Firkaland (Loony Quest)


Játékidő20 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Laurent Escoffier
David Franck

Kiadó: Asmodee
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Firkaland játékok
Címkék: Év játéka (nyertes/jelölt) 2015, Típus: Családi
8190,- Ft
Várható érkezés:
2018-09-24

Röviden a játékról, játékismertető


Arkadia földjén az uralkodó örökös nélkül maradt. Tornát rendezett hát, hogy a legrátermettebb versenyzőt emelhesse trónra. Te és barátaid jutottatok el a végső megpróbáltatásig, a hét világon át tartó versenysorozatig. Ki lesz közületek Arkadia új királya? A játék végére kiderül!

Vigyázz, kész, rajz!

A Firkaland egy vicces grafikájú ügyességi játék, ami koránt sem csak a családos társaságoknak lehet érdekes. A játékban a régi Super Mario nevű játékra hajazó pályákon kell átverekednetek magatokat. Minden világhoz több pálya tartozik, melyek végén egy-egy főellenséggel kell megküzdeni. A világokon belül a pályák egyre nehezednek, sőt az egymást követő világos is egyre nagyobb kihívást nyújtanak. De hogy is működik maga a játék?

Az adott pályát minden alkalommal a játéktér közepére kell helyezni, a játékosok pedig egy fehér táblára tett átlátszó műanyag négyzetet kapnak. A játékhoz jár táblafilc is, aminek használata a későbbiekben szerves részét képezi majd az előrehaladáshoz. Minden pályán van egy adott feladat, ami lényegében leírja, hogy mire jár győzelmi pont az adott szinten, és miért lehet mínusz pontokat kapni. Ilyen feladatok például, hogy bizonyos pályaelemeket be kell karikázni, össze kell kötni, ki kell kerülni és hasonlók. Mínusz pontokat általában azért lehet kapni, ha egy szörnyecskébe vezet valaki vonalat, vagy csapdába.

Indul a mókaverseny

Ez első olvasatra nem tűnik túl bonyolultnak, ugye? A játékban az jelenti a kihívást, hogy mindenkinek az átlátszó műanyagjára kell rajzolnia, miközben a pályát csak nézni lehet az asztal közepén. Miután mindenki elkészült a feladattal, vagy letelt az idő, a játékosok egyesével ráteszik a "rajzukat" a pályára, és megnézik, hogy sikerült-e összekötni, bepöttyözni vagy bekarikázni a küldetésnek megfelelő dolgokat. Így mindenki győzelmi pontot kaphat és veszíthet, ügyességének megfelelően. A pályán mindenféle bónuszokat is fel lehet venni, amivel a többieket hátráltathatjátok a következő pályán.

Ilyen bónusz például a banán, amit a pálya kezdete előtt az ellenfél műanyag lapjára kell dobni. Ahová a banán token leesik, ott az ellenfél nem haladhat át vonallal. Ilyen bónuszokból pajzsot is szerezhetsz amivel védekezni lehet mások "átkai" ellen, vagy győzelmi pontot érő lapkákat is kaphatsz.

Összegzés, ajánlás

A Firkaland egy nagyon pörgős játék amit az egész család élvezhet. Nagyon jó fejlesztő játék is, mivel a szem-kéz koordináció nagyon fontos a boldoguláshoz benne. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy bár az első világ pályái egyszerűek, a játék a harmadik világ körül már a felnőttektől is komoly odafigyelést igényel, a végén pedig már konkrétan azért kell küzdeni, hogy ki kapjon kevesebb negatív pontot. Külön említést érdemelnek a világ végi főellenségek, akik legyőzéséhez mindig valamilyen egyedi kis küldetés, vagy küldetések teljesítése szükséges.

Mi van a dobozban?

1 szabálykönyv
1 homokóra
21 kétoldalas pálya
5 átlátszó rajzoló tábla
5 táblafilc
tokenek

A magyar nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Rendbontó
Dátum: 2016-11-24 12:48:03

Jópofa játék, amit főleg a gyerekek fognak élvezni, de a felnőtt korosztály is el tud vele szórakozni. Ötletes társasjáték, nem találkoztam még ilyesmivel. Olyan, mintha a Márió, Jazz JackRabit, stb. számítógépes játékot csinálták volna meg társasjátékba. Lehet szívatni rendesen a játékos társakat, ha esetleg már túl jól menne nekik a rajzolás. Egy órát bőven el lehet ezzel a társassal bohóckodni. Könnyed kikapcsolódás.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


7990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítő:


4190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban