Camel Up (magyar)


Játékidő30 perc  Játékosszám2-8

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Steffen Bogen

Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2014
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Camel Up játékok
Címkék: Verseny, Év játéka (nyertes/jelölt), 2016. év magyar társasjátékdíjra beválogatott, Típus: Családi, Fogadás
7890,- Ft
Várható érkezés:
10-14 nap

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A Camel Up-ban a játékosok öt versenyfutó tevére fogadhatnak a játszma során. Minél merészebben kockáztatnak, vagyis minél előbb teszik meg tétjeiket, annál nagyobb nyereményre számíthatnak, ha az általuk tippelt teve lesz a befutó. A tevék persze igen rakoncátlan állatok, még egymás hátára is képesek felmászni, hogy egy darabon elvitessék magukat. Lássuk, mi tesz egy tevefutamot igazán izgalmassá!

Verseny a piramis körül
Tevéink egy gyönyörű 3D-s, vagyis a tábla síkjából kiemelkedő piramis körül vágtáznak játék folyamán. Azonban halott fáraó helyett dobókockák vannak benne, melyek közül minden játékos körében kidob egyet a piramis. A kockák színe a tevék színének megfelelő, és mindig az az állat léphet, akinek a kockáját kidobta a piramis. Így aztán a játékosok sosem tudhatják melyik teve és mennyit fog mozogni legközelebb.

Tisztességtelen ember bizonytalanra nem fogad
Természetesen mindenki szeretné az általa preferált tevét a legjobb helyen látni a mezőnyben, így az egyes játékosok manipulálhatják a pályát, rettentő száraz, és oázisos mezőlapkák elhelyezésével. A szárazságot a tevék kerülik, ha ilyen mezőn fejeznék be mozgásukat, akkor inkább visszalépnek egyet, az oázisokat viszont kedvelik, így az oázis lapkájáról plusz egy lépésre van lehetőségük.

Melyik teve lesz a befutó?
A játék akkor ér véget, ha egy teve átlépi a célvonalat. Persze előfordulhat, hogy az adott teve egy másikat is cipel a hátán eközben, de hát a tevefutam már csak ilyen marad. A játékosok természetesen megtippelhetik a játék folyamán bármelyik körben, hogy szerintük melyik teve lesz az első. Ilyenkor egyik kártyájukat arccal lefelé elhelyezhetik a tábla megfelelő helyére. A játék végén ezek a lapok felfedésre kerülnek, és az első játékos aki helyesen tippelt kap valamennyi pénzt, a második helyesen tippelő kevesebbet és így tovább. Persze a rossz tippekért pénzlevonás jár, így nem árt kétszer is átgondolni, hogy kire teszik a játékosok a voksukat.

Pénz, pénz, pénz
A játékosok pénzt szerezhetnek az egyes fordulók végén, ha jól tippelték meg, hogy melyik lesz a mezőnyt első vagy második tevéje az adott forduló végén. Ez persze a piramis által véletlenszerűen kidobált kockák miatt igen nehéz feladat, ráadásul a száraz és oázisos pályaelemek is belezavarhatnak a képbe. Ha ez nem lenne elég, a tevék egymás nyakába is mászhatnak, ha azonos mezőn fejezik be mozgásukat, így mókás holtversenyeket alakítva ki. Mint látható, ebben a játékban minden a tevékről és a pénzről szól, így a játék nyertese is az lesz, aki az első teve célba érése után a legtöbb pénzzel rendelkezik.

Összegzés, ajánlás
A Camel Up egy rendkívül szórakoztató, egyszerű játék, amiben nagy szerepet kap a szerencse. A játéknak van egyfajta verseny hangulata, de inkább a tétek megfelelő megtétele az ami igazán számít, és amit a játékosok befolyásolni tudnak. Bár a szerencse szerepe nagy, ez egyáltalán nem zavaró, sőt még több nevetéshez és mókához ad jó alapot. A játék elsősorban gyerekes családok körében lehet befutó, és az is elmondható róla, hogy minél többen játsszák, annál izgalmasabb lesz a verseny is. Tapasztaltabb társasjátékos körökben is megállhatja a helyét, de valószínűleg inkább csak egy „filler” játékként, vagyis két komolyabb játék közti átvezetőként. A doboz tartalma A dobozban 60 db kártya, játéktábla, pénz jelölők, dobókockák, teve jelölők és az összeszerelhető piramison kívül számos egyéb tartozék található.

Videós ismertető:

Angol szabály: https://file.trictrac.net/file-53c51bf56a168.pdf

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Fazekas Péter
Dátum: 2015-07-15 16:40:42

Tényleg jó kis játék! A legfontosabb, hogy nem szabad túl komolyan hozzáállni. Ez egy olyan játék, amihez leülsz a családdal, barátokkal, és jókat kacagva ülitek végig a "futamot". Nem kell túl gondolkodni, összetett játékot kedvelőknek kevésbé ajánlanám. 2 személlyel valóban játszható, de nem túl élvezetes, 3-mal nem rossz, de 4 és fölötte már igazán jó mulatság!

Értékelés:

írta Antal Zoltán
Dátum: 2015-12-27 15:17:33

Sziasztok!
Sajnos igazi véleményt még nem tudok írni, mondani a játékról, de már szerencsére sikerült beszerezni, csak még nem próbáltuk ki. Csak annyit jegyeznék meg, amin elgondolkodtam a dobozt nézegetve, hogy mitől lett ez "Camel up", hiszen a dobozon a "c" betű a második sorra is leér, és akkor úgy is lehet olvasni, hogy "Camel Cup", aminek ugye egy teveversenyes játéknál még értelme is van... amúgy nagyon szépen kidolgozott a játék, és a a piramisos kockázás is nagyon ötletes, remélem hamarosan ki tudjuk próbálni páran, és szerintem a kiegészitő is be lesz hozzá szerezve rövid időn belül.....

Értékelés:

írta Szüts Péter Lóránt
Dátum: 2016-08-15 14:12:43

Nagyon igényesen kivitelezett játék, szerintem teljesen megéri a pénzét. Pláne úgy, hogy pl. A Kis Herceg, amit szintén megvettem, ehhez képest sokkal kevesebb elemet tartalmaz és csak 1500 Ft-al olcsóbb. A játék maga nagyon ötletes és szórakoztató, főleg a piramisos dobókockázás tetszik és az, hogy a tevék egymás hátára állhatnak, így még az utolsó körökben se lehet biztosan megtippelni a befutót. 5-en játszottuk, úgy nagyon mókás és pörgős volt, de nagyon jó, hogy akár 8-an is lehet játszani, így kiváló partijáték lehet belőle. Biztos, hogy még sokat fogunk vele játszani.

Értékelés:

írta Szűcs Ferenc
Dátum: 2018-07-29 10:15:15

Alapvetően szerencsén alapul a végkimenetel, de valamiért mégis egy nagyszerű, jól összerakott játék.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


9990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kiegészítők:


5490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


4990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban