Spyfall


Játékidő15 perc  Játékosszám3-8  (6 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Alexandr Ushan

Kiadó: Cryptozoic Entertainment
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Humor, Típus: Party játék
6990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


A Spyfall nevű társas a partijátékok seregét gyarapítja. Maga a játék egy egyszerű gondolat köré épül, az alap szituáció ugyanis az, hogy kémként megpróbálod kideríteni, hogy mi is folyik körülötted. Légy laza, mint James Bond és vesd bele magad egy ismeretlen szituációba!

Nyomozás és okfejtés


A játékhoz kártyaszettek tartoznak, melyek közül a játék elején egyet véletlenszerűen kell kiválasztanotok. A kis paklik lapjait ki kell osztani a játékosok között. Az egyik játékos kapja a kém lapját, a többiek pedig egy helyszínt ábrázoló laphoz jutnak. Természetesen, mint a legtöbb partijátékban, a kártyákat itt is titkosan kell kezelni. Akiknél helyszín lap van, azoknak a kártyájára rá van írva egy szerep is, hogy az adott helyszínen az adott játékosnak milyen szerepet kell játszania.
A kis előkészület után a játékosok felváltva megkérdezik egymást, hogy ki, miért érkezett a helyszínre a szerepe szerint. A játékosoknak ügyesen kell válaszolniuk, mert ha a kém kitalálja, hogy melyik helyszínen tartózkodnak, akkor a kém győzelmi pontot kap. Előbb utóbb a kémet is megkérdezi majd valaki, hogy miért jött. Ilyenkor az eddigi válaszok alapján hazudnia kell valami okosat, ugyanis ha a játékosok rájönnek, hogy ki a kém, akkor a játékosok kapnak győzelmi pontot.

Összegzés, ajánlás


A játékot természetesen több fordulón át kell játszani, és a játék végén, aki a legtöbb pontot gyűjtötte be, az lesz a nyertes. Egy-egy forduló nagyon pörgős, vicces és nem árt végig odafigyelni. Érdemes megfigyelni, hogy ki kérdez a helyszínnel kapcsolatban valami abszolút értelmetlen dolgot, mivel ez azt jelentheti, hogy ő a kém. Ugyanakkor a kapott válasz gyakran még kevésbé hangzik logikusan, ami komikus helyzetekhez vezethet. Fontos megemlíteni, hogy a játékot kevés fővel játsszva könnyebb elkapni a kémet, míg sok játékos esetén a spion könnyen elvegyül az emberek között.

Összességében a Spyfall egy gyors, jó hangulató partijáték, így mindenképp ajánljuk azoknak, akik nagyobb társaságban tudnak játszani és kedvelik ezt a társasjáték kategóriát!

Mi van a dobozban?


240 kártya
30 tasak a kis helyszínpakliknak
Szabálykönyv

Hivatalos honlap


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.