Risk - Walking Dead (Rizikó)


Játékidő60 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
USAopoly

Kiadó: Winning Moves
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Horror, The Walking Dead, Harci stratégia, Típus: Stratégia
16990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


A holtak ragálya ellepte a világot. A mesés társadalmunk hónapok alatt lett a kétségbeesett túlélés romja. A holtak sétálnak az utakon, felfalva mindenkit, aki él. Ha ez nem lenne elég, az életben maradtak sem képesek megbékélni egymással. Vajon melyik lesz a legharciasabb csoport, akik fegyverekkel képesek megvédeni magukat?

Rizikó élőholtakkal

A Rizikó számtalan változattal rendelkezik már és most az élőholtak is megkaparintották maguknak ezt az ikonikus játékot. A Walking Dead nevével fémjelzett átirat a megszokott alapokra építkezik, de több kisebb-nagyobb változtatással eléri a szükséges hangulatot, amit egy ilyen apokaliptikus világ hordoz magával.

Halottak serege

A játék egy területfoglalós, harci játék, melyben a hadsereged mozgatod a térképen, minél több ellenséget elpusztítva. Egyszerű kockadobásokkal dől el, hogy a harcoknak mi lesz a kimenetele. Ezt a szokásos játékmenetet bolygatják meg a holtak.

Az élőholtak egy semleges hadsereg, akiket senki sem irányít. Minden körben véletlenszerű helyeken felbukkannak újabbak, akik megtámadják a játékosokat, folyton nehezítve a túlélést. A küzdelem más velük: könnyebb leteríteni egy járkálót, de ha ők terítenek le egy élőt, az beáll a holtak seregébe.

Minden területen kell elég őrszemet tartanod, ha nem akarod, hogy egy kósza, felbukkanó szörnyeteg éket üssön a biztosnak vélt táborod falán. Kordában kell tartanotok a közös ellenséget, különben ellepnek titeket.

Régi ismerősök

Természetesen a sorozat ikonikus karakterei is felbukkannak, így lesz teljes a Walking Dead élmény. A seregek vezetői közt megtaláljuk Ricket, a Kormányzót és még a Greene családot is. Nekik köszönhetően minden játékos valami egyedi képességgel vonul harcba a túlélésért.

A játék tartalma

Egy játéktábla, 5 vezérkártya, 32 területlap, 28 eseménykártya, 255 műanyag figura, 30 lőszeresláda, 3 őrtorony, 4 gránátjelző, 1 kitörésszámláló, valamint 5 dobókocka.

Élet egy régi ismerősbe

Mi újat lehet mondani egy Rizikó játékról? Igencsak régi játék, amely felett már eljárt az idő.
Mégis, miért érdemes még most is játszani?

Ahogy a legtöbb új témával felszerelt változat, a Walking Dead is kellemesen felfrissíti az alapjátékot. Az újdonságok passzolnak a régi a játékszabályokhoz, nem lesz bonyolultabb vagy hosszabb egy játszma, sőt! A semleges sereg használata, mint a holtak hordái feszültséget és állandó nyomást okoznak, hisz’ mindig ott kóborolnak a határaidon. A jobb helyekért, erőforrásokért állandó lesz a küzdelem. A világvége hangulat megmutatkozik.

Ha szereted az alap Rizikót és szívesen átemelnéd az élményt az élőholtak világába, ez a te játékod lesz!

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.