Cthulhu Wars


Játékidő90 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Sandy Petersen

Kiadó: Green Eye Games
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Cthulhu Wars játékok
Címkék: Horror, Harci stratégia, Típus: Stratégia, Tematikus: Cthulhu, Festhető miniatúrák
54490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


A jövendőmondók előre megjósolták, hogy be fog következni a világvége. A csillagok megfelelő állása után hamarosan felbukkantak az ősi istenek és szörnyetegek, hogy felfalják az emberiség maradékát is. A kihalásunk után a Mérhetetlen Vének egymással veszik fel a harcot az egyeduralomért.

A világvége után

A Cthulhu Wars egy stratégiai játék, melyben az Öreg Istenek csapatait irányítva kell meghódítanotok a bolygót. Követőket szerezve, kapukat nyitva és varázslatokat felfedezve törtök előre a végzet felé, melyet elérve a Föld pusztulása bekövetkezik, és ezzel hatalmatok beteljesedik, ám csak egyetlen sereg tudhatja majd magáénak a bolygót.

Az alapdoboz négy különböző Vént ad a játékosok kezébe, akik nem csak színűkben és figuráikban, hanem képességeikben és erősségeikben is mások, így az újrajátszhatóság és változatosság garantált.

A háború menete

A játékosok egymást váltva költik el akciópontjaikat egészen addig, amíg mindenki kifogy a lehetőségekből. A pontokból lehet mozgatni a bábukat, rémeket idézni, kapukat nyitni, rituálékat végrehajtani és természetesen harcba indulni.

Minden frakció rendelkezik egy varázskönyvvel, amely nem csak a játékvégi győzelemhez lesz szükséges, hanem számos erős akciót is ad a Mérhetetlen Vén kezébe. Ezek azonban a játék kezdetén zárolva vannak. Egyedi célok teljesítésével hívhatod életre a könyv oldalait, így erősödve körről körre, ha jól tervezed a lépéseid.

A játék egészen addig tart, amíg sikerül valakinek elérnie a végzetsáv utolsó mezőjét. A pontszerzéshez rituálékat kell levezényelni, a kapukat működtetni, illetve ősi jeleket felfedezni a világban. A jutalom nem más, mint maga a Föld!

Monstrumok az asztalon

Annak érdekében, hogy még teljesebb legyen az élmény, ahogy lerohanjátok a kontinenseket, a játék kiváló figurákat tartalmaz. A kidolgozásuk mesteri, a rémek remekül mutatnak az asztalon. Ez különösen igaz a Mérhetelen Vének óriási szobraira: a Nagy Cthulhu 18 centiméteres figurája szenzációs!

A játék tartalma

2 duplaoldalas térképdarab, 4 frakciólap, 24 varázskönyv, 24 kapu, 61 egyéb jelző, 20 dobókocka, a végzetjelző, valamint 64 műanyag figura.

A Mítosz végső harca

Aki rajong Lovecraft világáért és emellett a harci stratégiákat is kedveli, az a Cthulhu Warsban nem fog csalódni. Társaihoz képest gyors játék, egyszerű szabályokkal és tökéletes külcsínnel, amely minden Mítosz-fanatikus szívét megdobogtatja majd.

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


14990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


10990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


14990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


14990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


14990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


6490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban