Augustus


Játékidő30 perc  Játékosszám2-6  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Paolo Mori

Kiadó: Hurrican
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Történelmi, Ketten és többen is játszható, Könnyű stratégia, Hosszú játék, 6 vagy több játékosnak, mégsem partyjáték, Év játéka (nyertes/jelölt)
Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Légy Te Augustus jobbkeze, szerezd meg a legbefolyásosabb szenátorok támogatását és hódítsd meg a vagyonos provinciákat.
Az Augustus egy könnyed, szórakoztató stratégiai kártyajáték, mely pár perc alatt megtanulható és akár hat fővel is játszható.

Szenátorok és provinciák
A játékban a fő szerepet a feladatkártyák kapják, melyeket a megfelelő időben és kombinációban teljesítve sok-sok bónuszpontot szerezhetsz.
Célod, hogy minél több feladatot teljesíts, úgy hogy a játék végén a legtöbb pontot érjék.

Légiós seregeid segítségével kell majd meggyőznöd a szenátorokat vagy meghódítanod a provinciákat. Hogy egy adott feladatkártyához épp milyen haderőre lesz szükséged, azt a kártyán lévő szimbólumok jelzik. Az aktuálisan mozgósított  haderőket minden kör elején egy zsákból húzzátok ki. A kihúzott haderőt jelképező sereget bármelyik feladat teljesítéséhez felhasználhatod, amin az adott szimbólum látható.

És a jutalom hol marad?
A szenátorok meggyőzése illetve a provinciák meghódítása természetesen jelentős előnyöket biztosít számodra, mint pl. légiósok soron kívüli mozgatása, ellenfél légiójának visszaküldése, haderők helyettesítése, egy küldetés azonnali teljesülése.
Tervezés, kombinálás
A játék során, ha egy picit odafigyelsz, láthatod mennyi kombinációs lehetőség és taktikai elem rejlik a feladatkártyák megfelelő kiválasztásában. Ugyanis a provinciák különböző színű régiókban találhatóak. Ha egy régióból több provinciát is megszerzel, elvehetsz egy jutalomlapkát. Szintén bónusz jár a teljesített feladatok mennyisége után, valamint egy-egy terület arany illetve gabona nyersanyaglelőhellyel rendelkezik, s ezek többségének birtoklása is plusz pontot jelent.

Az sem mindegy, hogy egy adott feladatot mikor fejezel be, hiszen ha egyszerre készültök el egy-egy feladattal, nem mindegy ki jut először a bónuszokhoz. A másik játékos légióit vagy kártyáit célzó támadó hatású feladatok befejezését is érdemes egy megadott pillanatra időzíteni, pl. a légiósok visszahívása egy majdnem kész küldetésnél elég bosszantó tud lenni.

Összegzés
Az Augustus egy gyors, pörgős, egyszerű stratégiai játék, mely már két fővel is élvezetes, bár inkább több fővel lesz igazán izgalmas. Egyszerűsége ellenére igen kellemes hangulatú, melyben sok lehetőség van még - elég ha csak a kihasználatlan nyersanyagokat vesszük alapul - kiegészítők számára.
Ajánljuk kezdőknek és gyakorlott játékosoknak egyaránt.

Magyar játékszabály


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.