Golden Horn


Játékidő45 perc  Játékosszám2-4

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Leo Colovini

Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR, Német
Kiadó: Piatnik
Sorozat: Golden Horn játékok
Címkék: Könnyű stratégia, Típus: Stratégia,
Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Az Aranyszarv-öböl évszázadok óta a kereskedelem és a hajózás kulcsa Velence és Konstantinápoly között. Számtalan hajó hagyja el és érkezik meg a kikötőkbe nap, mint nap. Ám nem mindenki gazdagodhat meg a tengeren. A verseny éles és csak a legjobbak erszénye lehet tele. Te vajon a tengerre termettél?

Üdv a kikötőben!
A Golden Horn egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben kereskedőket alakítotok, akik megpróbálnak minél nagyobb és értékesebb rakománnyal eljutni az egyik kikötőből a másikba. Ez nem könnyű feladat, hisz’ a készletek végesek, és még a kalózokra is ügyelnetek kell.

Színes kereskedés
Hajóitokat a színek vezérlik. Minden hajó vitorlája színes. Vannak egyszínűek és többszínűek is, melyek máshogy teljesítenek a tengeren. A színesebb hajók gyorsabban haladnak, ám kevesebb rakományt szállíthatnak és még a kalózok is könnyebben megtalálják őket. A kevés színű hajók lomhák, de szinte mindent elvisznek egyik kikötőből a másikba.
Minden játékos három-három hajót irányít, így minden típusból lesz egy a flottátokban.

Szeles vizeken
A hajók útját a szelek kísérik, amiket ti irányítotok. A kártyáitok segítségével segíthetitek a hajóitokat. A tábla mezői különböző színűek. Ha ki tudsz rakni a kezedből azonos színű szélkártyát, a hajó tovább utazik. Jó kártyákkal nagyon könnyen elérhető bármelyik kikötő!
Persze a szél nem csak a kereskedőket segíti meg. A kalózokat is irányíthatod a segítségével. Ha ki tudsz rakni két megfelelő színű kártyát, akkor megtámadhatod valamelyik játékostársadat, így értékes zsákmányhoz jutva.
Aki a szeleket jól irányítja, az a tengert is uralja.

A kikötők
Célotok a kikötők meglátogatása és a rakományok elszállítása a raktárakba. Minden hajó más és más színű kockákat szállíthat. Csakis olyant, amilyen szín nem szerepel a vitorlán. Minél színesebb és gyorsabb egy hajó, annál kisebb a választék, de biztosabb, hogy eljut a célig.
A játék egészen addig tart, amíg valamelyik kikötőben elfogynak az áruk, vagy ha valamelyik játékos megszerez a hat különböző színű kockából legalább egyet-egyet. A legtöbb pontot elérő játékos a kereskedők és a tenger királya.

A doboz tartalma
12 hajó és 4 raktár (amiket a játék előtt még össze kell állítanotok), 90 fakocka (minden színből 15), valamint 10 játékmező a tengerrel és a kikötőkkel.

Értékelés
Ez a játék jó szórakozást nyújt mindazoknak, akik szeretik a könnyebb stratégiai játékokat, kedvelik a tengerészeti témát, valamint az egyszerűbb kereskedést. A szabályok ismertetése csupán pár perc, hamar el tudjátok kezdeni a játékot. Bátran tudom ajánlani akár családi játéknak is, igaz csupán négy fő játszhat egyszerre.
Külön érdekesség a színek használata, ami mindenhol jelen van. Minél színesebb a hajód, annál gyorsabban haladhatsz, ám valószínűleg több kalózba fogsz belefutni és még a rakomány is korlátozottabb. Ha csak egy színű a hajód vitorlája, akkor szinte bármit szállíthatsz, de mire elérsz a másik kikötőbe, rengeteg idő el fog telni. Meg kell fontolnod, hogy melyik hajódat mozgatod, és mikor.
A hajóid a kikötőben, az áruk a raktérben, csak rád vár a legénységed!

Angol nyelvű szabálykönyv (nem hivatalos)


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő:


3490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban