Battlestar Galactica - Daybreak

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Föld. Az emberiség utolsó reménye, a végső állomás. Minden eszköz, minden áldozat megengedett. De vajon sikerül odaérni? Te kinek az oldalán állsz?

Az utolsó felvonás

A Daybreak a Battlestar Galactica – feltehetőleg – utolsó, harmadik iegészítője a filmsorozat negyedik évadát dolgozza fel, az emberi flotta maradéka reményvesztetten keresi új otthonát, a legendás Földet. Mindeközben nem elég, hogy folyamatos Cylon támadás alatt állnak, a flottát belső viszályoz, lázadások sújtják. Mit is jelent ez társasjáték-nyelvre lefordítva? Lássuk a tartalmat:
·  12 új karakter: Közülük a maradék négy ismert Cylon vezető, valamint néhány régebbi szereplő új köntösben. Találkozhatunk Cottle doktorral, Hoshi hadnaggyal, illetve a vallási vezető Gaius Baltarral, vagy a politikus Lee Adamával is.
·  Cylon vezetők: A Cylon vezetők a Pegasus kiegészítőtől eltérően új mechanikát kaptak. Immáron nem egy előre felhúzott kártya határozza meg, hanem a játék során több, feladatot tartalmazó lapot is kapnak, melyek közül egy kivételével mindegyiket teljesíteniük kell. Így már sokkal kevésbé kiismerhetőek a szándékaik, szerepük nehezebb- és izgalmasabb is lett.
·  Új képesség kártyák: Minden pakli három új képesség kártyát kap, valamint ismét játékba kerül a Pegasusból már jól ismert Treachery – Árulás típus, ami ezúttal erre a kiegészítőre szabott, vadonatúj lapokat tartalmaz.
·   Támadó Raptorok és Cylon figurák: Apróbb újdonság, hogy ezúttal az emberek az eddig pusztán felderítésre használt Raptorok mellé támadásra való hajókat is kapnak. Ezek különlegessége, hogy nehezebben pusztulnak el (cserébe nem sérülnek meg sosem), valamint ugráskor nem kerülnek vissza a hangárba, hanem a Galactica körül, a helyükön maradnak. A Cylon figurák pedig egyszerűen csak az eddig, a behatolókat jelölő tokeneket cserélik le.
·   Demetrius és küldetések: Új táblán, használható helyszínekkel jelenik meg a Föld felderítésére küldött Demetrius, mely elsődleges célja, hogy használatával küldetéseket kísérelhetünk meg végrehajtani (amik egy-egy nehezebb krízisnek felelnek meg). A küldetések sikere vagy sikertelensége tartós hatással van a játék menetére. Többek közt ettől függhet, hogy a szintén új táblán található lázadó Basestar az emberek, vagy a Cylonok oldalára áll. Ez pedig nem mindegy.
·    Lázadás: Az elkeseredettség és a kétségbeesés egyenes út a lázadáshoz. A lázadás-pakliból húzható kártyák kihasználható, jó és rossz végeredménnyel egyaránt járó akciókat jelentenek, melyek jó időben kihasználva igencsak megkönnyíthetik az emberiség dolgát. Ám veszéllyel is jár: ha két ilyen kártya van a kezünkben, azonnal a hajó fogdájában kötünk ki és persze e lapokat nem csak önszántunkból húzhatjuk. Egyes játékokban szerepet kap a „lázadó” – hűségkártya is. A lázadó különlegessége, hogy nem kettő, hanem három lap esetén veszi célba a fogdát – és mindezek mellett még Cylon is lehet.
·  Csodák: Az új, csoda tokenek ritkák, az eddigi egyszer használatos akciók fizetőeszközéül szolgálnak. Azaz, ha szerencsénk van akár kétszer, többször is kihasználhatjuk eddigi speciális képességeinket.

JUMP!
A Daybreak tartja az eddigi megszokott színvonalat. Új játékelemek, új taktikák, hibátlan BSG-hangulat. Minden, amit a játék szerelmesei elvárhatnak tőle. A játékkal újonnan ismerkedőknek viszont ajánlott szépen, sorban haladni a kiegészítőkkel, hiszen a Daybreak nem a kezdő játékosoknak készült, a veterán BSG-seknek viszont ideje ismét felkötni a nadrágot, ha meg akarják menteni az emberiséget… vagy elpusztítani azt.
 
Angol nyelvű szabály

Battlestar Galactica - Daybreak

Szabály a dobozban:
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2013
Sorozat: Battlestar Galactica játékok
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Szeretjük a kiegészítőt. A mission deck-ben igen nehéz, de kifizetődő feladatok vannak. A cylon leader-ek mechanizmusa élvezhető mind emberi, mind cylon leader oldalról. Jók az új karakterek. Nagy kedvenc lett az új Zarek és az új Lee.

  A mutiny kártyák remek lehetőségeket és meglepő fordulatokat hoznak a játékba. Végre eltűnt a sympathyzer a játékból.

  Ezt az egy kiegészítőt használjuk a játékhoz, viszont mindig.

 • Mindent tud, amit a Pegasus csak jobban. Jobbak a treachery kártyák, jobb a Cylon leader stb. Ha egyetlen kieget veszel, akkor ezt válaszd.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat