Amerigo


Játékidő90 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Stefan Feld

Kiadó: Queen Games
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Összetett stratégia, Ketten és többen is játszható, Hosszú játék, Közepesen nehéz, Év játéka (nyertes/jelölt)
Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Új szigetek és tengerek várnak arra, hogy felfedezzék őket. Ti vagytok azok, akik Amerigo Vespuccit, a híres felfedezőt követve meghódítjátok a világ egy új szegletét. Vajon ki lesz a legsikeresebb kalandor?

Felfedezés és hódítás
Az Amerigo egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben Dél-Amerika szigetvilágát kell felderítenetek. Új településeket alapítotok, kereskedtek, harcoltok a kalózokkal és megpróbáltok minél több vagyont felhalmozni.
Ez a játék a kalandozásról és taktikáról szól, egy kis szerencsével fűszerezve.

Lehetőségek tárháza
Sok különböző akció közül választhattok, mikor rajtatok a felfedezés sora. Útnak indíthatjátok hajóitokat, felfegyverkezhettek a kalózok ellen, kereskedelmi kikötőt és más épületeket rakhattok fel a térképre, árukat vásárolhattok és így tovább.
Mindre szükségetek lesz a győzelemhez, ám nem mindig lesz alkalmatok használni őket a legkifizetődőbb módon.

A szerencse tornya
Minden körben más és más akciók lesznek elérhetőek, értékesebbek. Hogy éppen melyik a sok közül, azt a torony dönti el. Ebbe az építménybe be kell dobnotok az akciókat jelző színes kockákat. A kockák, ahogy haladnak a kijárat felé, gurulnak, meglökik egymást, elakadnak. Nem minden kocka jut ki a toronyból.
A kijutott színű kockák akciói lesznek választhatóak. A kockák száma is lényeges, hisz’ minél több van egy színből, annál több ponttal, cselekvéssel gazdálkodhattok a körben.


A legnagyobb felfedező

Szinte minden egyes lépésed ér valamennyi pontot, amire szükséged is lesz a győzelemhez. Egy sziget felfedezése, egy terület megvásárlása, építkezés, arany, nyersanyagok kereskedelme. Sok a lehetőség, nincs egy nyerő taktika.
Aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze az utolsó kör végéig, az a győztes.

A doboz tartalma
Egy nagy játéktábla, egy torony, 49 kocka, 16 szigetlapka és a keret, 8 hajó, valamint rengeteg jelző az épületekhez, árukhoz, kincsekhez, kalózokhoz és így tovább.

Végszó
Ha szereted a könnyed stratégiákat és érdekel a felfedezős téma, akkor tegyél egy próbát az Amerigoval! A szabályok egyszerűek, mégis változatosságot nyújt a sok eltérő akció. Könnyű elkezdeni, de nehéz a mesterévé válni.
A torony taktikázásra késztet. Tudod, hogy milyen kockák vannak benne és milyen akciókra számíts a következő körben, de fel kell készülnöd arra a lehetőségre is, hogy benn marad a kívánt kockád. Emiatt tervezned kell több lehetőséggel is arra az esetre, ha a szerencse ellened játszik.
Ha szereted a véletlen eseményeket egy stratégiai játékban, akkor a torony neked való.
Az Újvilág a közelben, már csak fel kell fedezned!

Magyar nyelvű szabálykönyv (Dunda fordítása)


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.