Colt Express (magyar)


Játékidő30 perc  Játékosszám2-6  (5 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Christophe Raimbault

Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Gém Klub Kft.
Sorozat: Colt Express
Címkék: Spiel des Jahres nyertes, Ajándék társasjátékos padawanoknak, Vadnyugat, Típus: Családi, Magyar társasjáték díj nyertesek,
9990,- Ft
Várható érkezés:
Talán 2019. Q3

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A vonat békésen zakatolt a vadnyugaton negyvenhét utasával, akik azonban hamar felfigyeltek a lábak dobogására a tető felől, ahogy az eldördülő lövések zaja is elnyomta az emberek beszélgetését. A vonatot megtámadta egy csapatnyi bandita és megindult a harc a zsákmányért!

Elő a revolvert!


A Colt Express egy vonatrablás történetét meséli el, amelyben ti alakítjátok a rablókat. Bejárjátok a vonatot, kimásztok a tetőre, verekedésekbe bonyolódtok, lövöldöztök, és lehetőség szerint megkaparintjátok az utasok értékeit.

A tervezgetés


A gazdagodás e formája nem olyan egyszerű, mint sokan hiszik. A rablás kivitelezése alapos tervezést igényel, amit a kártyáitokkal fogtok kivitelezni. Ki kell helyezned az asztal közepére egy lapot a kezedből, amely megmutatja a következő lépésed, ám még nem hajtod végre. A soron következő játékosnak a te kártyádra kell helyeznie a sajátját és ez így megy egészen addig, amíg mindenki ki nem rakott három vagy négy lapot. Csakis ezután kezdődnek el az akciók. Nem csak a saját lapjaid kell ismerned, de a többieket is figyelemmel kell tartanod. Elég egy kártyát elfelejtened, és lehet, a saját taktikád már nem is ér semmit! Nem lesz egyszerű feladat, főleg akkor nem, ha a vonat alagútba hajt és a sötétben nem tudod, mi történik körülötted.

Robban a bomba


Az események sebesen követik egymást. A kijátszott kártyák utasításait sorra végrehajtjátok és lesz, ami lesz! Egyetlen biztos dolog a káosz!

Még az első egy-két lap működni fog, de pár kör után már korántsem biztos, hogy jól terveztetek. Lehet, már nincs is ott a zsákmány, amit meg akartál szerezni, vagy nincs kire lőni. Esetleg a serif elállta az utadat és fel kell menekülnöd a vagon tetejére.

Az akciók végrehajtása után jöhet a következő tervező kör. A játék akkor ér véget, mikor a vonat befut az állomásra. Ekkor összeszámoljátok a zsákmányt, valamint az a rabló, aki a legtöbbet lőtte a kaland során, az még kap egy kis jutalmat. A legnagyobb vagyont összegyűjtő játékos a győztes!

A játék tartalma


6 vonat, 1 mozdony, 7 fabábu, 6 karakterlap, 132 kártyalap és 32 zsákmányjelző.

Fontos megjegyezni, hogy nincs játéktábla, ugyanis az összeállítható vonatok alkotják a terepet. A hangulatot tovább fokozza az elhelyezhető kaktuszok, sziklák is az asztalon. A külcsín elsőrangú.

Vonatrablás az élet


A Colt Express tetszeni fog mindazoknak, akik hamar bele akarják vetni magukat az akcióba. A szabályok rövidek, a játékmenet pörgős, a gyors gondolkodás fontos. Egy jó csapattal játszva remek parti játékká alakulhat, de kisebb létszámban is élvezhető, amikor is a taktikázás kerül előtérbe.

Ha egy remek vadnyugati kalandra vágysz, ne keress tovább!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta György János
Dátum: 2016-03-02 09:16:02

A doboz tartalmazza a vasúti kocsikat és a mozdonyt, amit a vásárlónak kell összeraknia. (kapunk képet az összeszerelésről:) ) Egy kártyajáték, amihez tartozik egy vonat. A vonaton banditákkal vagyunk és a kijátszott lapok alapján történik a banditánk lépése.
Pozitívumok:ötletes a mozdonyos megoldás. Ki lehet tolni az ellenfelekkel. Vicces és szórakoztató játék. Magával ragad a hangulata.
Negatívumok: játék előkészülete picit hosszú a lejátszáshoz képest. Nehezen lehet benne taktikázni. 2 játékos mód egyáltalán nem tetszett.
Kiknek ajánlanám: 4-6 fős társaságoknak, akik egy könnyed játékot szeretnének. Akik előnyben részesítik a humort és nem akarnak számolgatni, taktikázni. Igazi parti játék.

Értékelés:

írta Dancs Zsuzsanna
Dátum: 2016-11-12 23:15:10

Már tavaly megvásároltam ezt a játékot, de nem bontottuk ki, mindig csak a megszokott társasjátékokkal játszottunk. Ebben a hónapban viszont kipróbáltuk és nem bírunk leállni vele.
Mivel általában 5-en vagy 6-an játszunk, hamar összeraktuk a vonatot és a kocsikat. A játék pörgős, és fordulatokkal teli. Nem lehet - szerintem - minden lépést előre látni, így a szerencse is sokat számít, de én szeretem az ilyen játékokat.
Aki szereti a rövidebb ideig tartó pörgős, változatos játékokat, annak ajánlom.

Értékelés:

írta Veréb Szabolcs
Dátum: 2017-04-24 17:05:05

3 paci és egy fél. Láttam már jobb programming játékot, de ez is élvezetes. Megér egy próbát, a vonat, mint játéktér pedig kifejezetten tetszetős.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


10490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kiegészítők:


5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e


2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban