"A Szellemlovas célja, hogy megtaláljuk neked a legjobb társasjátékot!"

Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*

 Elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.

 Reklámüzeneteket tartalmazó leveleket is küldhetnek.

Reklámüzenet például egy kedvezmény, vagy egy új megjelenés, amiben az ár is szerepel, és reklámüzenet, ha valaminek az árát megváltoztatjuk.


Az év játéka

BGG Top 8

Dungeons & Dragons társasjátékok, minden mennyiségben!

Dátum: 2017-04-05

A Dungeons & Dragons egy gazdagon kialakított világ, mely már az 1970es évek elején létrejött és azóta csak fejlődésen ment keresztül. Alapvető koncepció egy toll/papír szerepjáték, ahol a képzeletünket és a fantáziánkat használjuk, hogy egy előre kialakított rendszerben megpróbáljuk a lehető legjobban eljátszani azt a karaktert, akit éppen alakítunk. Lehet egy alternatív improvizációs gyakorlatnak is nevezni, de ami biztos, hogy sok-sok éve rántja be magával az embereket.

A pálya kész
Mikor a modernizált társasjátékok világa ötvöződik a szerepjátékokkal nagyon érdekes és egyben zseniális kombinációk jönnek létre. Gyönyörűen, előre megcsinált pályák, szörnyek és egyéb ellenségekkel teli kész dobozok, kitöltött karakterek és kiegyensúlyozott küldetések várnak ránk, ha belemerülünk a következők egyikébe;

Castle RavenloftRavenloft
Legend of Drizzt
Wrath of Ashardalon
Lords of Waterdeep
(És a hozzátartozó Scoundrels of Skullport kiegészítő.)
Tyrants of the Underdark
Temple of Elemental Evil
Conquest of Nerath

Végezetül pedig a legújabb addíciója a D&D családnak:

Assault of the Giants

Amit meg kell említeni mindenképp, hogy ezek a játékok követik a hivatalos D&D történetet, melyeket előre megírt kampánymodulokból lehet lejátszani. (A legújabb a Storm King's Thunder, melyet a legutóbb említett játék valósít meg.)

Amikben megegyeznek ezek a társasjátékok, hogy az összes tartalmaz elemekből összerakható pályát és mindegyikben vannak miniatúrák, melyek lefedik a szövetséges és ellenséges egységeket is. Továbbá mindegyik tartalmaz sok-sok küldetést, szintlépésre lehetőséget és mágikus fegyvereket, mik segíthetik utunkat.
 

Wrath

Összességében elmondható, hogy mind a veterán szerepjátékosok, mind azok, kik soha nem hallottak a Dungeons & Dragons univerzumáról egyaránt el fognak tudni merülni a fent említett társasokban és remek élményekkel fognak gazdagodni végigjátszásuk során.