Altiplano (magyar)


Játékidő120 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Reiner Stockhausen

Kiadó: dlp games
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR, Német
Címkék: Gazdasági stratégia, Típus: Stratégia
Használt játék
11990,- Ft
9592,- Ft
Kikölcsönözve, átmenetileg nem rendelhető

Röviden a játékról, játékismertető


Lement már a nap az Andok nyugati ormai mögött, de megláttad végre az apró település távoli fényeit. Majd egy hete zötyögtél már ezüstáruval, szőrmével, sózott halakkal megrakott szekereddel keresztül a kies Altiplano-fennsíkon, mire ideértél. A beköszöntő éjszaka első hideg szeleitől megborzongsz kicsit, de mégis mosolyra húzódik a szád, mert tudod, ez a piac is epekedve várt már téged.

Legyél te az Altiplano-fennsík legravaszabb kereskedője! Szerezd be az árukat, és juttasd el a megfelelő piacokra, segítsd a beszállítóid, hogy még több árut tudjanak biztosítani neked, szervezz gyorsabb, hatékonyabb szállítási utakat, vagy töltsd fel raktárad, hogy készen állj szűkösebb időkre. Ez a magával ragadó gazdasági stratégiai játékban bejárhatod az egész magasföldet, mikor a titicaca-tavi halászokkal, Bolívia ércbányászaival, vagy a perui pásztorokkal üzletelsz.

Öltsd fel a legdivatosabb alkapa szőrmekabátodat, vesd bele magad az üzletbe és alakítsd ki a győztes stratégiát az Altiplanóban!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Szczecina Tamás
Dátum: 2018-03-08 22:30:32

A játék az egyik leghangulatosabb játék amellyel valaha játszottam, mind a jaték tartozékai mind pedig a külön részekből álló táblán való utazás nagyon hamar beszippantja az embert. A játek elképsztő sok kicsi alkatrészből ál de a gyártó add hozzá zarható tasakokat. A játékban a szerencse szerepe igen kicsi bár ez is remekül van megoldva (egy húzózsákból húzzuk az álltalunk beleválogatott elemeket). Az újrajátszhatóság nagy mivel minden karakter kártya más szratégiával indít farmolás terén. Mi ketten játszottuk nagyon élvezetes volt. Nem ez lesz mindenki kedvenc játéka, de aki szereti a gondolkodós játékokat és szeretne valami újjat mindenképp tegyen egy próbát vele.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.