Anno 1503


Játékidő90 perc  Játékosszám2-4

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Klaus Teuber

Kiadó: Mayfair Games
Kiadás éve: 2003
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Gazdasági stratégia, Típus: Stratégia, Felfedezős
Használt játék
11990,- Ft
10791,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Európa bátor kalandorai nyugatra hajóznak, hogy felfedezzenek és letelepüljenek az Újvilágban. Az amerikai földrész bőséges nyereséget hoz azoknak a kereskedőknek, akik képesek megalapítani az első kikötőket. Te képes vagy irányítani egy fiatal települést miközben hajóiddal a közeli szigeteket járod és a kalózokkal hadakozol? Most kiderül…

A szigetvilág gazdagsága vár
Az Anno 1503 egy egyszerűbb stratégiai játék Klaus Teubertől, aki többek között a méltán sikeres Catan sorozatot is megalkotta. Ez a játék is könnyű szabályokat, gyors játékmenetet kínál.
Mindegyikőtök egy-egy sziget kezdetben apró települését vezeti. Ez a játék során folyamatosan fejlődik: új lakosok érkeznek, új épületek jelennek meg. A közös játéktér a tenger, ahol a hajókkal fel kell fedeznetek a szigeteket.

Egy kör három szakaszból áll: a nyersanyagok begyűjtése; a fejlesztések és üzletelés; valamint a mozgás és felfedezés.
A nyersanyagok begyűjtéséhez dobni kell a kockával. A kidobott szám szerint kap minden játékos nyersanyagot. Ha sikerül hatost dobni, valamilyen váratlan esemény történik: tűz üt ki a városban, megjelennek a kalózok, vagy beköszönt az aranykor.
A második szakasz során van lehetőség új hajókat venni, új lakosokat beköltöztetni a házakba, a régi lakosokat előléptetni. Ezen felül árukat tudsz venni, illetve eladni.
A harmadik szakaszban a tengeren közlekedhetsz hajóiddal és felfedezheted az ottani szigetek valamelyikét. A szigeteken kereskedelmi partnereket szerezhetsz, kincseket találhatsz vagy irodákat nyithatsz.

A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjt három győzelmi pontot. Öt különböző cél elérésért kaphatsz pontot, például harminc vagy több arany birtoklása, avagy három kereskedő fokozatú lakos a saját településen. Amint valaki elérte a három pontot, a játék azonnal véget ér, és megvan a győztes.

A doboz tartalma
Egy nagy játéktábla, négy játéktábla (minden játékosnak egy saját), 90 árukártya, 32 szigetlapka, 28 lakos jelző, 14 középület, 16 címerjelző, 8 hajófigura és egy dobókocka.

Értékelés
A játék előnye, hogy gyors, nagyon könnyen megtanulható, így hamar sikerélményhez juthatnak a játékosok. Kezdő, belépő játéknak ajánlható, kisebb családi játéknak is megfelelő, de tartsuk figyelemmel azt, hogy csak négyen vehetnek részt a játékban.
Sajnos az egyszerűség nem mindig előnyös. A játékosok között interakció kevés és idővel a játékmenet monotonná válhat.
Amerika előtted, az új piac már vár rád!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.