Temporum


Játékidő35 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Donald X. Vaccarino

Kiadó: Rio Grande Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címke: Típus: Családi
12890,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Ebben a társasban a játéktábla lehetséges történelmi múltakat mutat. Lehetséges, hogy az egyikben Egyiptom fedezi fel Amerikát, a másikban robotok veszik át az uralmat a földön, és így tovább. Időutazókként mindegyikbe ellátogathattok. Az egyetlen ami ezekben az alternatív idővonalakban számít csak az, hogy ki uralkodik ki felett mikor feltalálják az időutazást. A te feladatod, hogy a többi időutazót megelőzve úgy alakítsd a történelem menetét, hogy végül egy neked kedvező jövőbe juss.

Utazz időn és téren át

A játék egy központi táblán zajlik, amin négy kor van jelölve, elágazó fastruktúrában. A tábla grafikája rendkívül szép, az egyes korokhoz pedig szépen kidolgozott kártyák paklija tartozik. Minden korhoz egy-egy pakli jár, melyekből majd csak néhány kerül fel véletlenszerűen a táblára. Az első kor a kőkor, ahonnan két lehetséges útvonal indul ki. Mindkét helyszínből másik két útvonalon lehet tovább haladni, így mire az utolsó korba is eljuttok majd, egészen szövevényes útvonal hálózatot hagytok magatok mögött.

A játékot a jelenből kezditek, saját körödben pedig lehetőséged van visszautazni az időben. Ilyenkor lehetséges megváltoztatni az idővonalat, vagyis ha például visszalépsz a negyedik korból a harmadikba, akkor az adott jelenkort megváltoztathatod (például az idegenek uralmáról a robotok uralmára). A különböző korok és idősíkok más-más képességek birtokába juttatnak, ami általában pénzt jelent, vagy a győzelmi sávon mozgathatod általuk a jelölőidet.

Minden körben lehetőséged van kártyákat is kijátszani, attól függően, hogy épp hol tartózkodsz a valós idő hálójában. Ezek a kártyák is vagyonodat gyarapítják, illetve a győzelmi sávon való mozgást segítik, ha tudsz eleget lépni. A játék tehát lényegében arról szól, hogy olyan mederbe tereld az időt, ahol a neked legkedvezőbb képességekhez juthatsz hozzá. Így sok pénzt szerezhetsz, amiből sok lépést tudsz vásárolni a győzelmi sávon. Ha az összes jelölődet sikerül átmozgatni a győzelmi sáv első kort jelölő helyéről a negyedik korba, akkor megnyered a játékot.

Összegzés, ajánlás

Sajnos a játék nem adja át az időutazós hangulatot túlságosan, mivel minden korban nagyjából ugyan azokat a dolgokat hajthatják végre a játékosok. Nincs túl nagy különbség a helyszínek között, mindegyiken lapot húzhattok, lapot játszhattok ki, vagy győzelmi pontokat kaphattok a lapjaitokért. A kijátszott lapok megszínesíthetnék a játékot, egyedi képességeket adva és így változatossá téve a játékot, de a kártyákat minden játékos egy közös készletből húzza véletlenszerűen, így túlságosan szerencsefüggő, hogy egy használható kombó kijön-e a pakliból vagy sem. Próbáljátok ki a játékot, ha valami időutazós játékkal játszanátok, hátha mégis átérzitek tematikát és megtetszik a játék a csapatotoknak!

Mi van a dobozban?

játéktábla
108 kártya
tokenek és jelölők
szabálykönyvÍrd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.