"A Szellemlovas célja, hogy megtaláljuk neked a legjobb társasjátékot!"

Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*

 Elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.

 Reklámüzeneteket tartalmazó leveleket is küldhetnek.

Reklámüzenet például egy kedvezmény, vagy egy új megjelenés, amiben az ár is szerepel, és reklámüzenet, ha valaminek az árát megváltoztatjuk.


Az év játéka

BGG Top 8

Jubileumi kiadások (Anniversary Editions) – avagy a játékoknak is van szülinapja

Dátum: 2018-08-14

Bizony, nem is gondolunk bele, de a társasjátékok is hamar felnőnek. A sikeresebbek több évet töltenek a rivaldafényben (na meg a játékasztalokon), kiegészítőkkel gazdagodnak és boldogan feszítenek a polcok kiemelt helyein. Őket ünnepeljük jubileumi kiadásokkal, vagy néhány esetben szimpla újra kiadással. Ilyen a játékok szülinapja; megfiatalodnak, szépülnek, kijavítják az esetleges hibákat és új tartalmakat kapnak. Nem is olyan rossz népszerű játéknak lenni.

Megnéztük mely játékok töltötték már be a 10 éves kort, vagy mostanság lesznek 10 évesek.

A Touch of Evil

Hónap végén érkezik hozzánk a 10th anniversary edition.
Ebben a játékban egy-egy szörnyvadászt alakítotok, akik megpróbálják elpusztítani a természetfeletti gonoszt. Mindezt tehetitek egymással versenyezve, megpróbálva a leggyorsabban elkapni a szörnyet, de akár együtt is dolgozhattok egy igazán erős démoni teremtmény ellen. Célotok eléréséhez nyomoznotok kell, át kell fésülnötök a várost és a környékét, megfelelő felszerelést kell szereznetek, végül pedig be kell hatolnotok a szörny területére.

Last Night on Earth

Woodinvale kisvárosa megszokott hely volt egészen ma estig. A holtak feltámadtak és elözönlötték ezt a kis települést emberi húsra éhezve. Csupán egy maroknyi „hős” elég éber ahhoz, hogy felvegye a harcot az élőhalottakkal és még napkelte előtt megmentsék Woodinvale-t.
Ez a játék a tipikus zombifilmek világába repíti el játékosait, ahol mindenütt az agyunkra éhező halottakkal találkozunk és ahol a sörétes mindennél többet ér.


Railways of the World

Ennél a játéknál újra kiadás volt az évfordulós megoldás.
Térjünk kicsit vissza a gőztechnológia hajnalába, abba az időbe, amikor az Észak-Amerikai kontinens egy lokomotív nagyhatalommá épült ki, többek között olyanoknak hála, mint John Bull. Ebben az úttörő világban fő feladatunk az lesz, hogy vasutakat fektessünk le és kössünk össze nagyobb városokat, mint Chicago és New York, vagy San Francisco és Dallas, továbbá ki kell alakítanunk egy cégbirodalmat, melynek nem okoz gondot akár Mexikóba induló járatok létesíteni.

Ticket to Ride

Sajnos a Ticket to Ride 10th Anniversary Edition már nem kapható, limitált kiadás volt.

A Ticket to Ride egy igazán pörgős, taktikai játék, pofonegyszerű szabályokkal. Feladatunk, hogy Amerika városait vasúton körbeutazzuk. A rendelkezésre álló vagonokkal minnél több városba kell ellátogatnunk, s ezt minél hosszabb útvonalon tesszük, annál több pontot kapunk érte.

Diplomacy

Ennél a játéknál is újra kiadás volt az évfordulós megoldás. Sokáig nem volt elérhető a játék, majd az évforduló alkalmával kiadták újra.

A 20. század fordulóján, a hét európai nagyhatalom folytat küzdelmet a fennhatóságaikért. Hadseregek indítanak inváziót és vonulnak vissza, határok tolódnak el és a nagyravágyó hatalmak merész lépésekre szánják el magukat.

Qwirkle

A jubileumi kiadáshoz az országban nem nagyon lehet hozzájutni, inkább külföldről rendelni tudunk, ha nagyon akarunk. Már ha akarunk, ugyanis ez az évfordulós kiadás sokat nem adott a játékhoz; a köveknek tartó, egy ceruza és egy pontozó füzet található benne extrában.

A játékban lévő 108 elem, avagy kő hat különböző színű és formájú lehet. Ezekből minden játékos magához vesz hatot a zsákból kihúzva. Mindenki csak a saját köveit láthatja. A játék kezdetekor lehet licitálni, hogy ki milyen hosszú kombinációt tud kitenni az asztalra, persze szabályosan. Aki a legtöbb követ tudja lerakni, az kezdi a játékot. Döntetlen esetén a fiatalabbik játékos kezd.

Vigyáz(z) 6!

Szintén már nehezen beszerezhető a Vigyá(z) 6! jubileumi kiadása az országunkban. 10 új lapot adtak a játékhoz és új külsőt adtak neki.
Ez egy könnyed szórakozást nyújtó partijáték, amit nagyon könnyen és egyszerűen megtanulhattok, így hamar belekezdhettek a játékba. Bátran ajánlom olyan társaságoknak, akik nem szeretik vagy ismerik az összetettebb játékokat és csak egy gyors partit szeretnének játszani.

Coloretto

Ebben a játékban a játékosok célja, hogy minél több kártyát gyűjtsenek össze a választott színeikből. A játék körökre osztott, 4 játékos esetén például minden körben négy sorba kerülhetnek a színek. Amikor egy játékosra kerül a sor, választhat: vagy felhúz és letesz egy kártyát, ezzel befolyásolja a sorok tartalmát, vagy felhúzza az egyik sort, de ekkor a kör számára befejeződik. A sorok segítségével minél több azonos színű kártyát kell megszerezned, miközben arra is figyelsz, hogy ellenfeleidet akadályozd ebben. Amikor az utolsó sort is felhúzta valaki, újra mindenki játékba kerül. Minél több azonos színt szerzel, annál több pontot kapsz. A játék megegyezés szerint több menetből áll, akinek a végén a legtöbb pontja van, az nyer.

Catan (- Seafarers; Settlers of Catan)

A Catan játékcsaládnál angol nyelven megjelent egy jubileumi kiadás, amit nálunk nem lehet kapni (jelenleg) viszont egy kiegészítője is megjelent évfordulós kiadásként; ez nem más mint a Tengeri utazó vagyis a Seafarers.

Catan történelmének 8 új fejezete vár, a játékosokra a Tengeri Utazó kiegészítésben. A „Kalózok Legendája” játékban négy új jelenet öleli fel Catan történetét, 70 évvel az első telepesek partraszállását követően. A telepesek hatalmas területeket gyarmatosítottak a szigeten, és hajóikkal megkezdték a közeli szigetek felfedezését.

History of the World

Ez a játék is inkább egy újra kiadás lett az évfordulója alkalmából. Az újdonságok: szép új tábla, átdolgozott szabály, új egységek és népek.

Kísérd végig több civilizáció aranykorát ás bukását ebben a fergetegesen jó stratégiai játékban! Minden vezető másra képes és egész más irányba viszi el az őt irányító ember játékát, természeti katasztrófák alakítják a pályát és egyéb nem várt anomália jelenik meg fejlődésünk során, melyekkel szembe kell néznünk, ha túl akarjuk élni az idő próbáját.


Puerto Rico

Az évfordulós kiadásban speciális komponensek és egy kiegészítés volt a díszesebb doboz tartalma. Sajnos már ehhez sem lehet hozzájutni.

A Puerto Rico az egyik legnépszerűbb összetett gazdasági stratégiai játék. Egy ültetvényen kell gazdálkodnod, növényeket termeszteni, árukat előállítanod, majd azokat a lehető legnagyobb haszonnal eladni a kihajózó kerekesedőknek.
A játék könnyen tanítható, a szabálya bár részletes, mégis átlátható. Bárkinek szívesen ajánljuk, aki a Catan-hoz hasonló játékot keres. Ugyan kategóriájuk egyezik, de a Puerto Rico összetettebb és csupán minimális szerencse szükséges hozzá. Újrajátszhatósága kiváló, sok játék után is nehéz a mesterévé válni.

Alhambra

Szintén külföldön volt nagyobb érdeklődés rá, az országban nem kapható az Alhambra jubileumi kiadása (Big Box), amiben kiegészítők és extra játékelemek voltak. Viszont a kiadó áprilisban közzétett egy hírt, hogy a kickstarter-en indult egy Alhambra kampány az „Alhambra Designers Edition” vagy más néven Mega Box.

Az Ibériai-félszigeten, Granadában járunk, ahol a feladatunk a legnagyobb és legszebb Alhambra megépíttetése. Ehhez építészeket kell bérelnünk a világ különböző tájairól, és bérüket a nekik megfelelő pénznemben kell adnunk. Segítségükkel palotákat, árkádokat, pavilonokat és virágzó kerteket építhetünk. A biztonság sem utolsó szempont, ezért jó, ha Alhambránkat fallal is körbevesszük.

Pandemic

Igen, a nagy kedvenc is itt van. Még nem lehet kapni, de lesz Pandemic Anniversary Edition. Az alapjáték nagyon szép újragondolása; a doboz egy fém orvosi táska, a bábuk szép miniatúrák, a karakter kártyák retro designnal készültek. Kíváncsiak vagyunk milyen lesz.

A Pandemic-ben neked és társaidnak kell megmentenie a világot az emberiséget sújtó betegségektől és vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy...