Chronicle


Játékidő30 perc  Játékosszám3-6  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Seiji Kanai

Kiadó: Z-Man Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Fantasy, Rövid játék, Típus: Kártyajáték
4990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


A Love Letter szerzőjének egy másik játéka a Chronicle. Szintén egy nagyon pörgős, filler kártyajátékról van szó, melyet akár hatan is játszhattok. A játék mechanikája nagyon hasonló a már említett elődéhez képest, de azért tartalmaz némi újítást, ami kellemesen új színt visz a játékba. Ha érdekel, hogy miben hasonló és miben más, ez a játék, mint a Love Letter, akkor olvass tovább!

A történet kezdete

A játékban újítás, hogy minden játékkörben egy-egy krónika lapot kell felcsapni, ami lényegében egy küldetést jelent az adott körre. Ilyen küldetés lehet például, hogy aki a kör végén a legtöbb szerelem lapot birtokolja, az győzelmi pontot kap. Ebben a játékban ugyanis a kijátszható karakterek négy szférába tartozhatnak, melyek a következők: hatalom, bölcsesség, szerelem és a negyedik szféra lényegében egy joker típusú lap, ami minden színhez passzol. Minden kártyán található egy szám is, hasonlóan, mint Love Letterben, de itt az azonos számú lapokhoz ugyan olyan képesség is jár. Például a szerelem és a bölcsesség szféra 9-es erejű lapja is azonos képességgel bír. Ilyen képességek például más szövetségeseinek elvétele, plusz lap kijátszása, vagy hasonló hatások lehetnek. Amikor a te köröd jön, akkor vagy kijátszol egy lapot magad elé, aminek a szférája passzol ahhoz a laphoz, amit először kijátszottak a körben, vagy arccal lefelé leteszel egy kártyát ez mellé. Mivel a pakliban vannak negatív hatású lapok is, így ezzel a technikával mások stratégiájába rondíthatsz bele, ha épp nincs jobb ötleted.

Gyűjts szövetségeseket

Miután mindenki végrehajtotta a körét a legmagasabb számértékkel rendelkező játékos nyeri a kört és megkapja az összes kijátszott szövetségest. Ez után meg kell nézni, hogy teljesítetted-e a kör küldetését. Ha igen győzelmi pontot kapsz, és ha sikerült összegyűjtened három győzelmi pontot, akkor megnyered a játékot.

Összegzés, ajánlás

A játék komplexebb, mint a Love Letter, de sajnos sokkal kiszámíthatatlanabb is. A káosz abból adódik, hogy nehéz előre tervezni a sok képesség, szféra és hasonló apróságok miatt. Hiába van ugyanis valakinek egy jó kártyakombinációja, ha az előtte vagy utána lévő játékos teljesen lerombolja azt a sajátjával. Mivel nagyon sok képesség és lehetőség van a társasban, szinte lehetetlen mindenre gondolni, így maga a játék is véletlenszerűbbé válik. Ettől függetlenül lazításra, fillernek mindenképp alkalmas lehet a játék, de akik valami olajozottabb mechanikára vágynak, azoknak inkább a Love Letter ajánlott a kategóriából.

Mi van a dobozban?

48 kártya
15 token
1 szabálykönyv

A magyar nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.