7 Wonders (7 Csoda) - Cities

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges
 4.7
3 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
A régi világra nem csak a csodák miatt tekintünk oly’ nagy tisztelettel. A piramisok és a Nagy Fal mellett városok is állnak, melyek talán még nagyobb jelentőséggel bírtak a korukban, mint azok a gigászi építmények. Most ezek a városok kerülnek terítékre, melyek irányításával Ti lehettek az ókor legnagyobb szereplői!

Az ókori városok
A 7 Wonders második kiegészítője a korábban megismert csodákkal szakít és egy új világot tár a játékosai elé. Most már a városok irányítását is megkaphatod két helyszínen. Ez a két város Petra és Hagia Sophia. Ezek teljesen úgy működnek, mint a csodakártyák, igaz teljesen más képességekkel rendelkeznek. Petra rengeteg győzelmi pontot hoz, míg Hagia Sophia a pontok mellé a diplomáciában segít.

A diplomácia egy új játékelem. Segítségével kimaradhattok a csatározásokból, így elkerülhetitek a katonai vereséget. Igaz, a győzelemből sem részesülhettek.

Egy másik újdonság az adósság. Bizonyos lapok hatására a játékosoknak érméket kell eldobniuk. Ha nem tudtok, vagy nem akartok eleget eldobni, adósságkártyát kaptok, ami a játék végén a győzelmi pontokból fog levonódni.

A város épületei
A kiegészítő új paklija a városkártyák fekete lapjait tartalmazza. Ezek a városok különböző épületeit jelképezik, amik rengeteg új taktikázásra adnak lehetőséget.
Például itt a kémhálózat, amely a játék végén fejti ki a hatását. A tulajdonosa lemásolhatja az egyik szomszédjának egy zöld kártyáján látható tudományos szimbólumát.

A játékbarlang sok pénzt hoz a konyhára, de nem csak annak, aki megépítette. A szomszéd városokból is szívesen járnak játszani, így másik is részesülnek a pénzjutalomból, igaz jóval csekélyebb mértékben.
Vagy itt van a feketepiac is, amely nyersanyagot termel, amihez a csodakártya nem juttatja hozzá.
Ez csupán néhány példa volt a pakli lapjai közül. A teljes kínálat még ennél is változatosabb elemekkel szolgál.

Régi újdonságok
Természetesen a korábbi kártyapaklik is kaptak új lapokat. Ezeket csak bele kell kevernetek a megfelelő paklikba és játszhattok is velük.
A vezetők kapták a legtöbb új kártyát. Itt van például Caligula, aki szívesen emel saját dicsőségére emlékműveket, azaz ingyen is kijátszhatsz városkártyákat. Dareiosz, a perzsa uralkodó is jelen van, aki a fekete kártyái után győzelmi pontokat is kap, így érdemes építkezni vele.
A céhek is bővültek néhány lappal, köztük például a pénzhamisítók céhével, amely a birtokosának győzelmi pontot ad, míg a többi játékosnak pénzvesztést okoz.

A kiegészítő tartalma
2 csodatábla, 2 csodakártya, 27 városkártya, 3 céhkártya, 6 vezetőlap, 31 adósságjelző, 3 diplomáciajelző, 1 pontozótömb és cégül a szabálykönyv.

Remek kiegészítő egy csodás játékhoz
A Cities egy nagyon jó kiegészítő, ami hoz új játékelemeket és a régieket is kibővíti oly’ módon, hogy továbbra is egységes marad a játék és nem bonyolítja azt. Az új városkártyák és a csodák is remekül illenek az alapjátékhoz és a Leaders kiegészítőhöz is. Csak ajánlani tudjuk!

Hivatalos honlap
Szabálykönyv a Ketaklubról

Kártyák száma:
38db


7 Wonders (7 Csoda) - Cities

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Antoine Bauza
Kiadó: Asmodee
Kiadás éve: 2012
Sorozat: 7 Wonders játékok
5990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Imádom a 7 csoda sokrétűségét, és eddig (bár még csak ketten játszottunk vele) a Cities kiegészítő is maximálisan megfelelt az elvárásoknak.
  Van két új város, az új kártyákkal pedig számtalan lehetőség, gyakorlatilag mindenhez hozzá lehet tenni (pontgyűjtés, nyersanyag-előállítás, pénzszerzés, tudományos kártyák kijátszása, hadászkodás...). Plusz már nyolcan is lehet játszani, és a csapatban játszós verzióra is kíváncsi vagyok, milyen!
  Párat játszottam már a Leaders-el is, de szerintem ez sokkal jobb annál, aki szereti az alapjátékot, az mindenképpen tegyen a Cities-zel egy próbát, ha tud!

 • A Cities, akárcsak a Leaders szinte nélkülözhetetlen kiegészítő. Gyakran játsszunk csapatjátékot ami nagyon különbözik a normál játéktól, lehetővé teszi a 8 személyes játékot míg a fekete lapok egy kis random elemet adnak a játékba plusz mindenki örül, hogy 1-el több lapot játszhat ki.

 • Kiegészítők közül talán őt gondoltam feleslegesebbnek, de végül megszerettem. Alig változtat a játékon, aki még nem akarja megkavarni az alapjátékot, de még is akar valami újdonságot, ajánlom neki!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat