Specter Ops


Játékidő60 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Emerson Matsuuchi

Kiadó: Plaid Hat Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Specter Ops játékok
Címkék: Ketten és többen is játszható, Hosszú játék
Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Az A.R.K. titkosügynöke behatolt a Raxxon szupertitkos létesítményébe, hogy végrehajtsa küldetését mielőtt kereket old. Az ügynök nyomába azonban genetikailag módosított Raxxon Vadászok eredtek. Itt az ideje eldönteni melyik oldal mellé álltok! A játék sokban hasonlít a Scotland Yard nevű rendőrös játékra, ugyanis az ügynök itt is titkos táblán mozog, a vadászoknak pedig be kell azonosítaniuk a tartózkodási helyét és el kell kapniuk. Lássuk, mi újat nyújthat a játék a híres ős, vagy a Drakula Dühe mellett!

Sci-fi macska egér játék

A bevezetőben felsorolt két hasonló játék lényege, hogy a menekülő játékos titkosan mozog, valamilyen módon magának titkosan jelölve a lépéseit, így a többi játékos nem tudhatja, hogy éppen hol tartózkodik a táblán a préda. A Scotland Yardban, ha a játékosok rájönnek és azonos mezőre lépnek a bűnözővel, nyertek.

A Drakula Dühében már harcolni is kell a gróffal. Ebben a játékban viszont a menekülő ügynök akár négy karakter közül is választhat, melyeknek eltérő képességeik vannak. Ez kellemes változatosságot visz a játékba akkor is, ha valaki szeret ügynök lenni, mert minden alkalommal játszhat más játékstílusban is akár. Hogy még izgalmasabb legyen a dolog, az ügynök karaktere és a játék elején az általa választott speciális fegyver is titokban marad a játék során, amíg először le nem leplezik.

A vadászok is eltérő karakterekkel indulnak el az ügynök felkeresésére, melyek különböző képességei segítik az spion nyomának felkutatását. Az ügynök kezdő mezője minden alkalommal ugyanaz, ami a vadászok segítségére lehet a nyomozás során. A játékban véletlenszerűen kell elhelyezni azokat a jelzőket, melyek az ügynök küldetésének célpontjai. Ha ezek közül a célpontok közül teljesíteni tud hármat, majd eljut az egyik menekülési pontig a játéktábla északi részén, abban az esetben az ügynök győz.
A vadászoknak lehetőségük van a pályán való mozgásra, kocsiba ülhetnek a gyorsabb haladás érdekében, vagy a jármű szenzorait használva megpróbálhatnak rábukkanni az ügynök hozzávetőleges helyzetére. Ha a vadászok rálátást nyernek az ügynökre a pályán, akkor az lelepleződik, és a vadászok megtámadhatják. Ha sikerült elég sebet bevinniük, a vadászok nyernek. Akkor is vadászok nyernek, ha az ügynöknek nem sikerül időben teljesítenie a küldetést. Természetesen minél több vadász játszik, annál nehezebb az ügynök dolga is. A készítők megoldása erre a problémára az volt, hogy bizonyos játékosszám felett az egyik vadász a játék során árulóvá válik.

Összegzés, ajánlás

A társas természetesen sokkal összetettebb, mint amilyennek elsőre látszik. Bár az ügynök nem jeleskedik a harcban, azért megfelelő ellenfele tud lenni egy-egy külön kóborló vadásznak, ha a megfelelő stratégiával harcol. A játékot egyébként tovább színesítik a különböző felszerelések és fegyverek is melyeket a fogócskázó felek használhatnak. A társashoz szépen kidolgozott játéktábla és részletgazdag figurák is tartoznak minden karatarlap mellé. Ajánljuk azoknak, akik szeretik az ilyen, Scotlan Yard jellegű játékokat, és magas újrajátszhatóságra, izgalmas harcokra és sok-sok lopakodásra vágynak!

Mi van a dobozban?

25 kártya
Karakter figurák
23 token
2 dobókocka
1 szabálykönyv
1 játéktábla
1 mozgás jelölő füzet

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


17990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban