Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Small World - Royal Bonus


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadó: Days of Wonder
Kiadás éve: 2014
Szabály a dobozban:
Sorozat: Small World játékok

Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Fauns – Átcsoportosítási fázisban, minden egyes az aktív fajjal ebben a körben elfoglalt megyéért kapunk 1 katonát a tálcáról, továbbá azok az játékos áldozatok akiktől most hódított el területet a „Fauns” nép, szintén kapnak a tálcáról egy katonát minden egyes „Fauns”-ok javára elvesztett megyéért.

Igors – A harcokban legyőzött szörnyeket, elveszett törzseket valamint a seregekből az 1db tálcára kerülő katonákat innentől kezdve az aktív „Igor” nép gyűjti. A körének megkezdésekor az ily módon gyűjtött lapkákat beválthatja a tálcán a saját faj lapkájára. A becserélés arányát az határozza meg, hogy hányan játszanak. (Pl.: 4 játékos esetén 4db gyűjtött lapkát válthat be 1db saját faj lapkájára) Ha elég lapkát sikerül összegyűjteni, akár több katonádat is kiválthatja az!

Shrubmen (cserje emberek) – Minden erdő típusú megye amit „cserje emberek” uralnak sérthetetlenné válik, még hanyatlásba forduláskor is az marad!

Aquatic (vízi) – Minden vízpart menti megye 1db győzelmi érmével hoz többet, viszont minden nem vízparti terület 1db győzelmi érével kevesebbet.

Behemoth (behemót) – A speciális képesség tulajdonosa maga elé helyezi a két fajta „behemót” lapkákat 2db toronyba csoportosítva. (2 x 6db lapka) Mind a két fajtából felhasználhat a játékos hódításra és utána azok ott maradnak védekezésre is ezekből a katonákból az alábbiak figyelembe vételével:
- Mindkét típusból 1-1csoportnyit használhat fel a játékos hódításra, majd védekezésre.
- Csoport nem bontható szét.
- A két különböző fajta „behemót” nem keverhető össze és a két különböző típusú csoportok nem használhatóak ugyanazon terület foglalására.
- Egy terület foglalásához kötelező rakni minimum 1db aktív fajunk lapkáját is. (Csak „bemeót”-tal nem foglalhatunk.) Mindkét csoport méretét (azaz, hogy hány katonából áll egy csoport a maximum 6db-ból) az határozza meg, hogy hány darab mocsár típusú régiónk van. Amikor az aktuális hódítási körünkben szerzünk egy újabb mocsár területet, a csoport tetejére kerül ennek értelmében egy újabb lapka növelve a csoportot, de amint vesztünk egy mocsár területet, azonnal gyengül is mindkét csoport egyel. (Pl.: volt 2db mocsarunk, valahol foglalásnál felhasználtuk a 2db 2-es behemót csoportunkat kombinálva a minimum 1db aktív fajunk lapkájával, közben hódítottunk egy újabb mocsarat a 2-es „behemót” lapka csoportok tetejére jön egy újabb és már is 3-assá válnak a csoportok erősebb védelmet képez.)
- Ha meghódítanak egy „behemót”-okkal (is) védett területet, akkor csak az aktív faj lapka megy ki a tálcára, az innen legyilkolt behemót csoportot a tulajdonos áthelyezi egy másik területére védekezni a támadó játékos körének végén. (Ez a terület nem lehet a másik behemót csoportjával védett terület!)

Fireball (tűzlabda) – Átcsoportosítási fázisban vegyünk magunkhoz minden általunk ural mágikus erejű területért 1db „tűzlabdát”, a következő hódítási fázisunkban felhasználhatjuk ezeket mint 2 fős támadó egység. Egy területre több „tűzlabdát” is használhatunk, de mindig kell a hódításhoz minimum 1db aktív fajlapka is!

A leírást készítette Kováts Balázs

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Lendvai Nikolett
Dátum: 2014-12-21 18:15:21

A karakterek és a tulajdonságok is jók! Megéri. :)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


12990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


13490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítők:


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e


Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


1790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


1390,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


7990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban