Firefly: Shiny Dice


Játékidő30 perc  Játékosszám1-5  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Scott Morris

Kiadó: Upper Deck Entertainment
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Firefly: The Game játékok
Címkék: Harci stratégia, western, Típus: Stratégia, Tematikus: Firefly
8490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Mielőtt bármit írnék a Firefly Shiny Dice-ról, két dolgot bevallok: elég komoly Firefly rajongó vagyok, és nem kedvelem a kockajátékokat. Van olyan, amelyik a hangulatával le tud kötni, de ha nem tudják elfeledtetni velem a kockákat, akkor egy idő után úgy érzem, hogy a kocka dönt el helyettem, és megfolytja a játékot. Ezzel a nemszeretem érzéssel ültem le a Firelfy Shiny Dice-ot játszani először. A játék a mindent vagy semmit (press your luck) mechanizmusra épül. 15 darab hatoldalú kocka személyesíti meg a Firefly univerzum legfőbb szereplőit; 7 barna kocka az öt törvényen kívülit, 3 fehér a négy utast, 5 fekete kocka pedig három ellenfelet, Adelai Niskát, Saffront, és Badgert. A törvényen kívüliek és az utasok alkotják a Serenity legénységét.

A játék célja három kör alatt a lehető legtöbb pontot összegyűjteni az ellenfelek legyőzésével, a szajré eladásával, és küldetések teljesítésével. A játékosok minden kör elején dobnak mind a 15 kockával, és a kockákat elhelyezik a játék-szőnyeg adott részén; a legénységet a Serenity-n, a szajrét a Supplies mezőn, az ellenfeleket pedig a nevükkel jelölt részen. Ezután van lehetőség újradobásra: Wash saját magát és egy másik legénység kockát, River pedig saját magát és egy ellenség kockát tud újradobni. Ha túl sok egyforma ellenséget dobunk, akkor veszíthetünk győzelmi pontokat, vagy akár kénytelenek vagyunk feladnia körünket is. Ha viszont legalább 4 különböző törvényen kívülit, akkor hatástalaníthatunk egy ellenség kockát. Ezután húzni kell egy küldetés kártyát, aminek lehetnek azonnali hatásai a játékra, és később a körben megoldhatjuk őket, ha van megfelelő kockánk.

Ezután az ellenfelek cselekszenek; ha van legalább egy Niska kocka, akkor egy legénység kockát KO- znunk kell, ebben a körben már nem használhatjuk. Minden egyes Bridget kocka a Cargo Holdba zár egy legénységet, akit újradobás esetén használhatunk újra, Badger pedig minden kockájával ellop egy szajrét, de ha később legyőzzük, akkor azt visszakapjuk. Ezek után a legénység cselekszik. Ha van a küldetésnek megfelelő kockánk, akkor azt sikeresen megoldottuk. Minden más kockát használhatunk az ellenségek sebzésére (akiknek mindig annyi életerejük van, ahány kocka van a nevükkel jelzett mezőn), vagy használhatjuk képességeiket. Mindkét esetben a kockát a használat után a KO mezőre kell tenni. Ha egy ellenfelet legyőzünk, 100 pont jár érte. Ha maradt életben ellenfél, akkor vége a körnek, és bukjuk a nyereményünk. Ha minden ellenfelet legyőztünk, akkor dönthetünk úgy, hogy vége a körünknek, és felvesszük eddigi nyereményünket, vagy a Serenity-n, és a Cargo Holdban lévő kockákat és mind az 5 ellenfél kockát újradobva új kört kezdünk, kockára téve eddigi összes pontunkat, újra kezdve a kört a fentiek alapján.

Bár nem szeretem a kockajátékokat, a 3-4 parti után teljesen elfeledkeztem a kockákról, és beleéltem magam a Firefly világába, ahol Jayne Verával kergeti Niskát, vagy épp River okoz kellemetlen perceket minden ellenfélnek. Olyan érzésem volt, mintha egy Firefly szerepjátékot játszanék, és nem egy kockajátékot. Aki ismeri és szereti a Firefly-t, azoknak csak ajánlani tudom ezt a játékot, úgy éljen az én kis virágos főkötőm.


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Kiegészítők:


3990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e


9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


10990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


11990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
Gyártása végleg megszűnt


3890,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3290,- Ft
Azonnal kapható
a boltban