Sylvion


Játékidő15 perc  Játékosszám1-2  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Shadi Torbey

Kiadó: Z-Man Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Könnyű stratégia, Csak ketten játszható, Típus: Stratégia
8490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Védd meg az erdőt a Tűzelementálok támadása ellen! Ebben a pörgős kis játékban egyedül, vagy akár egy barátod társaságában is megpróbálhatod megállítani az egyre terjedő erdőtüzet. A játék nehézsége variálható, így egyedül játszva is komoly kihívást jelenthet! Ha szereted a tower defense és draftolós játékokat, akkor olvass tovább, hogy részletesebb képet kaphass a Sylvionról!

Készülj elő játszva

A játék során használandó paklidat először is egy egyedi draft mechanizmussal kell összeválogatnod. Ehhez egy pakliból fel kell csapni négy kártyát. Ezek közül választhatsz egyet. Ezt követően ismét fel kell csapni négy kártyát, így a második körben már lesznek olyan pakli kupacok amelyek több lapot is tartalmaznak. Nem lehet azonban nagyon messzire előre tervezni, mert a kártyakupacok közül minden körben véletlenszerűen el kell dobni egyet. Ha a véletlenül kieső kártyakupacokat jelző pakli elfogy, akkor a draft is véget és, és az eddig kialakult pakliddal fogsz játszani a továbbiakban.

Támadnak a Tűzelementálok

A játéktár egyik oldalán 4 kupacra felosztva a tűzelementálok paklijai találhatóak. Ezekkel szemben az erdőt jelentő 4 kártya helyezkedik el. A tűzelementálok paklijainak legfelső lapját minden kör elején fel kell csapni, majd a hatásukat ki kell dolgozni. Ezek a hatások lap eldobásra kényszeríthetnek, vagy akár kivehetik a játékból a dobott lapjaid egy részét is. A tűzelementálok kártyái között vannak olyanok is, melyek előre haladnak az erdő felé, és ha elérik a fákat jelképező lapokat, akkor valamennyit felégetnek azokból.

A saját körödben viszont lehetőséged van megakadályozni a tűz terjedését. A kezedből lapokat játszhatsz ki: ezek lehetnek erdei állatok melyek a segítségedre sietnek és veled együtt veszik fel a harcot a tűz ellen, mások kutakat vagy újabb fákat jelképeznek, melyekkel az erdőt védheted a közeledő elementálok ellen. Minden lapnak van valamekkora kijátszási költsége is. A kártyákért úgy fizethetsz, hogy a kijátszási költségnek megfelelő mennyiségű lapot eldobsz a kezedből. A lapjaid segítségével többek közt megállíthatod a közeledő tűzelementálok hordáit, vagy a leégett erdőrészeket gyógyíthatod be.

A játék akkor ér véget ha a tűzelementálok paklijai elfogytak. Ilyenkor ha akár csak egy erdőt jelképező lapod is megégett, akkor elveszíted a játékot. Ha azonban sikerül minden támadást elhárítani, vagy a játék végéig begyógyítani a megégett erdőrészeket, akkor megmented az erdőt és megnyered a játékot!

Összegzés, ajánlás

A játék gyors, pörgős, játszható különböző nehézségekben, ketten vagy akár egyedül is. Ezen remek tulajdonságai miatt olyan játékosoknak ajánljuk akik egyedül is szívesen leülnek játszani, vagy gyakran társasoznak otthon egy barátjuk vagy a párjuk társaságában.

Mi van a dobozban?

188 kártya
szabálykönyvÍrd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.