Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Small World - A Spider's Web


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadó: Days of Wonder
Kiadás éve: 2014
Szabály a dobozban:
Sorozat: Small World játékok

Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Ice witches (jég boszorkányok) – Átcsoportosítási fázisban magához vehet egy „tél jelző” lapkát minden egyes általa uralt olyan régiókért, amin mágikus forrás található. Az átcsoportosítása végén ezeket leteheti egy meglevő területére vagy egy szomszédos régióra és azonnal megnöveli a terület védelmét 1-el. Egészen addig lent maradnak a „tél jelzők” míg a faj aktív, továbbá mások számára 1-el kevesebb győzelmi érmét hoznak az olyan régiók az elfoglalás után amin tél jelző található! (Pl.: Sima terület 1 helyett 0 győzelmi érme!)

Skags – Véletlen szerűen választ egy „zsákmány jelző” lapkát úgy, hogy azt senki se láthassa és ráteszi az éppen elfoglalt területére. Minden egyes foglalásnál ezt megismétli, amíg a tálcáról az összes „zsákmány jelző” rá nem kerül a táblára. Amikor az összes "zsákmány jelző" felkerült a táblára, a Skags nép tulajdonos óvatosan megnézheti, hogy melyik lapka mit takar aztán visszateszi azokat. (ezzel felkészül, hogy melyik megyéjét miként védje meg) Amikor valaki meghódít egy olyan régiót amin „zsákmány jelző” lapka található, akkor az felfordítja azt és a következők történhetnek:
Ha „Skag támadást” ábrázol, akkor a hódítás sikertelen, továbbá a saját visszatérő katonáiból megy vissza az 1db a tálcára és a támadó a körében többször nem próbálhatja meghódítani ezt a területet, viszont az innen megmaradt visszatérő katonáival még támadhat tovább a pórul járt illető.
Ha győzelmi pontot ábrázol, a támadó azonnal megkapja ezt az értéket a banktól.
A ”zsákmány jelző” lapkák felfedés után visszakerülnek a tálcára és újabb Skag hódítás esetén sem jönnek be újra!

Slingmen (parittyások) – Egy megyével távolabb is foglalhatnak mint a szomszédos, az ilyen foglalásokért 1 győzelmi pont jár a banktól. A képesség tavon át működik, de a tengernél nem.

Copycat (másoló) – Minden kör elején ráhelyezi a „másoló tükör” lapkát a lent levő 6 választható kombó egyik képességére és ezt a képességet lemásolja (azaz használja) az aktív fajod a következő köröd kezdetéig vagy amíg valaki fel nem veszi azt. (utóbbi esetben ideiglenesen visszakerül hozzánk a „másoló tükör”) Meg kell jegyezni, hogy néhány képességnek csak egy konkrét körben van értelme. Pl.: A „Wealthy” (gazdag) képesség lemásolása csak a játék első körében működik, valamint a „Stout” (szívós) képesség is lemásolható, de ennek értelme csak akkor van, ha köröd végén hanyatlani szeretnél. („Stout” = hódítási fázisod végén megcsinálhatod a hanyatlásodat is.)

Lava (láva) – Átcsoportosítási fázisban minden egyes általunk uralt hegység típusú régiónként felvehetünk 1db „láva” lapkát (maximum 4db) és ezt ráhelyezzük egy a hegység területtel szomszédos területre (kivétel ha azt a régiót védi valami képesség). Ahová „láva” lapka kerül, onnan visszakerülnek a katonák a tulajdonosának kezébe a szokásos 1db veszteség nélkül! A „Lava” képesség tulajdonosának a következő köre kezdetéig nem is támadhatóak ezek a megyék. A következő körének kezdetén lejönnek a „láva” lapkák és kezdődik elölről az egész.

Soul-touch (lélek érintő) – Amikor a lélek érintő fajod hanyatlani kezd feléleszti a már hanyatló kombódat és a következő körödben új kombó választása helyett az eggyel régebbi kombóddal fogsz majd jönni újra. Részletesebben: Amikor hanyatlást mondasz, visszaveszed az előző hanyatló kombódat magad elé és visszafordítod azt aktív oldalára, a lent levő hanyatló katonákkal is ugyanezt kell tenni. A következő körödben a táblán levő felélesztett katonákról eldöntheted, hogy lent maradnak a táblán vagy visszaveszed azokat is a kezedbe, továbbá a tálcáról visszavesszük magunkhoz a kombóhoz hiányzó katonákat. (a különbséget kell visszavenni úgy, hogy kombó újra teljes legyen, vagy teljes kombó egységet ha már az előző hanyatló népünket teljesen kiirtották) Ezek után a felélesztettet kombóval kezdjük meg az új kört, mintha egy újonnan választott kombó lenne. (A hódítási szabályokat továbbra is bekell tartani! Pl.: ha minden katonát visszavettünk a kezünkbe, akkor a csak belépési területeken lehet kezdeni a hódítást)

A leírást készítette Kováts Balázs

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Lendvai Nikolett
Dátum: 2014-12-21 18:16:25

Érdekes és összetettebb karakterek és tulajdonságok. Nekem tetszik. :)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


12990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


13490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítők:


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e


Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


1790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


1390,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


7990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban