7 Wonders (7 Csoda) - Leaders

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges
 4.2
6 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A világ egyetlen népe sem maradhat fenn megfelelő vezetők hiányában. Vajon felépültek volna a piramisok a fáraók irányítása nélkül? A görög filozófusok nélkül mennyivel lenne szegényebb kultúránk? A római hadvezérek hódításai nélkül vajon mennyire lennének fejletlenebbek a legkülönfélébb államok? Ahogy a világnak szüksége van Csodákra, úgy az embereknek is vezetőkre. Állíts erős vezetést városod élére és légy hatalmasabb, mint eddig bármikor!

Vezetők
A 7 Wonders első kiegészítője lehetőséget teremt arra, hogy különleges személyeket, vezetőket hívj segítségül a győzelem érdekében. A játék működése és célja alapvetően nem változik meg, viszont a játék új elemei módosítanak az erőviszonyokon és új taktikák válnak életképesekké.
A kiegészítő nem véletlenül kapta a Leaders címet: főszerepbe ezek a hatalmas személyiségek kerültek.
Harminchat vezetőlap került a dobozba, amelyből az egyik üres, így saját karaktert is alkothatunk. Ezek a lapok alapvetően úgy működnek, mint az eddigi létesítménylapok, igaz, ezeket nem szabad belekeverni az adott kor lapjai közé.
A vezetők palettája nagyon széles: a harcban jó szolgálatot tehet Hannibál, a teli kincstár Mídász segítségével sokkal több pontot hozhat, de Ramszesz céhei is sokat lendíthetnek városodon. Minden lap különböző támogatást nyújt, melyeket célszerű felhasználnod taktikád tökéletes kivitelezéséhez.
A sok személyiség közül valószínűleg lesznek olyanok, akikről nem sokat tudsz, esetleg a nevüket sem hallottad még. A szabálykönyv utolsó oldalain minden vezetőről olvasható pár mondat, így még tanulhatsz is egy keveset. Nagyon jó ötlet volt ez a készítők részéről.

Játékmenet
A játék egy új fázissal kezdődik, melynek neve Vezető fázis.
Ki kell osztanotok mindenkinek négy-négy vezetőt, a maradék lapokat pedig vissza kell tennetek a dobozba, nem fogjátok használni őket. A négy lap közül kiválasztotok egyet-egyet, amit képpel lefelé kiraktok magatok elé. A maradék három lapot mindenki továbbadja a jobb szomszédjának. Ezután a három lapból választotok egyet, képpel lefele lerakjátok, majd jobb szomszédnak átadjátok a maradékot és így tovább. Így az első kor előtt mindegyikőtöknek lesz négy lefordított vezetője.

A korok bővülnek egy új fázissal: toborzás.
Minden kor kezdetekor egyszerre fel kell fednetek egy vezetőt az előttetek lévők közül. A kiválasztott vezetővel a többi laphoz hasonlóan kell eljárni: vezető toborzása, Csoda építése, kártya eldobása.
Ha a toborzást választod, a vezető árát ki kell fizetned, ami minden esetben érmébe kerül. Kifizetés után a többi létesítményed mellé kerül és a kártya hatása érvénybe lép.
A Csodád következő szintjét is megépítheted a lap segítségével, mint bármely más létesítménylap esetén: kifizeted a következő szinted és a kártyát becsúsztatod a Csoda alá.
Amennyiben nem tudod, vagy nem akarod kifizetni a vezetőt, eldobhatod a kártyát három érméért.
A toborzási fázis után a megszokott módon folytatódik a játék.
A játék a harmadik kor befejezésével véget ér és kezdődik a pontozás, amely ugyanúgy zajlik, mint az alapjátéknál.

Kolosszeum, a nyolcadik csoda
A kiegészítő természetesen új csodát hoz a játékba, amely alapvetően a vezetőkre épül. A Kolosszeum segítségével olcsóbban, akár ingyen is kijátszhatod vezetőidet! Akár egy jól kiválasztott személyiség sikert hozhat, Róma játékosa pedig nagyon könnyen hozzájuthat ezekhez a különleges emberekhez.

További újdonságok
A dobozban találhatok még négy új céhet és hozzá egy kurtizánjelzőt, amikkel még inkább ki tudjátok használni az új lapok erejét. A pénz sokkal nagyobb szerephez jut, mint az alapjátékban, így ebből is kaptok 17 hatos értékű érmét. Új pontozófüzet is jár a kiegészítőhöz, amely immár az új szabályoknak megfelelő mezőt tartalmaz.

Csodás kiegészítő
A 7 Wonders méltó kiegészítőt kapott, így ha tetszik az alapjáték, nyugodtan kipróbálhatod ezt is. Az új Csoda, a vezetők, a céhek… minden jól működik! A játék kiegyensúlyozott maradt, egy parti ideje sem lett sokkal hosszabb, valamint a pénz és a hadsereg is sokkal fontosabb lett.
Az újdonságok viszont új hibákat hozhatnak. Sajnos az első néhány játék alatt problémás lehet a vezetők ikonjainak értelmezése, így lehetséges, hogy eleinte fel kell majd lapoznotok a szabálykönyvet.
Te fel tudod építeni a Kolosszeumot Julius Caesar támogatásával?

Hivatalos honlap
Szabálykönyv

Kártyák száma: 41db


7 Wonders (7 Csoda) - Leaders

Szabály a dobozban:
Szerző: Antoine Bauza
Kiadó: Asmodee
Kiadás éve: 2011
Sorozat: 7 Wonders játékok
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6 értékelés alapján

4.2

A pontok átlaga

 • 4
 • 0
 • 1
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Vegyes gondolatok keveregnek bennem a kiegészítővel kapcsolatban... Az első arculcsapás akkor ért, mikor az új céhes kártyákat hozzákevertem a többihez. Nagyon ügyesek voltak, mert sikerült a gyártónak teljesen más színárnyalattal a kártya hátulját kinyomtatni... Képen megtekinthető a különbség:
  http://www.boardgamegeek.com/image/1021159/
  Hasonló a helyzet az új csoda kártyánál is...
  Sajnos nekem az első kiadású alap játék van meg. Kissé furcsa a kiegészítőben lévő karton pénzeket a fa korong pénzekkel használni... Szerencsére 4 játékossal nincs szükség az új pénzekre.
  A vezérek újabb dimenziót adnak a játéknak, rengeteg lehetőség van, hogy a legjobb kombinációt hozzuk ki a végére a segítségükkel. Igaz nekem ez egyszer sem sikerült három játékból. :)
  Lehet, hogy játék közben nem zavaró, hogy különböző árnyalatú az új kártyák hátulja, mert nincs idő azt figyelni. Viszont mikor ki kell választani a céhes kártyákat, akkor már tudom, hogy mennyi új került játékba. Szintén zavaró, hogy a csodák véletlenszerű kiválasztására ki kell találni valami új lehetőséget, mert lehet tudni melyik a Róma kártya...
  Ezért nálam csak 3 pont az ötből. Kis odafigyeléssel, sokkal jobban is elsülhetett volna a kiegészítő.

 • Íme a 2011-es év Kennerspiel-jének első kiegészítője a tervezett 7+1-ből. Hogy mennyire tűkön ültem, jól jellemzi a tény, hogy ez az első játékom, amit a megjelenés napján megvettem. A 7 Wonders az egyik nagy kedvencem, így alig vártam, hogy az ókor nagy személyiségeit városállamaim szolgálatába állíthassam!

  Vélemény? Hjajj... Felemás. Kibontás után ott van rögtön a 36 különböző vezér. Mindegyik gyönyörű grafikával, és egyedi tulajdonságokkal. Kapunk még 4 új céhkártyát a harmadik korhoz, van egy új szemképráztató csodánk a római Kolosszeum, amivel már 9-re emelkedik a játszható csodák száma (Igen, beleszámoltam a Spielbox magazin-ban található Pisilő kisfiút is.) Van még 17 db 6(?) értékű pénz, a cash-flow könyebb menedzselése érdekében. Ezek egyébként kartonból vannak, amik nem igazán illeszkednek az alapjáték első kiadásában található fapénzekkel, de ezt már előre megoldottam, néhány fakorong beszerzésével. Van továbbá egy kurtizán token is a dobozban, ami az egyik céh tartozéka.

  Az új csoda játék közben jól fukcionál, ötletes. A vezérek pedig egészen új dimenziót visznek a játékba, mélyebb taktikát adnak a játékmenethez, és pénzünk menedzselésére és jobban oda kell figyelnünk. Az új pénzekre 6 fő alatt nincs szükségünk ugyan, de nem baj, hogy van. A kiegészítő remekül fokozza az alapjáték egyébként is klassz élményét. Tényleg vagyon jó! Na de akkor mi nem tetszett?

  Már az alapjáték sem volt olcsó. Tudom-tudom: egy játéknál, nemcsak a mátéria számít, és ezzel egyet is értek, de lássuk be a 7 Wonders, akkor sem a pénztárcakíméló vételek közé tartozik, és ez a Leadersre is igaz. Nem is az árával volt bajom, csak azt gondolom, hogy ha az ember kiad majd 5.000 Ft -egy kiegészítőre, akkor azt várja el, hogy a játék kivitelezésében ne legyenek abszurd hibák. Márpedig vannak. Az új csoda "sorsolókártyájának" hátlapja eltér színezetében a többi kártyától, így rögtön látjuk, melyik lap a római Kolosszeum. Ennél viszont sokkal zavaróbb, hogy a négy új céhlap hátulja, olyan mértékben elüt a III. kor többi lapjának hátuljától (függetlenül attól, hogy hányadik kiadás), hogy keverés és osztás közben simán látom, hova, hány darab új lap kerül. Játék közben ezt persze nem nézi az ember, de ha osztom a lapokat, akarva akartlanul látom én is, és a többiek is. Ettől persze a játék még játszható, de a hibákból származó technikai kellemetlenségek, keserű szájízzel töltenek el.

  Mi is akkor a 7 Wonders: Leadres? Egy remek játék, kiváló kiegészítője, dühítő nyomdai hibákkal "tarkítva".

  Játékélmény abszolúte 5-ös. Kivitel 2-es.

 • A 7 Csoda alapjátékot idén sikerült beszereznem, ami annyira jó volt, hogy 2-3 kör lejátszása után már meg is rendeltem a kiegészítőt, hogy még egy kis változatosságot csempésszünk be a játékba.
  Szerencsére nem csalódtunk! A játék marad ugyanolyan pörgős a vezetőkártyák hozzáadása után, és azt vettük észre, hogy a vezetők segítenek eldönteni az épp alkalmazni kívánt taktikát, esetleg olyan taktikát nyújtanak ami nem volt épp az alapjátékban teljesen életképes.
  A véleményeknél olvastam a nyomdai hibákról az új kártyák színezésével. Én a magyar kiadáshoz szeretem be a kiegészítőt, és annak a színeihez szerencsére tökéletesen passzolnak a kiegészítő lapjai.
  Összességében egy nagyon jó kiegészítő egy kiváló játékhoz. 5/5

 • Nem sokat kapunk nem kevés pénzünkért, ezt láttam a BGG-n is. De az alapjáték annyira jó, hogy a kieget akkor is megvettem volna ha kétszer ennyibe kerül.
  Dob a játékon egyet, és meghatározza sokszor már a játék elején a stratégiádat, úgy mint a csodád. Ezenkívül vannak benne vérszegény lapok is, pl 2-3-4 GYP-t adó vezetők. Nem venném észre őket, ha nem lennének benne.
  Igaz ami igaz, több pontot lehet összehozni a Leaders-el, mint az alapjátékkal. Komolyan lemaradsz, ha bénák a vezetőid, és elhúzhatsz ha nagyon ki tudod használni őket. Ha rajongója vagy az alapjátéknak, akkor előbb utóbb meg kell venned ezt is.
  Nagyon meg fog gazdagodni Mr Bauza, ha sok olyan lesz mint én vagyok, mert azt hallottam hét kieg lesz hozzá, de az biztos, mindet megveszem, csak jöjjön! :)

 • A 7 Wonders az egyik legjobb játék amivel valaha játszottam, a Leaders kiegészítő pedig tovább színesíti a játékot, anélkül hogy túlbonyolítaná. Mindenkinek ajánlom aki szereti a pörgös játékokat.

 • Sajnos a kommentek erre vonatkozó része igaz, a kiegészítő színe nem egyezik meg a magyar (kartonpénzes kiadás) alapjáték színeivel.. Ez felettébb zavaró, leginkább a csoda kártyáknál.. :S

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat