Lords of Scotland


Játékidő35 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Richard James

Kiadó: Z-Man Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címke: Típus: Kártyajáték
5990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Skócia trónja üres, a klánok viszálykodnak a királyi címért. Skócia egy nemeseként rendelkezel kellő földdel, emberrel és vagyonnal, hogy jogot formálj az uralkodói címre. Sajnos nem csak te érzed magad jogosnak a trónra. A többiek egy percig sem fogják hagyni, hogy könnyű szerrel uralkodóvá nevezd ki magad!

Küzdj a királyi trónért!

A játékban egy pakli kártyát kell használnotok, melyben különböző klánok kártyái találhatóak. Ezek a kártyák eltérő színnel, számmal, képességgel és illusztrációval rendelkeznek, attól függően, hogy melyik nemzetségbe tartoznak. Minden kártya annyi pontot ér a játék végén, amennyi rá van rajzolva. A saját körötökben felfedésre kerül a pakliból néhány lap, melyeket a kezetekben lévő kártyákkal próbálhatok megvenni.

A felcsapott lapok megnyerésére öt kör áll mindenki rendelkezésére. Ezt az öt kört öt darab arccal lefelé elhelyezett kártya szimbolizálja, melyek közül az egyik minden körben felfordul. Ha felfordult mind az öt kártya, akkor ezeket el kell dobni, és megnézni, hogy ki nyeri meg magának a lapokat amiért küzdöttetek. A lapokat a kezetekben lévő kártyák kijátszásával lehet megszerezni.

Egy-egy kártyát kijátszhattok arccal felfelé, hogy érvényesíteni tudjátok a speciális képességét, vagy arccal lefelé, hogy meglepetés maradjon a többiek számára a lap ereje. Miután tehát letelt az öt kör, mindenki előtt lesz valamennyi lap amit a kezéből kijátszott. Ezek összesített számértéke adja meg, hogy ki választhat először kártyát azok közül melyekért versengtek (nyilván az első a legértékesebb lapot viszi majd el). Nem elég azonban csak azt szem előtt tartani, hogy minél magasabb számértékkel rendelkező lapokat játssz ki a kezedből, ha azonos színű lapokat játszol ki, akkor ugyanis duplázódik a lapjaidon lévő szám értéke. A játék egészen addig tart, amíg valaki 40 pontértékben szerez magának lapokat.

Összegzés, ajánlás

A Lord of Scotland egy nagyon egyszerű, pörgős filler játék. Két személlyel is élvezetes, de igazi fényét 4-5 játékos esetén csillogtatja meg. Mivel a doboz kevés helyet foglal túrázásokra vagy nyaralásra is könnyen elvihető, egyszerű szabályai miatt pedig a fiatal korosztály is könnyen megértheti. A játék jól jöhet bármilyen kezdő csoportnak, a komolyabb „gémerek” polcán pedig egy remek fillerként foglalhat helyet.

Mi van a dobozban?

99 kártya
1 szabálykönyv

A magyar nyelvű szabály fordítást itt találod meg!
Dankó Éva fordításaÍrd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.