Rum & Bones


Játékidő60 perc  Játékosszám2-6  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Michael Shinall

Kiadó: Cool Mini or Not
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Rum & Bones játékok
Címkék: Harci stratégia, Típus: Stratégia, Festhető miniatúrák
29990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Kedveled az internetes világ MOBA (massive online multiplayer arena) játékait? Leültetnéd a kocka barátaidat is az asztal köré szórakozni? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor a Rum&Bonest neked találták ki! Alkoss csapatot, védd meg a hajód stratégiai pontjait és rombold le ay ellenfélét. Vezesd a minionok hullámait győzelemre, de vigyázz: ha túl sok vér hullik a tengerbe felébreszted a Krakent, aki válogatás nélkül szedi áldozatait!

 

Csáklyázásra felkészülni!

 

 

A játék pályáját két hajó alkotja, melyeken az átjárást három palló biztosítja. A körönként érkező minion hordák ezeken az útvonalakon haladnak az ellenfél stratégiailag fontos mezői felé. A csatlósaidnak két fajtája van. Az egyik fajta egység szinte csak golyófogó, veszélyt csak nagy számban jelentenek a hősökre. A másik egység pedig az előzőeket segíti a harcban. A csatlósok áradatán kívül frakciónként öt különböző osztályba tartozó hőst is irányítanod kell az ütközet során. Ilyen karakterosztályok a kapitány, fedélzetmester, fegyvermester és más jellemzően kalózos karaktertípusok. Természetesen az eltérő karakterek a csata más-más aspektusaiban tudják megcsillogtatni tehetségüket, így a fegyvermester például távolról tud pusztító lövéseket leadni, a fedélzetmester pedig remek támogató képességekkel rendelkezik.


 

Davy Jones kincse

 

A játékban a karakterek képességeit úgy használhatjátok, ha Davy Jones elátkozott aranyával fizettek érte. Minden hős kap egy aranyat a kör elején, valamint az ellenfelek legyőzéséért is jár a pénz. A köröd kezdetén lehetőséged van elsütni a hajók ágyúit, majd rögvest ez után a legénység újabb tagjai másznak elő a raktérből a megadott érkezési pontokon, hogy a csatába vethessék magukat. Minden csatlós addig halad előre a saját útvonalán amíg más ellenséges egységbe nem ütközik. Ha ez megtörténik, akkor a találkozó felek között harcra kerül sor.

 

 

A csatlósok akciói után a hősök is pályára kerülnek, vagy ha már ott vannak akkor ők is akcióba lendülhetnek. A hőseitek a saját körükben mozoghatnak, majd használhatják különleges képességeiket. Az a csapat aki leghamarabb lerombolja az ellenfél hajójának három kulcsfontosságú pontját, megnyeri a csatát.

 

 

Ember a vízben!

 

 

A játék attól válik érdekessé, hogy a hajón a csapatot alkotó 5 hősből maximum 3 tartózkodhat a fedélzeten. A fedélzeti hősök csapatának megfelelő összeállítása tehát már eleve valamekkora változatosságot visz a játékba. Ha azonban játék közben az egyik hős meghal, akkor lekerül a fedélzetről és helyette egy új társa érkezik a pályára. A pórul járt hős kipiheni magát a raktérben, hogy alkalomadtán leválthassa egy elfáradt társát. További csavar a játékmenetben a frakció paklik jelenléte, aminek segítségével a hőseitek további váratlan képességeket aktiválhatnak. Néhány ilyen lap azonban a kraken jelét is hordozza. Ha túl sok ilyen kraken szimbólumos lap kerül kijátszásra, akkor megjelenik Davy Jones ölebe a két hajó között és megkeseríti mindkét fél életét.

 

 

A kraken, vagy a szintén megidézhető tengeri sárkány legyőzéséért is jár győzelmi pont, illetve jutalom (például hatékonyabb támadás). Ugyan így extra képesség birtokába juthatsz az ellenfél stratégiai pontjainak elpusztításakor is.

 

 

Összegzés, ajánlás

 

 

A játék körülbelül 10 perc alatt megtaítható, és 1-2 óra között mozog a játékideje. A szerencse szerepe igen magas, a harc végig kockadobások eredményeitől függ. Egyszerűsége ellenére viszont akad straégiai lehetőség a játékban bőven. A PC-s MOBA játékokból már jól ismert „push”, vagyis a legénység megfelelő irányba való terelése és az ellenfél minionjainak leölése jelentős szerepet játszik a győzelem megszerzésében. Ha sikerül a hőseidnek megtisztítani a terepet a legénységed előtt, akkor azok előbb utóbb jó eséllyel leütik az ellenfél objektíváját. A játékhoz rengeteg kiegészítő is készült, melyek segítségével újabb hajók (más pályák) és/vagy hősök hozhatóak játékba.

 

 

További jelentős előnye a társasnak, hogy csodálatosan kidolgozott, részletgazdag figurákkal van teli a doboz és természetesen a többi játékkomponens is a Coolminitől elvárható kiváló minőségű.

 

 

Mi van a dobozban?

 

 

10 részletgazdag Hős figura

 

Két hajóból álló játéktábla
60 részletgazdag figura
Dobókockák, tokenek
Szabálykönyv

 


 


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


3990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


17990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


17990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


6990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


6990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban