Runebound (harmadik kiadás, angol - Rúnamester)


Játékidő120 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Lukas Litzsinger

Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Runebound játékok (harmadik kiadás)
Címkék: Fantasy, Harci stratégia, Típus: Stratégia
18990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 70*120 mm Standard (150 db-os) 1 db
Össz ár: 2970,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db

Kártyavédő - Swan 70*120 mm Premium (75 db-os) 1 db
Össz ár: 4950,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Mindig is nagy kalandokra és legyőzendő szörnyekre vágytál?

A Rúnamester egy olyan fantasy társasjáték, melyben egy hős szerepébe bújhatsz, akinek a feladata a gonosz legyőzése. Mindezt az igazi kalandjátékokhoz illő módon több küldetésen át, szörnyeket és gonosz bestiákat legyőzve tudod csak teljesíteni, miközben a karaktered is fejlődik és gyarapodik. Ha régen sikerült egy jót szerepjátékozni, vagy csupán meg szeretnél ismerkedni a műfajjal, a Rúnamester egy tökéletes lehetőség rá.Cél

A játékot az nyeri, aki először győzi le a legnehezebb ellenfelek közül Margath nagyurat, vagy először gyűjt össze három Sárkány rúnát teljesítve három különböző vörös kihívást. Az első játékok alkalmával a legerősebb kihívások legyőzése nagyon komoly gondot fog okozni, de ahogy ismeritek meg a játékot és megtapasztaljátok a különböző kombókat, úgy válik majd elérhetőbbé.

Harc

A küzdelmek folyamán ugyan a kocka játssza a főszerepet, de így is rengeteg döntés elé kerülünk egy-egy csata alatt, ráadásul a rengeteg speciális képesség, varázstárgy és varázslat sem könnyít a dolgon.Újrajátszhatóság

Alapvetően egy olyan társasjátéknál, amiben rengeteg kártya szerepel, az újrajátszhatóság nagyon kellemes, hiszen a kártyák mindig máshogy jönnek, nem mindig találkozunk az összessel, stb.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Boga László
Dátum: 2016-06-17 11:40:47

Az első játékunk rendesen elhúzódott (4 játékossal több, mint 4 óráig tartott szabálymagyarázattal együtt), bele kell jönni, és akkor gyorsabb lesz. Szép térkép, klassz kártyák, változatos küldetések (+ majd remélhetőleg a kiegészítők is rendesen hozzáadnak a változatossághoz, amint megjelennek). Mindenképpen úgy javasolt kipróbálni, ha legalább egy játékos tisztában van az összes szabállyal és nagyvonalakban el tudja magyarázni (utána érdemes elkezdeni játszani és menet közben sokminden kiderül). Úgy érdemes elkezdeni ismerkedni a játékkal, hogy az első nekifutás után legyen idő egy második játékra is, amikor már mindenki vágja a szabályokat.

Ajánlom!

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.