Navegador (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-5 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 90 perc

Ajánlott: 12 éves kortól


Adatok:

Szerző: Mac Gerdts

Kiadó: Rio Grande Games

Kiadás éve: 2010


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány
A világ felfedezésre vár! A Navegador-ban Portugália legjobb térképészei és hajósai indulnak útnak, hogy felfedezzék az eddig ismeretlen vizeket, dicsőséghez és gazdagsághoz juttatva a birodalmat – és természetesen saját magukat is.

A világ a tiéd

Az első dolog ami szemünk elé tárul, a méretes játéktábla, mely a világtérkép egy szegletét ábrázolja, Európától Dél-Amerikán át Ázsiáig. Célunk, hogy Portugáliából kihajózva felfedezzük az ismeretlen területeket, bővítsük flottánkat és munkásainkat, kolóniákat alapítsunk, gyárakat, templomokat építsünk és mindezek mellett még kereskednünk is kell, hogy a játék végére a legtöbb győzelmi pontot gyűjthessük össze.

A játék menete igen egyszerű, egy kör alakú területen, cikkelyenként helyezkednek el az elérhető akciók, minden körben itt kell lépnünk, ezáltal választanunk, hogy mit szeretnénk végrehajtani. Toborozhatunk munkásokat, építhetünk hajókat, felfedezhetünk tengeri területeket (ekkor hajót veszítünk, utánpótlás tehát nélkülözhetetlen), kolóniákat alapíthatunk, melyek cukorral, arannyal, fűszerekkel látnak el bennünket. A lehetőségeink itt még nem érnek véget, építhetünk épületeket (gyárak, hajógyárak, templomok), megtermelt áruinkat piacra vihetjük, illetve gyárainkba küldhetjük feldolgozásra, végezetül pedig előjogokat vásárolhatunk. Öt különböző típus közül válogathatunk (kolónia, gyár, hajógyár, templom, felfedezés), a későbbi haszon reményében.

Látszik, hogy nem kevés akció közül választhatunk, ám ami még fontosabb, hogy hogyan, milyen sorrendben hajtjuk végre őket, hiszen komoly hatással vannak egymásra. Munkásokra szükségünk van, ha túl kevés van belőlük, sem felfedezni, sem építkezni nem tudunk. Hajóink nélkülözhetetlenek, hiszen mind a felfedezés, mind a kolonizálás rajtuk múlik. A hajógyárak és templomok lehetővé teszik, hogy olcsóbban vásároljunk munkásokat és hajókat, a piac által jutunk pénzhez, ám minden egyes eladott áruval csökkentjük a piaci árakat, amit növelni csakis az áruk feldolgozásával tudunk, amihez gyárainkra van szükség. A megszerzett előjogok pedig egyszeri pénzt jelentenek, illetve később, a játék végén biztosítanak extra pontokat, ám cserébe egy munkásunkat kell feláldoznunk.

A játék három fő fázisból áll, e fázisok a hajóink mozgását, illetve a munkás toborzásért, illetve a hajóépítésért felszámított árat módosítja. Minél előrébb járunk, annál gyorsabbak hajóink, ám annál drágábban is jutunk hozzájuk, ezért a hajógyárak, templomok egyre fontosabbá válnak. Felfedezőutunkat egészen addig folytatjuk, míg el nem érünk Nagasaki partjaihoz, vagy amíg az utolsó elérhető épületet is fel nem építjük. Ha bármelyik megtörténik, a játéknak vége, kezdődhet a pontok számítása! Pontokat először a hajóink, munkásaink, illetve megmaradt pénzünk után kapunk. Ez után következik az érdekes rész, ugyanis pont jár minden felépített kolónia, gyár, hajógyár, templom és felfedezett terület után. Ezeket a pontokat a játék közben megszerzett előjogok megsokszorozzák!

Vélemény

A Navegador egyszerű és gyorsan tanulható, mégis igen összetett és élvezetes játékmenetet rejt magában. A tartozékokra és az újrajátszhatóságra sem lehet semmi panasz, ha egyszer a kormánykerék mögé állunk, garantált, hogy sokáig fogunk hajózni az ismeretlen vizeket kutatva.

 
A kecskeméti társasjáték klub honlapján megtalálható a játék magyar szabálya: Magyar szabály
Angol nyelvű szabály

 

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Az egyik kedvenc játékom. Ez egy felfedezős stratégiai játék. Ami nagyon kiemelkedő ebben a játékban, hogy nagyon jól súlyozott. Több taktikai megoldással lehet nyerni (sok felfedezés, gyarmatosítás, gyárépítés). Ez egy olyan játék ahol mindenre szükség van (pénz, munkás, gyarmatok, kiváltságok, épületek...), ezért azt se tudja az ember mit lenne jó csinálni. Ha ketten is játsszák akkor is végig izgalmas. Mindenkinek ajánlom aki szereti az összetett stratégiát.

 • Nagyon kellemes hangulatú játék. Háromszor játszottam vele kétfős játékot, és egyszer négyfőset. Játék menete az, hogy egy akciórondellán lépkedünk, egyszerre maximum 3-at. Ezekkel az akciókkal lehet piacra menni, embert toborozni, gyárakat, hajógyárat venni, privilégiumokat szerezni, felfedezni és gyarmatosítani. Nagyon elmés, hiszen minden hatással van mindenre. Például nekem mindig nagy feszültséget okoz, hogy a privilégiumoknál oda kell adnom egy emberemet és így nem vehetek egyszerre több gyárat, amihez meg éppen az az ember kellene. A piac nagyon ki van találva. Kétféleképpen lehet ott pénzhez jutni: Gyarmatokból behozott árukkal, vagy gyárak által feldolgozott nyersanyagok után. Ha az egyik fajta módon vásárolunk, az leviszi az árat, viszont felviszi a másik fajta piacolásnak az árát. Így rá vagyunk kényszerítve, hogy mindkét oldalon erősek legyünk.
  Amit észrevettem, hogy nem sokkal bonyolultabb többen játszani, mint ketten. Csak annyi, hogy többet kell várni, míg sorra kerülök. Úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik ketten szeretnek játszani. Úgy izgalmasabb is talán.
  Két oldala van a táblának, és csak több játék után sikerült rájönni (bambulás miatt), hogy mi a különbség a kettő között. Hát az, hogy egyiken angol, másikon német a feliratozás. :)
  Összességében egy érdekes, sok stratégiára lehetőséget biztosító, téma hangulatát teljesen visszaadó mechanizmussal rendelkező, ketten is élvezhető játékot kap az, aki megveszi. A játék végi pontozás miatt nekem csillagos ötös a játék.
  Szép nagy doboza van, szemet gyönyörködtető. Abszolút jó vétel !!!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat