ összesíteni kell. Amennyiben gyenge katonai erőt tudtál felmutatni a játék során, ez az eredmény negatív is lehet! A kincstárban található érmék után pontot kapsz. Három érme ér egy pontot. A maradék érmék nem érnek semmit. A Csodák is adnak pontokat, amiket a táblájukról lehet leolvasni. A megépített szintek pontszámát össze kell adnod. A civil létesítmények kártyáján szereplő pontokat is össze kell számolnod. A tudományos létesítmények pontszámának kiszámolása kissé bonyolultabb, mint a többié, de kaptok segítséget. Ezek a kártyák három különböző szimbólummal rendelkezhetnek, amik jelzik, hogy mely tudományos területet fedik le. Az egyforma szimbólumú kártyák csoportja pontot ad: minél több egyforma van, annál többet. Ha mindhárom szimbólumból van lapunk, az is pontot ér. Sőt, a két különböző pontszám összeadódik! A kereskedelmi létesítmények is néhány esetben pontot adnak. Az utolsó számításba jövő tényező a céhek lapjai. Ezek komoly taktikai lehetőséget rejtenek, hiszen a szomszédos városok tevékenységétől függ, mennyi pontot is érnek. Érdemes kihasználni ezen erősségüket.

 

 


A doboz tartalma

 

A játék tartozékai jók, a doboz kiépítése pedig remek: egy műanyag tartó biztosítja, hogy minden a helyén maradjon.
Kaptok hét Csodatáblát a hozzájuk tartozó hét Csodakártyával, a három kor lapjait (49 első, 49 második, 50 harmadik), 42 konfliktusjelzőt, 50 pénzérmét (20 hármas, 30 egyes értékűt), egy pontozófüzetet, egy szabálykönyvet és két kártyát a kétszemélyes játékokhoz.
Ki kell emelnem a pontozófüzetet. Ebbe nyugodtan írhatjátok pontjaitokat, emlékezetesebb végeredményeiteket.
A szabálykönyv végén lévő „technológiai fa” is nagy segítséget nyújthat abban, hogy megtudjátok, merre is lehet fejlődni.

 Csodálatos játék

 

A játék összetett, mégis könnyedén bele lehet jönni, könnyű megtanítani másoknak. A játék kiegyensúlyozott, nincsenek túl erős Csodák, valamint a játékosok számától függetlenül élvezhető.
Gyors, rövid idő alatt lejátszható egy-egy menet, nincs holtidő és a játék végén megvan a „csak még egyet” érzés.
A játékban sok lehetőség van a győzelemre: lehet a tudomány segítségével győzni, esély van katonai módon megragadni a vezető pozíciót, de a Csoda építése is sokat lendít a kultúrádon.
Ezt a változatosságot tovább fokozza a Csodák különböző változatai, valamint a Leaders kiegészítő, amely új lapokat és egy új Csodát tesz elérhetővé.
Ha szeretitek a civilizációépítő játékokat, de nem akartok órákig ülni az asztalnál, ez a játék tetszeni fog. Kevesen vagy sokan, kicsik vagy nagyok, kevés az idő vagy bőven van néhány partira… a 7 Csoda mindig nyerő választás!
Írd be magad a történelemkönyvbe a világ Hét Csodájával!

 Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

 

 

 

 

 

 

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
17 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 14
 • 2
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Végre meg van a régóta várt játék. Erre vártam már vagy egy hónapja, hogy Magyarországon is kapható legyen. Megérte várni! A játék kitűnő minőségű, egy valami kivételével. A kártyák szépek, a csodatáblák szintén. Viszont az érmék a Dominion után, enyhén szólva is gagyik. (Dominionban, vagyis a kiegészítőjében, szépen kidolgozott fémből készült érméket kapunk, itt viszont csak egyszerű fakorongot, ami szürkére és aranyszínűre van festve.) Viszont örömmel jelenthetem, hogy hat játszma után ezt az egy negatívumot találtam csak a játékban.
  Először a csodák A oldalával kezdtünk, mivel így könnyebb a játék. Pár játék után viszont bevetettük a B oldalt. Mindegyik csoda más és más taktikát igényel.
  Mi négyen játszottuk a játékot és élveztük minden percét.
  Aki ellátogat a játék hivatalos oldalára, letöltheti a "nyolcadik csodát" is. :)

 • Ez a játék egy nagyon jó játék. Azt nem mondom, hogy feltétlenül ennek a játéknak kellett megnyernie az újonnan alapított Kennerspiel des Jahres díjat 2011-ben, de vitathatlanul jól sikerült. A doboza elsőre elég rózsaszín, de ilyen színvilágú doboz még úgysem volt a polcomon. Amikor azonban kibontottam a játékot (első kiadás!) kicsit csalódnom kellett. A "kartonbetétet" olyan vékony papírból kreálták, hogy gyakorlatilag használhatatlan, de ezt a második kiadásra műanyagra cserélték, így csak én fanyargok emiatt. A csodák táblái gyönyörűek. Élményszámba mennek a grafikák a kártyákon is, nagyon igényes munkák, le a kalappal. Kár, hogy elég vékonykák a lapok, így amint lehetett lefóliáztam őket, mert elkezdtek kopni meglehetősen hamar. Van itt még jópár fakorong, amit a második kiadásban kartonkorongokra cseréltek, én személy szerint jobban kedvelem a fakorongokat, mert könnyebb őket felkapni, adogatni és erre a játék során szükség is van, amikor nyersanyagokat vásárolunk. A győzelemjelzők is szépek, szintén kartonból. Ennyit a kivitelről.

  A káték mechanikája nekem nagyon bejött. Egyrészt mert nem nagyon van holtidő a játékban, hiszen mindenki egyszerre választ a kezében lévő lapokból, és játsza ki azt, így csak abban az időben kell várakozni, ha valaki nagyon sokáig nem tudja eldönetni, melyik lapra van szüksége. A párhuzamos döntésekből kifolyólag pedig mindegy, hogy hárman játszuk a játékot vagy heten, az időt nem növeli. Öt, hat, hét játékos esetén azonban előfordul, hogy elveszítjük a kontrollt a játék fölött. Mivel alapvetően a szomszédainkkal vagyunk interakcióban a játék folyamán nem jut figyelem arra, mi történik az asztal túloldalán. Ugyanakkor ez nem is feltétlenül hiba. Egyedi ízt ad a játéknak, megadva azt az ókori hangulatot, hogy igazából keveset tudsz a távoli országokról, te a szomszédaiddal harcolsz és kereskedsz.

  Visszatérve, azért is izgalmas ez a pakli körbeadógatós mechanika, mert mindig kíváncsian várom, hogy milyen lapok jönnek, mit kapok a mellettem ülőtől. És igen, mivel kártyajátékról van szó, amelyben a keverés és az osztás határozza meg, hogy egy kézben milyen lapok gyülekeznek, ott nagy a szerencse szerepe... De! Egy parti 7 Wonders rutinos játékosokkal 20 perc. Ha két és fél órás lenne, minden bizonnyal engem is borzasztóan bosszantana a szerencse szerepe, de fél órában ez csöppet sem zavaró számomra. Sőt! Ez a játék azok közé tartozik, ahol nem isigazán izgat, hogy nyerek-e vagy sem. Inkább arra törekszem, hogy egy jól működő kis államot építsek a csodám köré, és ha ez sikerül, akkor már nyertesnekérzem magam, a pontoktól függetlenül...

  Mi is tehát a 7 Wonders? Egy jól sikerült, sok díjjal jutalmazott, kicsit drága kártyajáték ügyes mechanikával, rövid játékidővel, jó hangulattal és - sajnos - néhány kivitelezési hiányossággal. Összességében így is 5 pont!

 • Vélemény a játék tartozékairól:
  Szerintem teljesen jó minőségűek, szépek és jól lehet használni őket.

  Vélemény a szabálykönyvről:
  Elolvasva a játékszabályt szinte mindent értettünk, de akadt egy-két kérdés, amire többszörös átolvasás során se kaptunk választ.

  Vélemény általában a játékról:
  Igazából nagyon szórakoztatónak tartottuk. Volt benne szerencse faktor, de ezt egy jó taktikával és figyeléssel ki lehetett küszöbölni.

  Kiknek ajánlaná:
  Fiataloknak.

  Ami a legjobb volt:
  Rövidsége és érdekessége.

  Ami a legkevésbé tetszett:
  Kicsit sok volt a szabály.

 • Vélemény a játék tartozékairól: Perfekt, jobb nem is lehet.

  Vélemény a szabálykönyvről: Érthető volt minden.

  Vélemény általában a játékról: Komplexitás 8/10, Szerencse 1/10, Mókafaktor 2/10, Hangulat 2/10

  Kiknek ajánlaná: Stratégáknak.

  Ami a legjobb volt: Gyors.

  Ami a legkevésbé tetszett: Nagy hely kell a kártyáknak.

 • Hát írhatnék itt sok mindent, hogy miért jó ez a játék. De maradjunk csak annyiban, hogy imádom és egyszerűen megunhatatlan!

 • Elég gyakran játszunk stratégiai játékokkal. A kiemelkedő ok, amiért a 7 wonders is beszerzésre került az az, hogy ezt a játékot a legtöbbel ellentétben 7-en is lehet játszani és sok játékos esetén úgy tűnt, hogy nem lassul be idegesítően a játékmenet.

  Nos a várakozásnak maximálisan eleget tett.
  Bár kicsit féltem a "szerencse faktortól", de örömmel konstatáltam, hogy nem igazán számottevő a szerencse szerepe a játékban.

  A másik ami nagyon elnyerte a tetszésünket, hogy rövid a játék és ha az elején egy olyan csodát húzunk, ami nem igazán felel meg az elvárásainknak, akkor is hamar új játékra kerül sor és így nem szenvedünk órákig.

  Ezekről már mind-mind esett itt szó, de tényleg ezek a legjellemzőbb erősségei a többi társashoz képest :)

  Ezen kívül én még személy szerint kiemelném a játék komplexitását(viszont nem bonyolult!). Nagyon sokféle taktikát lehet kiépíteni és nem igazán van biztos módszer. Az első játékoknál például úgy gondoltuk, hogy a katonai győzelmek után járó pontok elengedhetetlenek a végső győzelemhez, aztán a legtöbb pontot pont katonai győzelmi pontok nélkül sikerült elérni.

  Egy több órás játék mellett kiegészítő játéknak tökéletes, de azért vigyázat, elég addiktív. A játék végén mindig mindenkinél előjön a sokaknál jól ismert "csak még egyet játsszunk..." érzés.

 • Abszolút jó játék, annak, aki szereti a gondolkozós-számolgatós játékokat. Aki nem, annak nem sok élvezetet fog nyújtani, mert maga a játékmenet csupán annyiból áll, hogy kártyalapokat adogatunk egymásnak.
  Még egy negatívuma, hogy bár egyszerű maga a játék, előtte a szabályok ismertetése iszonyú bonyolult, legalábbis rengeteg dolgot kell megjegyezni, legalább egy-két játék kell, hogy elsajátítsa az ember. Ez visszariaszthat valakit esetleg.
  Nekem mégis az egyik kedvencem, a látszólagos egyszerűsége mögötti hihetetlen összetettség miatt, azért, mert egy játszma tényleg lemegy fél óra alatt, és mert borzasztó jó az újrajátszhatósága. Nem tudom elképzelni, hogy ezt a játékot megunná az ember, persze biztos meg lehet, de valahogy bennem mindig az motoszkál, miután játszottam vele, hogy de jó lenne legközelebb is pörgetni egy kicsit.
  A Leaders-szel még összetettebb lesz, de szerintem azt egyrészt csak akkor érdemes megvenni, ha már betéve tudja mindenki az alapjátékot, másrészt, ha már esetleg valaki unja azt, mert szerintem annyit nem tesz hozzá, még egy kicsit elmélyíti, sőt, időnként aránytalanná is teszi a játékot, úgyhogy van pozitívuma és negatívuma is.
  A 7 csoda igényes kivitelezésű játék, talán picit nagy a doboza, de azt el lehet nézni, de amúgy minden alkatrésze szép.
  Esetleg még valaki számára csalódás lehet, hogy a többieknek csak korlátozottan tudsz keresztbe tenni (illetve hasznot húzni belőlük), igazából csak a szomszédjaidra, így ha sokan játszanak és valaki távolabb ül tőlünk, akkor lehet, hogy csak azért nem mi nyerünk, mert arra az emberre nem volt befolyásunk, a mellette ülők meg nem tudták "kontrollálni". Ez néha bosszantó lehet, de ritkán múlik ezen.

 • Amikor az ember már azt hinné, hogy a kártyajátékok terén egy merően új innovatív darabbal nem lehet előállni, kiadják a 7 Wonders-t. A játék egy civilizáció építő stratégiai kártyajáték, melynek célja, hogy civilizációnk fejlesztésével több pontot gyűjtsünk a játék végére mint a másik.

  A szabályok első nézésre illetve halásra elég bonyolultak de nagyjából egy játék lejátszása után már mindenki belerázódik, és itt jön ki a másik előnye, hogy a játék meglepően gyors és pörgős egy meccs nem szokott fél óránál sokkal tovább tartani, és eddig nem volt még rá példa, hogy valaki ne kérdezte volna meg utána: "Na, még egyet?". Valamint a játék kártyajáték létére nagyjából kiiktatja a szerencse szerepét, mindenki hasonló esélyekkel indul a játékban és a taktika és annak az adaptálása befolyásolja a végkifejletet.

  Pillanatok alatt a kedvenc társasjátékaim közé került, és már a megvétel napján annyira tetszett, hogy rögtön megrendeltem a kiegészítőt, és abban sem csalódtam.

 • A 7 Csoda magával ragadó, megunhatatlan, gyönyörű kivitelezésű és egy kicsit drága játékszer. Kisgyerekekkel játszottam először, akik hamarabb felfogták a szabályokat, mint azok a felnőttek, akikkel másodszor játszottam. Nagyon szerethető, kedvencnek hamar kikiáltható, konstruktív játékmenetű. Mivel gyors, így egy parti mindig kevésnek bizonyul, és mivel figyelned kell a szomszédjaidra is (bár keresztbe nehezen tudsz tenni nekik), mégsincs passziánsz érzésed. Akinek sok a pénze, vagy szeret gyűjtögetni, ne sajnálja azért a 7 kartonlapért, meg az 50 kártyáért azt a tízest. :)

 • Vélemény a játék tartozékairól: Minőségi, jól kidolgozott, szép tartozékok. Nagy játékos számnál, 6-7 fő, nekünk kevés volt a pénz.

  Vélemény a szabálykönyvről: Jól érthető, könnyű.

  Vélemény általában a játékról: Hangulat 10/10, Komplexitás 7/10, Szerencse 2/10, Mókafaktor 9/10.

  Kiknek ajánlaná: Család, barátok, kortól függetlenül.
  Ami a legjobb volt: Rövid, izgalmas, szép.
  Ami a legkevésbé tetszett: Kevés pénz token.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat