One Night Ultimate Werewolf


Játékidő10 perc  Játékosszám3-10  (6 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Ted Alspach

Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Bezier Games, Inc.
Sorozat: One Night Ultimate játékok
Címkék: Év játéka (nyertes/jelölt) 2015, Deduktív játék, Típus: Party játék
7490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Ismét egy pörgős játék, aminek központi témája a vérfarkasok körüli mítoszra épül. Ebben a parti játékban  3-10 játékos élheti át egy vérfarkasok fenyegette falu lakóinak életét, de vigyázat, a játékosok közül néhányan maguk a rejtőzködő farkasok. Az éjszaka folyamán a vérfarkasok garázdálkodnak, reggel viszont a falu lakói meglincselnek valakit maguk közül, akikről gyanítják, hogy likantróp. Lássuk milyen izgalmakat rejt ez a parti játék!

Eljött a vérfarkasok éjszakája 


A játék tipikusan a „gyilkosos” játékok mechanikájával működik, vagyis a játék elején mindenki kap egy szerepet, majd mindannyian behunyjátok a szemeteket. A játékvezető ez után utasításokat ad arra, hogy bizonyos szerepekkel rendelkező játékosok mit csináljanak. 

Például vannak szerepek, akik ismerik a vérfarkasok kilétét, de a vérfarkasok nem ismerik őt. Vannak  olyan szereplők is akik titokban kicserélhetik más emberek szerepkártyáit, és rengeteg szerep van ami még tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű helyzetet. Miután mindenki végrehajtotta a szerepének megfelelő utasításokat jöhet a következő fázis.

Felébred a falu 

Reggel mindannyian kinyitjátok a szemeteket, és az éjszaka meglátottak, megtudottak alapján megpróbáljátok szavazással eldönteni, hogy melyik játékost lincseljék meg a rettegő falusiak. Akire a legtöbb szavazat kerül, azt a játékost a falusiak meglincselik, szerepkártyáját fel kell fordítani. Ilyenkor számos meglepő dolog történhet. Például ha a vadász hal meg, akkor ő kijelölhet valaki aki szintén kiesik a játékból. Ha az így kijelölt játékos vérfarkas volt, nyertek a falusiak. A falusiak nyernek akkor is, ha elsőre vérfarkast szavaznak ki. Számos más, esetenként elég mókás lehetőség is van. Előfordul például olyan szerep aki eleve meg szeretne halni, ezért ha a falusiak kiszavazzák, akkor ez a szereplő nyeri meg a játszmát. Ha viszont nem speciális karakter, vagy vérfarkas esik ki a játékból, akkor a farkasok győzelmével ér véget a játék.


Összegzés, ajánlás 


Fontos kiemelni, hogy a játék az eredeti Ultimate Werewolf rövid változataként fogható fel. Ebben a játékban 1 szavazásról döntenek a játékosok, ami mindenképp meghatározza a játék végkimenetelét, ezért is lehet lejátszani körülbelül 10 perc alatt egy meccset. A lényegi különbség a két változat között leginkább a játékhosszban és a grafikában leledzik. Éppen ezért a játékot azoknak ajánljuk akik ténylegesen egy ilyen egylövetű, nagyon rövid parti játékot keresnek. Akik hosszabb izgalmakra vágynak, de maradnának a témánál, azoknak az Ultimate Werewolf lehet a megfelelő választás.

Mi van a dobozban?


16 karakter lapka és token
Szabálykönyv

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Sándor Gábor
Dátum: 2015-07-14 16:05:23

A játékot, alapvetően szkeptikusan vettem meg, hiszen én magam sokkal jobban szeretem az órákig elhúzódó, taktikus játékokat, sok, jól kidolgozott játékelemmel, közepesen bonyolult szabályrendszerrel, de szükségem volt egy olyan játékra, amelyet bármikor elő lehet venni, könnyen, gyorsan el lehet magyarázni és mindenkinek szórakozást biztosít, amivel kapcsolatos reményeimet tökéletesen beváltotta.

Alapvetően egy nyomozós játék, ami tíztől, kilencvenkilenc éves korig tökéletes szórakozást, kikapcsolódást és nevetést okoz órákon keresztül, így azok, akik már ismerik a játékot már előre kérik, hogy mindenképpen vigyük magunkkal, ha társaságba megyünk.

Öt-hat kör lejátszása után (játékosok számétól, illetve beállítástól függ, de jellemzően háromnegyed-egy óra) ajánlott szünetet tartani, ugyanis egy idő után a játékosok, a folyamatos kombinálás, taktikázás miatt mentálisan kifáradnak, fásultak lesznek, összekeverik az aktuális szerepüket, játékállást, a korábbi körök szerepeivel.

Értékelés:

írta Földvári György
Dátum: 2017-08-02 21:09:00

Ez a játék nagyon bejött! Eddig akárhol, akármilyen társaságban játszottuk, sikert aratott.
Pörgős, igazi party játék. Kell hozzá logika, és ügyes kommunikáció, de ami a legjobb, jól összehozza a játékosokat.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


7490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


7490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


7490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban