The Battle of Five Armies


Játékidő90 perc  Játékosszám2  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Roberto Di Meglio
Marco Maggi
Francesco Nepitello

Kiadó: Ares Games
Kiadás éve: 2014
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Fantasy, Harci stratégia, Csak ketten játszható, Típus: Stratégia, tematikus: Lord of the Rings
27990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A sárkány elpusztult, a Magányos Hegy kincse szabad préda. A seregek sorra érkeznek Erebor elé, hogy megütközzenek egymással. Orkok, emberek, tündék, törpök és goblinok. Vajon melyik had szerzi meg a győzelmet?

Harc a hegy lábánál

The Battle of Five Armies egy harci stratégiai játék Középfölde világán, melyben hadseregeket mozgattok a táblán, megpróbálva elsöpörni az ellenfelet. Hőseitek vezetik a támadásokat, sasok és denevérek röpülnek felettetek, trollok pusztítanak a falvakban. Itt a harc játssza a főszerepet.

A háború kockái


Az akciókockák döntik el, hogy mit is fogsz tudni tenni egy körön belül. Amilyen oldalakat gurítasz, azokból kell gazdálkodnod. Segítségükkel új harcosokhoz jutsz, lépsz a táblán, hadvezéreket, hősöket mozgatsz, támadásokat kezdeményezel és így tovább. Minden dobás más lesz és alkalmazkodnod kell az adott körben a lehetőségekhez. Egy kör addig tart, amíg mindkét oldal fel nem használja az összes kockáját.

Összecsapások

A küzdelem során több tényezőt is figyelembe kell vennetek. Nem csak a hadtest létszáma, de összetétele is számít, ahogy a környezet is. A lovasság sokkal jobban teljesít a sík terepen, semmint egy erődítmény falai közt. A megfelelő hadvezér bátorságot önt a szívekbe, amik néha sokkal többet jelent ezernyi kardnál is.

A csatákat kockadobásokkal döntitek el. Egy-egy küzdelem gyorsan lezajlik, még akkor is, ha nagy csapatok találkoznak. A szerencse szerepet játszik, hisz’ kockákról van szó, de a megfelelő taktikai döntések és kártyák kiküszöbölik ezt a tényezőt.


Eseménydús küzdelmek

A harcok mellett a történet is nagy szerephez jut. Az esemény pakli lapjai nem csak a játékmenet szempontjából jelentősek, de színesítik a történéseket, ténylegesen megelevenítve a Hobbit utolsó fejezeteit.

A játék akkor ér véget, ha valamelyik oldal teljesíti a kitűzött célját. A Szabad Népek seregei abban az esetben győzedelmeskednek, ha elég ideig képesek tartani a területet, vagy ha megölik Bolgot. Az Árnyék csapatainak el kell foglalniuk a környező települések többségét vagy a Hegy bejáratát.

A doboz tartalma


125 műanyag figura, 1 játéktábla, 23 dobókocka, 91 kártyalap, valamint rengeteg jelző.

A sárkány kincse


Kiváló harci játékot kapunk a The Battles of Five Armies személyében. A játék a sok szabály és történés ellenére könnyen halad, nem tart tovább másfél óránál. A játéktábla fantasztikusan néz ki, ahogy a műanyag seregek is megkönnyítik a beleélést.

A játékmenet ismerős lesz azoknak, akik játszottak már a War of the Ringgel. Mindkét játék közel azonosan működik, de amíg a Gyűrű Háborújában egész Középföldét megrengető eseményeket idéztek elő, itt csupán egy hegyért küzdötök.

Ha vége a harcoknak, kié lesz az Arkenkő és vele együtt a hegy kincse?Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.