"A Szellemlovas célja, hogy megtaláljuk neked a legjobb társasjátékot!"

Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*

 Elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.

 Reklámüzeneteket tartalmazó leveleket is küldhetnek.

Reklámüzenet például egy kedvezmény, vagy egy új megjelenés, amiben az ár is szerepel, és reklámüzenet, ha valaminek az árát megváltoztatjuk.


Az év játéka

BGG Top 8

Anonim Társasjátékfüggők?

Dátum: 2019-07-02

Anonim társasjátékfüggők

Az anonim társasjátékfüggők ülését megnyitom

Anonim Társasjátékfüggők?

A legtöbben közülünk még csak nem is anonim módon társasjátékfüggők. Elgondolkodtam ezen pár nappal ezelőtt, hogy mik is azok a játékok, amik engem anno bevonzottak ebbe a hobbiba, olyannyira, hogy ma ez a munkám, a hobbim és a társasági életem alapja is.

Kicsit több, mint 3 éve még egy felmérést is készítettünk erről a Szellemlovas vásárlói körében (páran még emlékezhettek is erre), hogy ti melyik játékoktól datáljátok a társasjáték függőségeteket. Akkor elsősorban saját okulásunkra készítettük ezt a felmérést, de pár napja amikor ez a téma felmerült bennem, eszembe jutott, hogy miért ne osszam meg veletek az eredményeket és a saját 10-es listámat a függőséget okozó játékokról.

Úgyhogy további időhúzás nélkül lássuk most a közösségi listát, a ti listátokat. A jövő héten pedig, bevallom kicsit izgatottan, a saját toplistámat mutatom majd be. A játékokat, amikkel egy egész életét a társasok bűvöletében töltő lány beleszeretett a játékokba.

Small World

10. helyezett - Small World
Túl kicsi a világ! Te kiket támogatnál?
A világ túl kicsi, hogy minden faj békében és harmóniában élhessen egymás mellett. Itt az ideje eldönteni, hogy kik érdemesek arra, hogy ezen a világon éljenek. Az alapötlet egyszerű. Rendelkezésre áll több faj és ők küzdenek az életben maradásért. Meg kell hódítani az új területeket és elsöpörni a konkurenseket.

Ticket to Ride

9. helyezett - Ticket to Ride
Van menetjegyed?
Ha nincs, gondoskodj róla, mert felejthetetlen játékban lesz részed. A Ticket to Ride egy igazán pörgős, taktikai játék, pofonegyszerű szabályokkal. Feladatunk, hogy Amerika városait vasúton körbeutazzuk. A rendelkezésre álló vagonokkal minnél több városba kell ellátogatnunk, s ezt minél hosszabb útvonalon tesszük, annál több pontot kapunk érte.

Elder Sign

8. helyezett - Elder Sign
Arkham Horror light
Arkham városa sosem nyugodhat békésen. Ezúttal a helyi múzeumban készülnek a Mérhetetlen Vének világunkra törni. Az Elder Sign egy igényes, pörgős kockajáték, az Arkham Horror alkotóitól. Első ránézésre a játék az Arkham Horror kistestvére. Kooperatív játékmenet, ugyanaz a végcél: megakadályozni a Mérhetetlen Vén felébredését.

Rizikó

7. helyezett - Rizikó
Bemutassuk? Tényleg?
A Rizikó talán mondhatjuk, hogy a harci stratégia atyja, amit talán mindenki játszott gyerekkorában legalább egyszer. Sokszor hallottam már, hogy a Rizikó nem tartozik a modern társasjátékok közé, de ezek szerint ismét beigazolódott, hogy sokakat ez vezetett el a modern társasjátékokhoz.

Pandemic

6. helyezett - Pandemic
Dolgozzatok össze!
A Pandemic-ben nektek kell megmentenetek a világot az emberiséget fenyegető vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy... A kooperatív játékok alapja, hogy a csapatnak össze kell dolgoznia, mert ha mindenféle megbeszélés nélkül akciózik mindenki, annak bizony az lesz a következménye, hogy váratlanul ellepik a világot a vírusok és kikaptatok.

Trónok Harca

5. helyezett - Trónok Harca
Kardok vihara
A király halott. A hét királyság háborúban áll. George R. R. Martin népszerű regényciklusának világában játszódó társasjáték, melynek immáron második kiadása látott napvilágot, ahol hat nemes ház egyikeként szállhatunk versenybe a Vastrónért. Stratégiai játék, melyben legfőbb feladatunk Westeros területeinek elfoglalása, és ami még fontosabb: megtartása.

Bang!

4. helyezett - Bang!
Ki volt a kedvenc vadnyugati hősöd?
A seriff, a törvény embere, a magányos farkas, esetleg a mindenre elszánt rosszfiúk? A rejtett szerepek, pörgős játékmenet, valamint a tizenhat választható karakter, egy-egy rá jellemző különleges képességgel, biztosítják, hogy egyhamar nem fogsz unatkozni a spagetti western és a vad tűzpárbajok világában.

Carcassonne

3. helyezett - Carcassonne
Verseny a legjobb területekért
A Carcassonne egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben több pontot kell összegyűjtenetek, mint játékostársaitoknak. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy jókor, jó helyre teszitek le embereiteket a folyton bővülő terepen. A szabályok egyszerűek, a játék pörgős, gyorsan lejátszható egy-egy parti.

Arkham Horror

2. helyezett - Arkham Horror
Féltél már valaha az életben?
A Rettegés Arkhamban játék minden képzeltedet felülmúlja és még tovább is lép rajta. Kooperatív játék, gyönyörű képek, hangulatos szövegek és rengetegszer újrajátszható. A kártyákon rengeteg szöveg szerepel, mind azért hogy megfelelően sötét és félelmetes hangulatot teremtsen a Lovecraft-i hangulathoz.

Catan Telepesei

1. helyezett - Catan Telepesei
Meglepődtél az első helyezetten? Én sem!
Gyűjtsd össze a szükséges nyersanyagokat, építs utakat, falvakat, városokat. Ha szükséged van valamire, cserélj a többi birtokossal. Legyen tied a legnagyobb lovagi hatalom, vagy a leghosszabb út. Gyűjts össze tíz győzelmi pontot, mielőtt valaki megelőz. Sokan a modern társasjátékokat a Catan-hoz kötik és ez látszólag itt is beigazolódott.