Sárkánytojás


Játékidő30 perc  Játékosszám1-12

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Hegedűs Csaba

Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Gém Klub Kft.
Címkék: Fantasy, Típus: Családi,
5190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Nincs is értékesebb dolog a sárkánytojásnál. A történetek szerint arra, aki megkaparint egyet, örök gazdagság vár. Bátor ifjak keresik, kutatják őket, de a sárkányok ravaszak és a fészkük jól védett. Csak a legtalpraesettebbek térhetnek haza egy igazi sárkánytojással!

Sárkánytojás

Ez egy absztrakt, logikai puzzle játék, melynek célja minél több pontértékben sárkánytojásokat gyűjteni és elkerülni magát a sárkányt. Egyszerű játék egyszerű történettel. Vágjunk is bele!

A sárkány fészke

A játék lapkáit össze kell kevernetek, majd egy 7x7-es négyzetben el kell rendeznetek őket. Ez lesz a játéktér. A lapkák egyik fele pontot ad, míg a másik levon az eredményedből. Egy lapka a startlapka. Erre kell ráhelyezni a fából készült tojást és már kezdődhet is a játék.

Az első játékosnak fel kell vennie egy lapkát abból a sorból vagy oszlopból, ahol a tojás áll. A megüresedett helyre átkerül a tojás és a következő játékoson a sor. Ha az előző játékos sorból vett el lapkát, akkor neki oszlopból kell, ha pedig oszlopból, akkor sorból kötelező választani. Így a sorok és oszlopok egymást váltják, a tojás pedig bejárja az asztal minden szegletét.

A játék akkor ér véget, ha elfogyott minden lapka, vagy ha a soron következő játékos nem tud lapkát húzni, mert az adott sorban vagy oszlopban már nincs több. Ilyenkor össze kell számolni, hogy ki mennyi pontot gyűjtött össze, valamint az, aki az utolsó lapkát felhúzta, még kap öt pontot. Az a győztes, aki több ponttal fejezte be a játékot.

Sárkányok felsőfokon

A Sárkánytojás szerencsére itt nem áll meg. A játékot tovább színesíti a remek újrajátszhatóság. Mivel a lapkák mindig más helyet foglalnak el, így minden játék kicsit másabb lesz. A taktikának és a lépéseknek mindig alkalmazkodniuk kell az új játéktérhez.

A pajzs- és veremlapkák használatával még összetettebb taktikázásra lesz szükség. Ha pajzslapkát veszel magadhoz, akkor eldobhatsz egy negatív lapkát, ám ha verembe esel, pontot vesztesz.

Több játékmód közül is választhatsz. Lehetőség van csapatjátékra, egyszemélyes puzzle játékra, de akár tizenketten is körbeülhetitek az asztalt valamilyen feladványon töprengve. Bármennyien is legyetek, mindig elő lehet venni ezt a játékot.

Talányos sárkánykaland

A Sárkánytojás egy jó logikai játék kortól és játékosok számától függetlenül. Mindenkinek tartogat kihívásokat ez az egyszerű kis játék. Bátran ajánljuk mindazoknak, akik szívesen töprengenek egyedül egy nehéz feladványon, vagy egy ellenféllel szemben állva a következő lépéseken.

A doboz tartalma

55 lapka a következő felosztás szerint: 24 pozitív és 24 negatív értékű sárkánytojás, 3 verem-, 3 pajzs- és 1 startlapka. Ezen felül egy fából készült tojás is található a dobozban.

Magyar szabálykönyv

Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.