Inkognito


Játékidő60 perc  Játékosszám3-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Leo Colovini
Alex Randolph

Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Címkék: Hosszú játék, Könnyű játék
Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Mi adhatna ragyogóbb alkalmat egy kis kémkedéshez, mint a velencei álarcosbál? Ebben a játékban kipróbálhatod magad egy ügynökként aki a híres rendezvényen igyekszik felvenni a kapcsolatot más kémekkel információ csere céljából. Vigyáznotok kell azonban, más kém csapatok is jelen vannak a karneválon, céljuk pedig nem más, mint megszerezni a ti információitokat.

Kezdődhet a bál


A játék elején mindannyian titkos küldetéseket kaptok, valamint kártyák segítségével meghatározzátok az egyes figurák személyazonosságát, ami persze szintén nem ismert az összes játékos számára. A saját körötökben különböző akciókat hajthattok végre, melyet a társasjáték világ legfurcsább eszközével kell kisorsolni: egy hatalmas maszkos, apácára hajazó műanyag bábuval. A bábut megrázva különböző színű golyók kerülhetnek benne egy-egy tartóba. Minden szín egy végrehajtható akciót jelent, és ilyen módon tudok haladni vízen vagy szárazföldön Velence utcáit és csatornáit róva, sőt még a többiek figuráinak mozgatására is van lehetőség. 

Ha sikerül egy ellenféllel azonos mezőre kerülnötök, akkor a saját kártyái közül néhányat megnézhettek, melyek közül legalább az egyik igazat kell mutasson (például a személyiségére vonatkozó lap). Egy játékosnak sosem adható oda kétszer ugyan az a lapkombináció, így megfelelő helyezkedéssel egy idő után kizárásos alapon mindenféle információ kideríthető az egyes figurák kilétéről.

Színek és küldetések kavalkádja 

A játék elején mindannyian csak a küldetésetek feléhez elegendő információval rendelkeztek. Célotok pedig nem más, mint hogy a fent ismertetett lépegetős módszerrel kiderítsétek ki a csapattársatok, és összerakjátok kettőtök információját, hogy kiderüljön mit is kell tennetek a győzelem érdekében. Érdemes azonban nem csak a saját céljaitokat kideríteni, ugyanis ha az ellenfél küldetésére is rájöttök, akkor az ő bábuikat mozgatva megakadályozhatjátok a sikereiket, ami a saját csapatotok malmára hajtja a vizet.

Összegzés, ajánlás


A játék remekül átadja a maszkos-kémkedős érzést. Minden találkozáskor egy kicsi kiderül a játékban lévő többi figuráról, puhatolóznod és találgatnod kell, hogy megtaláld a titkos partneredet. A dologba talán két dolog rondít bele kissé. Az egyik a felhasználható akciók véletlenszerűsége. Minden körben random módon kapjátok meg, hogy milyen akciót hajthattok végre, így elég nehéz előre tervezni. A másik dolog a hatalmas csörgő maszkos dolog, amivel az akciókat kell kisorsolni. Sokan panaszkodnak a hangjára, ami valóban eléggé ki tud rántani a velencei karnevál illúziójából. Minden esetre a játék egészen jól működik, ezért aki kedveli a dedukciós játékokat és át tud siklani egy kis random-faktor felett, az nyugodtan tegyen vele egy próbát!


Mi van a dobozban?


1 játéktábla
16 figura 4 különböző színben
1 fekete nagykövet figura
48 kártya
1 szabálykönyv


Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Papdeák János
Dátum: 2014-08-20 23:17:21

Sajna nem a szellemlovasnál vettem a játékot, ha ott vettem volna akkor visszaviszem. Alapvetően hangulatos a játék, de inkább gyerekekkel érdemes játszani. Gondot okoz, hogy a "dobókocka" szerepét betöltő baba nagyon zajos, rövid idő alatt idegbajt okoz. Ráadásul egy felnőtt ember hamar megérti, hogyan kell a körülmények függvényében tökéletesen játszani, de hiába, mert a szerencsének óriási a szerepe és ha mindenki tud játszani, akkor biztosan az nyer, akinek mázlija van.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.