"A Szellemlovas célja, hogy megtaláljuk neked a legjobb társasjátékot!"

Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*

 Elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.

 Reklámüzeneteket tartalmazó leveleket is küldhetnek.

Reklámüzenet például egy kedvezmény, vagy egy új megjelenés, amiben az ár is szerepel, és reklámüzenet, ha valaminek az árát megváltoztatjuk.


Az év játéka

BGG Top 8
31-38 a(z) összesen 38 elemből

Játékmechanizmusok második rész - Többségi birtoklós játékok

Játékmechanizmusokat ismertető cikksorozatunk második részében a többségi birtoklós játékok világába kalauzolunk el!

Mondhatni a legősibb játéktípusról van szó, de a mai napig jobbnál jobb képviselőivel találkozhatunk. Ezek közül néhánnyal és a mechanizmus alapjaival ismerkedhetsz meg cikkünkben.

Vágjunk is bele!


Játékmechanizmusok első rész - Munkáslehelyező játékok

Játékmechanizmusokat ismertető cikksorozatunk első részéhez érkeztünk.
A bevezető téma pedig a
munkáslehelyező, vagy másnéven worker placement játékok.

Cikksorozatunkban megismerkedhettek a játéktípusok alapvető mechanizmusaival, előnyeivel és esetleges hátrányaival, illetve főbb képviselőivel.

Vágjunk is bele!


Kalandozás a Rizikóval

Gondolom szinte mindenki hallott már az egyik legismertebb és legelterjedtebb harci stratégiai játékról, a Rizikóról. A vélemények sokszor eltérőek, de egy biztos - óriási rajongótábora van a játéknak.
Nemcsak az alapjátékból készült több fajta (Modern idők, A világ meghódítása, Szemtől szemben), hanem a témát is folyamatosan feldolgozzák (Godstorm, Legacy, 2210 AD).
 
Ebben a cikkben 3 új téma változatot szeretnénk bemutatni, ezek pedig a Risk - Star Wars, Starcraft és Lord of the Rings változatai.


Civilizációs játékok -- Civilization vs. Clash of CulturesA hétvégén alkalmam nyílt két nagy Civilizációs játékot kipróbálni, tesztelni. Ez a két játék a Civilization és a Clash of Cultures volt. A következő cikkben a tapasztalataimat szeretném veletek megosztani.

A társasjátékok tornáztatják az agyat!

A társasjátékok célközönsége manapság már nem csak gyerekekből áll. Rengeteg játékos és fejlesztő dolgozik azon, hogy évről évre jobbnál jobb, felnőttek számára is élvezhető, akár komoly fejtörést okozó társasokat találjon ki.
Az alábbi cikk - külföldön jelent meg - kiemel 15 játékot, mely szórakoztató módon agytornára kényszerít minket. :)


Carcassonne Minis

Ismerkedjetek meg a Carcassonne 6 mini-kiegészítõjével!
Ezeket bármilyen sorrendben kombinálhatjátok az alapjátékokkal!


Építsünk paklit

Ebben a cikkünkben a pakliépítős társas- és kártyajátékokkal ismerkedünk meg. Ezek a társasjátékok általában javarészt “csak” kártyákból állnak, de ettől függetlenül jóval több stratégiát, kombinációt és találékonyságot igényelnek, mint a sokak által ismert hagyományos kártyajátékok. Óriási népszerűségük annak köszönhető, hogy a játékmenet viszonylag gyors, igen változatos és szabályai percek alatt megtanulhatók.

A Dungeon Command, mint formátum

LCG? CCG? DC!

Egy újabb versenyző jelent meg a CCG / LCG piacon, és ez a Dungeon Command. A teljesség igénye nélkül, míg a CCG / LCG formátumok csak és kizárólag kártyák gyűjtésével, és paklik építésével foglalkozik, itt ezen kívül hasonló módon miniatűrök gyűjtögetése, és azokból úgynevezett Warband-ek építése is a játék részét képezik. A különböző dobozok egy-egy előre összeállított csapatot, és a hozzájuk tartozó kártyákat tartalmazza, amikkel akár rögtön vásárlás után csatlakozhatunk a vérengzéshez.