"A Szellemlovas célja, hogy megtaláljuk neked a legjobb társasjátékot!"

Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*

 Elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.

 Reklámüzeneteket tartalmazó leveleket is küldhetnek.

Reklámüzenet például egy kedvezmény, vagy egy új megjelenés, amiben az ár is szerepel, és reklámüzenet, ha valaminek az árát megváltoztatjuk.


Az év játéka

BGG Top 8
11-20 a(z) összesen 38 elemből

A legjobb kiegészítők, amik a legtöbbet dobnak az alapjátékon

Beszéljünk egy kicsit a társasjáték kiegészítőkről...

A kiegészítők sokszor új lehetőségeket nyitnak meg, javítják az esetleges hibákat az alapjátékokban, növelik a játékélményt.
Egyre több játékhoz jön később vagy már a megjelenés körül egy (vagy több) bővítmény.

Hogy miért jó a kiegészítő?

  • Mert a kedvenc rongyosra játszott alapjátékunkat felfrissíti, ha már picit unnánk, ad egy új löketet neki.
  • Mert néhány játék jó jó önmagában, de igazán csak a kiegészítővel teljes.

Összeszedtük, hogy szerintünk melyek a legjobb kiegészítők mostanság. Nézd át a listát, van-e olyan amivel kibővítenéd az alapjátékodat.Vs System 2PCG kiegészítők – 2. rész (2018. augusztus-december)

Az előző cikkben röviden bemutattam a 2018 nyaráig megjelent összes Vs System kiegészítőt, ám azóta szerencsére bőségesen (majdnem havi rendszerességgel) érkeztek az új lapok, így eljött az ideje a folytatásnak. Egy kicsit változtattam az ismertetők szerkezetén, igyekeztem könnyebben átláthatóvá tenni, hogy mit tartalmaz a választott kiegészítő és mihez tudsz kezdeni vele. Remélem, hasznosnak fogjátok találni.Nem kell félni a festéstől...minden jobb, mint a szürke műanyag

Minden jobb, mint a szürke műanyag. De mégis mennyivel jobb? Mindenkinek mást jelent "egy jól megfestett mini". Amire mi fókuszálunk, az a TTQ (Table Top Quality), azaz játékra szánt minőség. Röviden azt a szintet jelöli, amely a táblán, asztalon jól mutat. TTQ-ról beszélhetünk, ha már az alapszínek után használtunk legalább bemosást, highlightot vagy szárazecsetelést.
Most hogy ezt tudjuk, nézzünk pár hasznos információt a festéssel és a festékek típusaival kapcsolatban.
Mi az a szárazecsetelés?
Miért van 7 féle festék típus a Citadel palettán?
Netalántán melyiket mikor használjam?
Mit szerezzek be, ha most festenék először?Társasjáték kellékekről kezdőknek - Bevezető kurzus, amitől máshogy nézel egy dobozra

Sokszor (igazából legtöbbször) társasjátékokról van szó a cikkeinkben, de most lépjünk egy kicsit túl a játékokon és nézzünk meg valami mást.

Igen, ez furán hangozhat egy társasjátékokkal foglalkozó oldaltól, de nem kell pánikba esni, annyira nem megyünk messzire, csak egy kicsit evezünk más folyótorkolatok felé, még a víz is ugyanaz marad.

A társasjátékok segítői, a játékélmény fokozói, a komponens rendszerezés királyai vagyis a társasjáték kellékek kerülnek most reflektorfénybe.Shadow of Brimstone: A vadnyugat Cthulhu-s szerepjátéka

Shadows of Brimstone bányaA vadnyugat egy poros kis városában, Brimstone-ban különös dolgok történnek... Bányák jelennek meg ott, ahol eddig nem voltak, mindenféle veszélyes túlvilági lényeket és átjárókat rejtve magukban.

Ha eddig csak szemeztél a Shadows of Brimstone játékokkal, de azt sem tudtad, hogy eszik-e vagy isszák, akkor ezt olvasd el!

Te be mersz lépni a misztikus bányákba?Kihívások és komoly döntések: Discover - Lands Unknown

Az FFG felettébb misztikus volt a játékkal kapcsolatban, nem sokat árult el azon kívül, hogy egy teljesen új játékmóddal találkozhatunk. Így sok kérdést vetett fel ez a "Unique" játék, amit nagyon vártunk.

Minden doboz más? Minden játékalkalom máshogy néz ki? Együtt vagyunk, de mégsem?

A válasz röviden: Igen! Ha ennél több információt szeretnél, olvass tovább!Jedik vs Sithek - Az Imperial Assault ezt is tudhatja

Imperial Assault - Skirmish

Mi lenne ha azt mondanám, hogy a Star Wars: Imperial Assault két játék egyben? A Skirmish módot is érdemes megismerned, ha ez az információ meglepetésként ért most.

Az alapdoboz, a kiegészítők és a karakter pakkok is adnak a játékhoz Skirmish küldetéseket, amik mind egyedi szabályokkal módosítják ezt a kifejezetten két játékosnak tervezett játékmódot.

A Fantasy Flight Games ezen kívül megörvendeztetett minket külön játékszőnyegekkel is néhány szerintük érdemes küldetéshez.Mi érdekelte leginkább a társasjátékosokat 2018-ban?

2018 összefoglalva 10 játékban

Átnéztük mi volt az előző év 10 legnépszerűbb játéka. Nem volt meglepő a Pandemic élre törése, vagy inkább az első hely megtartása. Egyszerű de nagyszerű, izgalmas kooperatív játék. Arról nem is beszélve, mennyi verziója jelent meg plusz a kiegészítők és a Legacy játék.
A lista egyetlen új szereplője a nemrég megjelent KeyForge: Call of the Archons - Archon Deck. A játék már megjelenése előtt nagyon népszerűnek ígérkezett és be is váltotta a reményeket.

Mi is sokszor ajánljuk a top 10-es játékokat, nem véletlenül, hiszen amiben ennyi vásárlónk hisz, azt bátran ajánljuk neked is.

Kellemes válogatást...Lássuk a listát:

1 Pandemic (magyar)
2 Munchkin (második kiadás, magyar)
3 Zombie Dice
4 Fedőnevek (Codenames)
5 Nottingham bírája (Sheriff of Nottingham)
6 KeyForge: Call of the Archons - Archon Deck
7 A Mars Terraformálása (Terraforming Mars)
8 Cash 'n Guns
9 Imagine
10 Bang! (magyar)A mobilod is lehet a klubkártyád

Belépünk az új évvel a 21. századba...itt a mobiltelefonos klubkártya ideje

2019. Január 1-jétől tarthatod a Klubkártyádat a mobiltelefonodon is!

Hogyan működik?
Telepíts egy alkalmazást amelyik képes vonalkódokat beolvasni és a telefonon tárolni.
Majd szimplán mutasd fel a vonalkódot a boltban.

Ha nem szeretnél többet semmilyen kedvezményt elmulasztani mert nincs itt a klubkártyád, olvass tovább a részletekért!Most kezdesz ismerkedni a társasjátékokkal?

A 3 társasjáték, amivel bátran elkezdheted a társasjátékozást! Ezekben garantáltan nem fogsz csalódni!

AZUL

Kereskedj a csempékkel és válassz ügyesen! Legyen a tied a legszebb csempefal, hogy a királyi palotát is Te díszíthesd.

Azul

11490,-

2-4 játékosnak, akik szeretik a szép kivitelezésű játékokat és nem riadnak vissza egy kis számolástól, előre gondolkodástól.

CARCASSONNE

Építsd meg Carcassonne várát és környékét. Használd ügyesen a figuráidat.

Carcassonne

6490,-

2-5 játékosnak, akik szeretik a könnyű, gyors és folyamatosan változó játékokat

PANDEMIC

A Pandemic-ben neked és társaidnak kell megmentenie a világot az emberiséget sújtó vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy...

Pandemic

8990,-

2-4 játékosnak, akik szeretnek összedolgozni.