Eldritch Horror - Mountains of Madness


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2014
Szabály a dobozban:
Sorozat: Eldritch Horror játékok

14490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Fedezd fel a szellemjárta Antarktiszt a Mountains of Madness című kiegészítőben, az első melléktáblával. A H.P. Lovecraft által megalkotott világban lesz alkalmunk ismét új helyszíneken barangolnunk, nyomokat keresnünk és harcolnunk rettegett szörnyetegekkel.

További tulajdonságok:

 • A Mounains of Madness egy új játéktáblát ad az alapjátékhoz
 • Több mint 150 további jelzővel bővíti a játékot
 • Nyolc új karakter, akik egyedülálló képességeikkel szállnak harcba az emberiségért
 • Két új Mérhetetlen Vén, az Elder Things és Ithaqua
 • Számos új szörny, kapu és megannyi más szörnyűség
 • Értékelések, vélemények:


  Értékelés:

  írta Stefán György
  Dátum: 2015-01-27 09:13:56

  Sokat gondolkodtam, hogy mennyire célszerű megvenni ezt a kiegészítőt, mivel alapos utánajárás során megszerzett információk, illetve az ár (majdnem annyi, mint az alapjáték) is eléggé felemás érzéseket keltettek bennem. Végül csak megvettem, és lássuk, hogy mit kaptam a pénzemért.

  - 8 új karakter (kicsit erősebbnek éreztük őket, mint a régieket, így az utóbbi játékoknál a társaságból kevésbé szívesen választottuk az alapjáték nyomozóit)
  - 2 "új" Mérhetetlen Vén (kifejezetten zavaró, hogy az alapjáték 1 epikus és egy 1 nem-epikus (!) szörnye hirtelen főellenséggé nemesült, különösen, hogy a Wind-walker továbbra is megkapható szóbeszédként [rumor], sőt előfordulhat, hogy ebben a formában hamarabb véget vet a játéknak, mint Mérhetetlen Vénként)
  - Antarktisz kiegészítő tábla + hozzá kapcsolódó speciális kártyák és jelzők (biztos ízlés kérdése, de megítélésünk szerint teljesen játékidegen lett a világhoz toldott tábla, főleg, hogy így több helyszín lenne ott, mint szinte bármely "normál" földrészen az alapjátékban. Ráadásul másképp és más kártyákkal működik ott a játék. Lehúzásnak és öngólnak érzem a készítők részéről, mi kihagytuk a játékokból ezeket az újdonságokat)
  - 6 bevezetés [prelude] kártya (érdekes újítás, bár kevéssé vonzó. Gyakorlatilag egy "mellékküldetéssel" nehezíti az amúgy sem egyszerű alapjátékot - szerencsére csak opcionálisan. Van benne lehetőség, de szerintem nincs teljesen kidolgozva az ötlet)
  - fókusz jelző (nagyon pozitív változás, végre van alternatíva a "clue-ért újradobhatsz" pazarlásnak, ráadásul plusz akciót adhat a "megszorult" karaktereknek)
  - 16 új városi találkozás [encounter], 6 új külső világ [other world]; 48 új kutatás [research] és 6 új expedíció kártya (utóbbi kissé furcsa, városi (!) expedíciókat vezet be)
  - 6 új kapu jelző (már nem csak városban nyílhatnak kapuk, hanem expedíciós helyeken is)
  - 14 új nem-epikus és 8 epikus szörny (többsége szerencsére az Antarktisz kiegészítő tábla nélkül is használható - új képességekkel: fizikai rezisztencia és mágikus rezisztencia. Érdekesebb, változatosabb csatákra lehet készülni, főleg, ha egy helyen több, különböző képességű szörny is felbukkan... :-))
  - 8 új ereklye, 16 új tárgy
  - 4 féle új varázslat (banishment - nagyon hatékony szörnyirtó; arcane insight - nyom [clue] termelő; storm of spirits - csatamágussá változás; intervene - mások erősítése)
  - 42 egyedi [unique] tárgy, segítő és feladat (ezek az segítségek csak egyedi módon kerülhetnek a karakterekhez)
  - új kondíció kártyák (hypothermia; üldözött [hunted]; éhség [hunger]; fertőzés [infection] + támogatás [funding] - ez utóbbi pozitív hatás)

  Kicsit hosszú lett ez a leírás, de úgy gondolom, hogy másnak is érdemes elgondolkodnia, hogy mennyire éri meg beszerezni a kiegészítőt, és talán ez a vélemény nyújthat ebben némi támpontot. Összességében szerintem nem érte meg a kiegészítő az árát, mivel kevés igazán pozitív és érdemi újítást, kiegészítést hozott, bár az semmiképpen nem mondható el róla, hogy ne színesítené az alapjáték letisztult mechanizmusait.

  Írd meg a véleményedet

  Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

  Alapjátékok:


  16990,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  17990,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban

  Kiegészítők:


  7990,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  8490,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  14490,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  8490,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  16990,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  8490,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban


  15990,- Ft
  Azonnal kapható
  a boltban