Kingsport Festival


Játékidő90 perc  Játékosszám3-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Andrea Chiarvesio
Gianluca Santopietro

Kiadó: Passport Game Studios
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Horror, Maratoni játék, Friss leírások
17990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


A kingsporti fesztivál sok érdeklődőt vonz. Gyermekek és felnőttek egyaránt szívesen látogatják, ám nem tudhatják, hogy mi folyik a háttérben. A fesztivált sötét kultisták működtetik, akik a Mérhetetlen Vének és a hatalmas Cthulhu megidézésével fáradoznak.

Nyit a hírhedt fesztivál!

A Kingsport Festival egy stratégiai játék, mely a lovecrafti Cthulhu-mítoszra építkezik. Ez a félelmetes gót, horrorisztikus sci-fi egy árnyas, gonosz városként festi le Kingsportot, amely a játék központi helyszíne. Ti kultistákat alakítotok, akik célja minél nagyobb befolyást szerezni a fesztivál ideje alatt.

Sötét kockák

A játék alapvetően kockákat használ, amik erősen befolyásolják, hogy mit is tudsz tenni a későbbiekben. Három dobókockával gurítasz, amelynek eredményétől függően tudsz hatalmat kérni a Mítosz lényeitől.

Például az eredményed kettő, négy és hat. Ebben az esetben mindhárom kockát felhasználva imádkozhatsz a tizenkettes számú szörnyeteghez vagy akár a kettes, négyes és hatoshoz is. Minél nagyobb sorszámú a lény, annál nagyobb erőt képes átadni, de néha sok kicsi többet ér, mint egy nagy.

A jutalom többféle lehet. Kaphattok gonosz erőforrásokat, amiket a városban tudtok felhasználni; vagy lehet győzelmi pont is, amely a játék végén jön jól; de akár varázslatokkal is gazdagodhattok – igaz, ezek a földöntúli kiváltságok gyakran az ép elmétekbe kerülnek.

Kingsport ereje

A város számos épülete lesz segítségetekre. Az egyszeri halandók nem is tudják, mennyi érték emelkedik előttük az utcák mentén. Csak be kell lépni az ajtókon és a megfelelő igéket kimondani.

A szükséges erőforrásokat elköltve használhatod a térkép épületeit. Ezek többsége győzelmi pontot ad, valamint egy a későbbiekben is működő hatást fejt ki. Például a könyvtár feltárása után több varázslatot tárolhatsz, mint mások.

Támadás!

Sajnos sokan nem képesek megérteni, hogy ez a világ a Véneké és a szánalmas emberiségnek nincs helye itt. Ezek a személyek csoportokba verődve, nyomozóknak nevezve magukat, gyakran törnek a kultisták életére.

Ahhoz, hogy átvészeld és visszaverd a támadókat, a varázslataidra és épületeidre van szükséged. Ezek adják az erőt, amikre szükséged van a harcban. Ha sikerül átvészelned a rajtaütést, jutalomban részesülsz, ám ha elbuksz, valamit elveszítesz.

A doboz tartalma

Egy játéktábla, 15 kocka, 146 fajelző és 45 kartonlapka, valamint 110 kártyalap.

A kultusz hívása

Ha egy olyan stratégiai játékot keresel, ahol gonosz karaktert alakíthatsz, és szívesen lepaktálnál a rémségekkel, akkor ez a játék érdemes egy kipróbálásra. Egyszerű a játékmenet, de minél tapasztaltabbak lesztek, annál több mélységet és tervezést fedeztek majd fel. Külön említést érdemel a játék külalakja. Nagyon jól eltalálták azt a hangulatot, ami árad Lovecraft műveiből. A Vének iszonytatóak!

A Kingsport Festival azoknak fog igazán tetszeni, akik kedvelik az alaptémát jelentő műveket. Ha viszont a játékmechanika tetszik, de nem tudsz megbékélni a horrorisztikus elemekkel, akkor a Kingsburgot ajánljuk e helyett. Hasonló játék, középkori körítéssel. Nincs több idő tétlenkedni! Cthulhu még álmodva vár rátok, de már nem sokáig…Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.