"A Szellemlovas célja, hogy megtaláljuk neked a legjobb társasjátékot!"

Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*

 Elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot.

 Reklámüzeneteket tartalmazó leveleket is küldhetnek.

Reklámüzenet például egy kedvezmény, vagy egy új megjelenés, amiben az ár is szerepel, és reklámüzenet, ha valaminek az árát megváltoztatjuk.


Az év játéka

BGG Top 8

Kalandozás a Rizikóval

Dátum: 2014-03-24

Gondolom szinte mindenki hallott már az egyik legismertebb és legelterjedtebb harci stratégiai játékról, a Rizikóról. Ebben a játékban seregeket toborozva kell meghódítanod a világot, miközben próbálod titkos célodat is teljesíteni.
A vélemények igen megoszlóak, hiszen a csata kockadobáson és kártyákon múlik, ezért kimondottan nagy a szerencse szerepe. Ettől függetlenül óriási rajongó tábora van, ezért is adnak ki évről évre egyre több változatot.
Nemcsak az alapjátékból készült több fajta (Modern idők, A világ meghódítása, Szemtől szemben), hanem a témát is folyamatosan feldolgozzák (Godstorm, Legacy, 2210 AD).

Ebben a cikkben 3 új téma változatot szeretnénk bemutatni, ezek pedig a Risk - Star Wars, Starcraft és Lord of the Rings változatai.

Miben más, mint az eredeti?

Risk - Star Wars
Ebben a Rizikóban 3 frakciót irányíthatsz, melyeknek mind-mind más céljuk van a játékban:
- A Lázadók feladata megtalálni és megölni a Császárt, aki az egyik Birodalmi bázison bujkál.
- A Birodalom feladata az összes Lázadó erő kiirtása.
- A Huttok célja, hogy a 13 erőforrás bolygóból tízet fennhatóságuk alatt tartsanak.

A Birodalom természetesen a Halálcsillagot használva fog terrorizálni mindenkit, míg a Lázadók Birodalmi bázisokat megtámadva növelhetik Erejüket. A filmből ismert karakterek frakciókártyákkal kerülnek majd a játékba, segítve a harcolókat. A csatákat űrhajókkal is meg lehet majd támogatni.
A doboz két Halálcsillagot és 5 játékos számára elegendő figurát tartalmaz. Az eredeti Rizikót megspékelték Űrhajókkal, az Erővel és a speciális kártyák használatával.

Risk - Starcraft
Pusztul a Koprulu szektor. Neked kell megvédened! Kiket választasz? A fejlett és misztikus Protoss-szokat, a robosztus és kitartó Terran-eket vagy a falánk Zerg sereget?
A számítógépes játékon alapuló Rizikóban, szintén három fajjal játszhatsz - Terran, Zerg, Protoss. Seregeiddel különböző területeket kell megszerezned. Az eredményes csata érdekében a harci kockadobást speciális kártyákkal lehet megtámogatni.

Ebben a Rizikó változatban 4 féle játékmód közül választhatsz:
- Alapkiképzés (3-6 fő) egy felállított kezdő térképen kell célokat elérnetek (pl. bizonyos területek irányítása, 10 terület megszerzése 1 kör alatt stb.)
- Parancsnoki szoba (3-6 fő) az alapkiképzéshez hasonló, de itt a játékosok állítják össze a térképet és értékes kristálybányákat meg saját seregeiket helyeznek el rajta.
- Teljes dominancia (2-6 fő) talán ez a verzió áll a legközelebb az eredeti Rizikóhoz - cél, hogy egyetlen játékos uralja az egész térképet.
- Csapatjáték (4-6 fő) a Parancsnoki szoba variánsa, 2-2 vagy 3-3 ellen játszható.

Risk - The Lord of the Rings
Ebben a változatban természetesen Középföldét kell meghódítanod, így a térkép és a seregek is ennek megfelelőek lesznek. Találkozni fogsz ismerős karakterekkel, vezérekkel és küldetésekkel. Te döntöd el, hogy a Sötétség erőinek oldalán vagy a Hősök oldalán harcolsz majd. Válassz sereget és irány a harcmező. Teljesíts küldetéseket, fejleszd légióidat és akadályozd ellenfeleid.
A Gyűrű Szövetsége minden körrel eggyel közelebb kerül Mordor földjéhez és a Végzet hegyéhez, ezért gyorsan kell cselekedned mielőtt a Gyűrű megsemmisül és a világ sorsa örökre megpecsételődik. Ez egy kockadobáson alapuló “fix-körös” játékot eredményez, így nem lehet sokáig tétovázni.

Kiknek ajánljuk?
Ezek a változatok ügyesen feldobják az eredeti játékot - új szabályok, egységek, térképek - mégis hozzák a hamisíthatatlan Rizikó hangulatot. Ha szeretted a Rizikót és rajnogsz a Starcraft-ért, Start Wars-ért vagy a Gyűrűk Uráért, akkor mindenképp próbáld ki ezeket a változatokat is. Ha eddig nem szeretted a Rizikót, akkor lehet, hogy az új világok által most majd kedvet kapsz hozzá!


Címkék: WarCraft, StarCraft